Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
Цитирай Първоначално написано от bullit
Игрите за Маемо също са за touchscreen,а ако съм фен на хардуерните бутони както ти каза просто си отварям клавиатурата Че тези 2 OS са най-популярни спор няма.За това,че 90% от твоите приложения ги няма за др системи важи с пълна сила и при N900.Интернета не ти го казах заради дисплея,а заради това,че вади наистина страниците както на настолен компютър-абсолютно цялостно и без липса дори на Flash и подобни глезотии.А резистивния екран има и stylus,което е доста удобно в интернет( и за капацитивни има но я ми кажи някой модел с включен такъв в комплекта?).Избор на браузъри-MicroB(вградения),Mozilla Firefox,Google Chrome,Opera-не е като да няма избор.Мултитаскинг-http://www.youtube.com/watch?v=7emvUBpEkbU кой Android може това???За iOs е ясно че няма какво да говорим с тази пародия на мултитаскинг-замръзване на приложения.На пазара няма Маемо/MeeGo защото не се правят масови-такива устройства не са за всеки.
А сега по темата от тия апарати,който ми изброи по горе кой може да се намери за до 400лв,че не разбрах
При N900 пък колко приложения има? Всеки хай-енд андроид девайс показва уеб страниците също като настолен, пълна flash поддръжка и т.н., и е доста по-добре на 4 инчов капацитивен, за който никога нямаш нужда от стилус, ами с лекота се навигираш, има и pinch zooming и други мултитъч жестове, резистивните екрани са отживелица. Мултитаскинг възможностите на Андроид са идеални, системата прави всичко, сама затваря и се грижи за приложенията, твоята работа е да задържиш 1 бутон и да си избереш приложение, няма нужда да се занимаваш да ги затваряш, което е по-добрият вариант за такива устройства.

По-темата - "N97 е доста несполучлив модел, а n900 става най-вече за браузване в нета(има флаш). Иначе до 400 лева ти препоръчвам lg optimus one или globul z3(zte blade)."
Сама затваря заради липса на достатъчно RAM,пък и се съмнявам да подкараш примерно над 30 приоложения наведнъж без да затваря.Както и да е ние с теб си говорим ама мн не ни разбират
Сега по темата:Ако трябва да избираш САМО между 2та наистина не зная какво да ти препоръчам,защото от знанията ти личи,че просто N900 не е за теб,а колкото до N97-не си зимай телефон дори и с новия Symbian.Ако си склонен да разшириш избора си за тези пари наистина си вземи нещо с Android,защото това е системата,която най-лесно ще разбереш.И iOs не е сложна за научаване,но е доста ограничена.
@nepowtorima Би ли ми казала с какво точно N97 е по-добра от N900,освен,че вероятно просто го имаш.Все пак тук говорим с факти.