.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Има ли психолози в училищата?

Здравейте имам нужда от информация по тази тема. От десет години вече не съм ученик. Тогава освен преподавателката по Психология и Логика нямахме обосноват психологически кабинет, в който да си казваме проблемите. Имаше нещо наречено детска педагогическа стая където ни водеха да ни говорят глупости.
    Въпроса ми е днес има ли психологически кабинет в училището където учениците да си споделят проблемите и да бъдат изслушани?

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    В гимназиите има, в обикновените СОУ-та по - рядко, в техникумите също рядко. А и зависи от града и бюджета на училището.
    Преди години се избираше отговорник на класа от 5 до 12, т.е. 8 ученика от всеки клас(ако класовете имат паралелки, и от всяка паралелка човек) и заедно с психолога в училище всяка седмица правят съвещания. Аз на моя клас бях всичките години, бяхме А паралелка и сме нямали проблемни ученици, но другите паралелки все имаше някой хулиган. Та обсъждахме за тях наказания, срещи с родители, оценки и извънкласни дейности, абе общо взето ние решявахме дали трябва да се даде ученика на учителски съвет или му е простено. Повярвайте ми учениците са много по непредубедени от учителите. Спомням си едно момче от 11 клас беше си написало в дневника някакви оценки и за всяка нанесена оценка трябваше да стои по една седмица на занималня с началните учителки. Беше учил децата на баскетбол, на футбол, абе добре му се отрази да стои до 16:00 всеки ден.
    Та има кабинети, ама в "по - реномираните" училища.

Супер фен
    Мисля, че в повечето гимназии има [ в моята също ]. За техникумите не съм сигурна.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Ами аз съм в езикова гимназия и имаме даже 2ма - един мъж и една жена.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    Има... в повечето .
    Това ,което не ни убива , ни ебава майката .

И в двете училища които съм била имахме. В СОУ-то беше г/д свястна, можеше да идеш да споделиш.
    Сега в езиковата е пълна откачалка. Тази трябва да е в някоя лудница, а не да се занимава с деца.

Учила съм в две училища, и в двете имаше по един психолог, но не бяха от най-свестните, в смисъл не бих отишла при тях да си споделя проблемите...
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Град
    София
    В гимназиите има,мисля.
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Аз съм в Професионална гимназия(техникум) и имаме психоложка ама тя говори само някакви глупости които няма как да станат в реалнота.Лъже ни все едно сме малки деца.Файдата от такива хора е малка.
    The time's for sobieski

Мега фен Аватара на Chacho
    Тия психолози за всъщност псевдопедагози, заеби тая работа.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Да имаме психоложка, но тя е луда и никой не ходи при нея и всички се чудим как още не са я изгонили направо не мога да повярвам, защото всъщност ти имаш нужда от човек, с когото да споделиш дадения проблем и отиваш при нея, за да те натовари двойно и да ти се развика. Аз затова не ходя при нея, а и си имам личен психоаналитик.

В моето даскало има ,обаче психоложката идва в определени дни от седмицата..

Супер фен
    Град
    Germany
    Ние имаме една,в часа на класа е влизала някой път да говорим за поведението на класа понеже имаме едни хулигани и заради тях идва.И общо взето...това е.Тя май не се се води психоложка,и аз не я знам каква е.Ама си е наред де,не е като описаните по-горе случаи хД

Супер фен Аватара на Fiction7577
    Ние имаме две педагожки. Никакъв шанс да им споделя нещо.

Питаш ги нещо, те ти разискват някакви съвсем различни теми и така и не получаваш смислен отговор.

Просто от опитване да изглеждат като умни и начетени хора, че дори и като психолози, не виждат какви глупости дрънкат.

Познавам хора, които разбират от психология, и определено се вижда кой знае какво говори всъщност, и кой се опитва да се прави на такъв.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    учила съм в СОУ-имаше
    учила съм в ОУ-и там също
    сега уча в гимназия и там има една...женица, която си клати краката общо взето и ти крещи като вбесиш някого и нея я накарат да ти се накара...

по рано си мислех някой път да отида да поговоря с нея...
    сега не го мисля..
    бях в училище, когато разбрах че баба ми е починала, почнах да плача, треперех, абе общо взето ми беше тежко и тя случайно ме срещна (бях с още няколко момичета, които ме придържаха да не падна) и ги пита какво и е, и те казват че не знаят (разбрах по телефона) и че съм изпаднала в такова състояние и тя казва-ее нищо и няма, кой знае кое гадже я е зарязало и сега се престарава..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    Да има. На нас доста често ни пускат разни презентации и видеа, доста побразователни са.
    В нашия клас има момче от Германия, на което майка му е наркоманка, биела го е, заключвала го в стаята му и като цяло го е малтретирала, а баща му не се знае кой е. Като цяло детето беше доста зле. Всеки ден ходеше при психолога в училище и в събота при някакъв друг и сега положението е коренно променено!
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

В мойто училище няма такова нещо за да отидеш в такава стая и да си кажеш проблемите трябва да набиеш някой.
    Доста често влизах в 3,4 клас в тази стая, защото се биехме за най-малкото гледахме много филми и там ни карат да се здрависаме и да обещаем, че повече няма да правим така и т.н
    Ако искаш да споделиш проблемите си или на родителите или влизаш тука в форума, а в училище имаш ли проблеми, твои са си.

Повече от фен
    Аз съм в техникум и имаме един голям дедов...само г-на по психология..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си