.
Отговор в тема
Страница 12 от 56 ПървиПърви ... 2891011121314151622 ... ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 1379
    какмое Далчев !? Май ще има много на септемврийската маДура Хаха луузъри!
    Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.

Далчев
    Много любим.
    Книгите е много приятна творба за размисъл без да е от най-мрачните и тежко философските му неща.
    Обаче е на - след няколко часа по форумите ще се напълни със зрелостници, които горко ще се оплакват от тежкия жребий.

На поправителната матура да се падне Ад на Гео Милев
    Или Черна песен на Дебелянов!
    Или Две Души на Яворов!

Или нещо по-така. Абе различно от обичайните и изтъркани Ботев и Вазов. Нищо против тях, но са прекалено клиширани и само от заучените клишета може да се върже оценка.
    ...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Далчев, хах. Трудно ще пише по него масовият ученик.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Добре де, защо да е трудно? На мен специално Далчев не ми беше много труден в училище, но пък може от годинките да съм почнала да забравям...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Аз одобрявам далчев.

Неприятен за слабите ученици, чудесен за силните. Може да се импровизира по него.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

От моите колеги, само една беше чувала за Далчев, но приятно изненада с директен цитат...

Темата е прекрасна за писане, ама ако не си учил тъпотии наизуст, де...

Град
    Варна
    Ами явно по-скоро е включен в изучавания материал.

Сега предвиждам как ще ревнат, че било много трудно и малките илитератчета са се издънили, защото са били научили наизуст разни други работи.

Искаме реформа - по литература вече да се изучават само "Зайченцето бяло", "Тръгнал кос" и няколко адаптирани чалга текстове!

Направо да се закрива и т'ва е.
    Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.

Град
    Варна
    Те вече реват. На едната колежка дъщеря й дойде и се оплака, че не очаквала Далчев и не се била готвила задълбочено за него. И сега всички се надявали, че понеже не бил, видите ли, толкова широко разпространен автор, щели да занижат критериите на оценка.

Кво значи разпространен автор? Учи ли се в училище - учи се. Влязъл ли е в конспекта - влязъл е. Длъжен си да си подготвен за него...

Не разбирам

Да им сера на живота и на претенциите...

Само ми е интересно - дават ли им произведението или се иска от тях да си го спомнят?

Мега фен Аватара на Blab
    спомням си колко тъпо се чувствах на моята матура, не за друго, а защото беше обидно елементарна и подценяваща ме.
    //това в секция "споделяне":Д

за спама - кой чел, чел:Д

Град
    София
    Дава се произведението, естествено. Специално в толкова кратко стихотворение, в което трябва да анализираш всеки ред, не може да се иска за някаква си матура, учениците да знаят наизуст всички стихотворения, все пак не е изпит по литература това за кандидатстване.

Ученето за всеки час по литература, трябва да стига.

Матурите са за полу олигофрени. Освен ако не са ги направили вече за цели.

С произведение пред теб е нужно да си кръгъл идиот, за да се издъниш, а ако си внимавал в час и знаеш поне по кое време е творил автора и вържеш нещата, ама...

то май искам много...

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Яко ги курнаха тоя път.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на EarthShaker
    добре беше Далчев ми е любим, ама теста имаше няколко супер кофти въпроса

като цяло хараби

Матурата си беше сравнително лесна, като изключим тоя Делчев ли Далчев ли какъв е, който дори най-големите зубъри не го бяха чували и си блъскаха главите бая време докато напишат нещо. Въпросите, свързани с Делфинариума, бяха не за олигофрени ами не знам за какви...

Град
    София

Град
    там където трима пънкари, пият ракия от бутилка "Кампари"
    репликата на обедната почивка : "Ми как тъй ма, на Врацата ни вали ли, ма, начи е сухо като пичка ?" - каза едно макс 40 килограмово момиче с глас на закоравял, почетен член на Резервата.

А иначе за матурата, Далчев е имал предчувствие какво ще бъде настроението като се падне той:

"И вцепенени от тревога,

макар свободни тоя път,

все още мислите не могат

от клетката да излетят." ?!?
    veni, vermini, vomini

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Mалко е, скъпа...

Ясно. Тази година матурите са били за пълни дебили. За съжаление, обаче, българските ученици продължават да показват, че винаги може още по-надолу

Цитирай Първоначално написано от whiteterror
    тоя Делчев ли Далчев ли какъв е, който дори най-големите зубъри не го бяха чували и си блъскаха главите бая време докато напишат нещо.
    Изкара се пълен идиот.Това да си 12-ти клас и да не си чувал Далчев?
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

Град
    там където трима пънкари, пият ракия от бутилка "Кампари"
    Цитирай Първоначално написано от catalogueofanger
    Ясно. Тази година матурите са били за пълни дебили. За съжаление, обаче, българските ученици продължават да показват, че винаги може още по-надолу
    всички сме на дъното, но някои го гледат отдолу- характеристика за средностатистическия ученик ?!?
    veni, vermini, vomini

Дъното е общовалидна метафора за моментът, в който няма на къде повече. Независимо за какво става дума. Тук трябва да се намеси и Стивън Хокинг с неговата теория за измеренията, защото бих казал, че хора като мен и теб живеят отвъд дъното, което не е отвъд видното, т.е. отвъдното, ами отвдъното Това означава, че всяка сутрин се събуждаме все по-близо до дъното, но никога не се КАЧВАМЕ над него, а то остава винаги НАД НАС.

Ех, съдба, съдба

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си