.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 92 от общо 92
    martin_98
    Guest
    хм.. ще ти дам един съвет ;д пий само вода ;д и след обед хапвай ;д

martin_98
    Guest
    и аз там некаде ;д 20 - 25 .. пак е нещо . ;д

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Кради повече, малолетен си и няма да те съдят.

Аз на седмица имам 6 лева и си ги песта като всеки път си ги нося с мен и ги харча пък събота и неделя.А пък това за яденето сутринта в 10 закуся и после до докато се прибера не огладнявам понякога само закусвам

Ness_in
    Guest
    Знам , че пиша късно и вече сме във ваканция, но все пак ..
    Когато ходиш на училище, като ти дават пари, през ден или колкото искаш, можеш да си оставяш парите вкъщи, а да си носиш храна от вкъщи - домашно приготвен сандвич , или ако има кроасан, или чипс.
    Можеш също и да си разделяш парите на две, понякога това също е решение.
    Ако излизаш и след училище с приятели (що за въпрос :Д) помоли родителите си за още пари и им обясни , че ти трябват. Ако не ти дадат, просто ще трябва да се лишиш от това или да си вземеш парите , които са ти дали за училище, а пък там си носи от вкъщи нещо.
    Надявам се да съм помогнала!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ness_in Виж мнението
    Когато ходиш на училище, като ти дават пари, през ден или колкото искаш, можеш да си оставяш парите вкъщи, а да си носиш храна от вкъщи - домашно приготвен сандвич , или ако има кроасан, или чипс.
    Ако излизаш и след училище с приятели (що за въпрос :Д) помоли родителите си за още пари и им обясни , че ти трябват. Ако не ти дадат, просто ще трябва да се лишиш от това или да си вземеш парите , които са ти дали за училище, а пък там си носи от вкъщи нещо.
    най-лесно е да намали дрогата

АЗ СИ ГИ СЪБИРАМ ПО 1ЛВ СИ ОСТАВЯМ И СЪМ СИ МНООООГОООООО ДОБРЕЕЕЕЕЕ

Голям фен Аватара на Agartha
    Цитирай Първоначално написано от Ness_in Виж мнението
    Какъв кроасан или чипс бе, дете? Като ти завъртя един шамар, ще ти дам един чипс. Ще спести 200 лв за една година и ще даде 20 000 да си оправя здравето после.
    Спрете да искате от родителите си пари за айфончета и за глупави прищявки и всичко ще е по-лесно, щом нямат да ви дават повече.

Продай си бъбрека и си готов поне за един уикенд ще ти стигнат предполагам.

Ако имаш смартфон, можеш да си изтеглиш някое от мобилните приложения за приходи и разходи - в тях си вписваш всяка постъпила и изхарчена стотинка. Всеки момент можеш да погледнеш назад и да си прецениш "без това не мога, без това мога, без това също...". По този начин организираш бюджета, съответно спестяванията си.

Правилото на 10%. При всеки приход, независимо малък или голям (1 лв. или 100-1000лв.) заделяш 10% на една страна и ги забравяш. Определяш си момент, когато ще ги използваш и до този момент не разчиташ на тях. Така не се чувства недостатък, изгражда се навик и когато дойде моментът имаш подарък от теб за теб.

P.S. Не ги харчи за чипс.

Повече от фен Аватара на qkataa_123
    Цитирай Първоначално написано от NightGuardian Виж мнението
    брат , кой клас си , че живееш с 2,50 на ден ?
    Абе според мене тази сума 2.50 на ден си е супер даже поне за тези които не харчат много Например аз съм на 14 години и ми дават на ден около 2 или 3 лева и почти не ги харча , и като се прибера колко са ми останали си ги прибирам някаде и така всеки ден и после си проверявам колко съм събрала да речем за една или две седмици....това е нещо като идея как да спестяваме пари >>

Голям фен Аватара на Agartha
    Цитирай Първоначално написано от qkataa_123 Виж мнението
    Абе според мене тази сума 2.50 на ден си е супер даже поне за тези които не харчат много Например аз съм на 14 години и ми дават на ден около 2 или 3 лева и почти не ги харча , и като се прибера колко са ми останали си ги прибирам някаде и така всеки ден и после си проверявам колко съм събрала да речем за една или две седмици....това е нещо като идея как да спестяваме пари >>
    Браво, така се прави. Вземайте пример от детето!

Братле не спестявай това което ти е останало след като си похарчил, ами харчи това което ти е останало след като си спестил!

karoo
    Guest
    Може у дома да си направиш един сандвич или нещо такова да си го сложиш в чантата, да си вземеш и вода в едно шише и него в раницата. Взимаш пак 2.50 уш за всеки случай и щом се прибереш в касичката или още преди да тръгнеш ги слагаш там. И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ВЛИЗАШ В МАГАЗИНИ, ЛАФКИ И Т. Н. ! За да не се изкушаваш.

На колко си? И примерно ако харчиш по 2 лева и другите 50 стотинки ги спестявай .. за какво ти е тая кола? Да си махаш ръждата от стомаха ли?

Цитирай Първоначално написано от karoo Виж мнението
    Може у дома да си направиш един сандвич или нещо такова да си го сложиш в чантата, да си вземеш и вода в едно шише и него в раницата. Взимаш пак 2.50 уш за всеки случай и щом се прибереш в касичката или още преди да тръгнеш ги слагаш там. И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ВЛИЗАШ В МАГАЗИНИ, ЛАФКИ И Т. Н. ! За да не се изкушаваш.
    съгласна съм с теб

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си