- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- СПАМ разговорник vol. 3
какмое Далчев !? Май ще има много на септемврийската маДураХаха луузъри!
Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.
Далчев![]()
Много любим.
Книгите е много приятна творба за размисъл без да е от най-мрачните и тежко философските му неща.
Обаче е на - след няколко часа по форумите ще се напълни със зрелостници, които горко ще се оплакват от тежкия жребий.
На поправителната матура да се падне Ад на Гео Милев![]()
Или Черна песен на Дебелянов!
Или Две Души на Яворов!
Или нещо по-така. Абе различно от обичайните и изтъркани Ботев и Вазов. Нищо против тях, но са прекалено клиширани и само от заучените клишета може да се върже оценка.
...
Далчев, хах. Трудно ще пише по него масовият ученик.
Добре де, защо да е трудно? На мен специално Далчев не ми беше много труден в училище, но пък може от годинките да съм почнала да забравям...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Аз одобрявам далчев.
Неприятен за слабите ученици, чудесен за силните. Може да се импровизира по него.
Ами явно по-скоро е включен в изучавания материал.
Направо да се закрива и т'ва е.
Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.
Те вече реват. На едната колежка дъщеря й дойде и се оплака, че не очаквала Далчев и не се била готвила задълбочено за него. И сега всички се надявали, че понеже не бил, видите ли, толкова широко разпространен автор, щели да занижат критериите на оценка.
Кво значи разпространен автор? Учи ли се в училище - учи се. Влязъл ли е в конспекта - влязъл е. Длъжен си да си подготвен за него...
Не разбирам![]()
спомням си колко тъпо се чувствах на моята матура, не за друго, а защото беше обидно елементарна и подценяваща ме.
//това в секция "споделяне":Д
за спама - кой чел, чел:Д
Дава се произведението, естествено. Специално в толкова кратко стихотворение, в което трябва да анализираш всеки ред, не може да се иска за някаква си матура, учениците да знаят наизуст всички стихотворения, все пак не е изпит по литература това за кандидатстване.
Ученето за всеки час по литература, трябва да стига.![]()
Матурите са за полу олигофрени. Освен ако не са ги направили вече за цели.
добре бешеДалчев ми е любим, ама теста имаше няколко супер кофти въпроса
като цяло хараби![]()
Матурата си беше сравнително лесна, като изключим тоя Делчев ли Далчев ли какъв е, който дори най-големите зубъри не го бяха чували и си блъскаха главите бая време докато напишат нещо. Въпросите, свързани с Делфинариума, бяха не за олигофрени ами не знам за какви...
репликата на обедната почивка : "Ми как тъй ма, на Врацата ни вали ли, ма, начи е сухо като пичка ?" - каза едно макс 40 килограмово момиче с глас на закоравял, почетен член на Резервата.
А иначе за матурата, Далчев е имал предчувствие какво ще бъде настроението като се падне той:
"И вцепенени от тревога,
макар свободни тоя път,
все още мислите не могат
от клетката да излетят." ?!?
veni, vermini, vomini
Mалко е, скъпа...Първоначално написано от shadow4e
Ясно. Тази година матурите са били за пълни дебили. За съжаление, обаче, българските ученици продължават да показват, че винаги може още по-надолу![]()
Изкара се пълен идиот.Това да си 12-ти клас и да не си чувал Далчев?Първоначално написано от whiteterror
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
всички сме на дъното, но някои го гледат отдолу- характеристика за средностатистическия ученик ?!?Първоначално написано от catalogueofanger
veni, vermini, vomini
Дъното е общовалидна метафора за моментът, в който няма на къде повече.Независимо за какво става дума. Тук трябва да се намеси и Стивън Хокинг с неговата теория за измеренията, защото бих казал, че хора като мен и теб живеят отвъд дъното, което не е отвъд видното, т.е. отвъдното, ами отвдъното
![]()
Това означава, че всяка сутрин се събуждаме все по-близо до дъното, но никога не се КАЧВАМЕ над него, а то остава винаги НАД НАС.
Ех, съдба, съдба![]()