- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- СПАМ разговорник vol. 3
ех дЕлчев, дЕлчев защо така прецака младите зрелостници..![]()
Welcome to the Jungle...
да сравним ли образованието ни с игра на лимбо?
и нещо поетично, за вкус:
Една амеба,
една гигантска амеба
всеки ден
със свръхусилия
скъсява разстоянието между мен и себе си.
Мърда лъжекрачката си,
разтяга лъжеусмивчицата си.
Някога все пак ще ме достигне.
...
Амебата
усеща разликата между мен и себе си.
Докато бъда този, който съм,
ще бъда еталон на нейната самотност.
// http://liternet.bg/publish3/kpavlov/stari/paradoks.htm
много добре казано, все едно ДЕлчев говори чрез твоите словаПървоначално написано от catalogueofanger
![]()
?!?
veni, vermini, vomini
Доволен съм, че се падна нещо по-различно. Иначе на Смирненски или Дебелянов щях най-много да се радвам, ако се бяха паднали. Единствените малко по-трудни въпроси бяха свързани с граматически грешки, другото не беше нищо особено.
Audio ergo sum
Идиот съм, задето не си пълня главата с глупости, така ли?Първоначално написано от LovelyGirl
![]()
Далчев глупост ли е, извинявай за нескритата доза сериозност ?Първоначално написано от whiteterror
![]()
Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.
Далчев, ако не се лъжа, се изучава в 4 клас. Мога ли да ти помня в 4 клас какво съм учил...Първоначално написано от catalogueofanger
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a Чернишка,помниш ли от 4ти клас ?!?
veni, vermini, vomini
ЛелееПървоначално написано от whiteterror
Далчев се учи в 12-ти клас
В матурата има произведения, изучени САМО в 11-ти и 12-ти клас.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Голяма грешка. В матурата има всичко от материала за 1 до 12 клас. А пък аз 12 клас (самостоятелна форма на обучение) го изкарах общо взето на работа, по кафенца и по пички. Нека ми е зле. И въпреки това дори и да не съм го написал есето за Делчев пак имам достатъчно точки за да вържа 3 или 4. 110 са максималните точки, без есето 70. От тия 70 трябва да имам 25 за да вържа тройка. Тва е около 1/3, няма как да не съм я взел.Първоначално написано от LovelyGirl
![]()
хахахаха Въпросите по литература са само от 11-ти и 12-ти клас. Вече дали сте ги учили е друг въпрос.
Не съм в грешка.Написах произведения - тоест говоря за последната задача (есето).
3-ка пишат за 23 точки от 100..
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Теста си беше откровено лесен, като отговорите, даващи повечко точки могат да се определят и като елементарни. Сега чакам от МОН да публикуват матурата, за да си видя грешките.![]()
За Далчев...никога не съм го харесвала . Звучи ми прекалено делнично, сиво, клиширано. В "Книгите" не видях и изразни средства, освен един анжамбман, а това е част от критериите за интерпратативния текст. Изобщо не се раздадох, писах еднотипни неща и с изключение на супер увода ми, останала част звучи сухо. И е кратичко - околол 2 странички и половина, като обема е до 4.
Лошото е че ми трябва максимално висока оценка на матурката, а май няма да я имам. Ще видим другата седмица де.
100 е макса - 70тест и 30тема.Първоначално написано от whiteterror
Сууупер доволна съм от матурата!На Далчев съм чела всичко, още в началото като го взехме в училище ми се наби на очи именно защото беше някак по-различен от всички останали напудрени и префърцунени автори. Вярно, депресиращ е понякога, но пише добре и ми е любимец. И после излизам такава ухилена, доволна, а всеки навън говори по телефона, псува и се ядосва. Направо не можех да повярвам, че се падна той. А матурата като цяло беше лесна, резюмето беше много разтоварващо и приятно, въпросите с граматиката също бяха лесни, само някои литературни ме затрудниха, нооо съм си доволна. Напук на притесненията.
Обаче ме наплашиха за матурата по Английски език... казали по новините, че щяла да бъде най-трудната тази година, и щяла да бъде на ниво езикова гимназия, което малко ме стряска, но се надявам и там всичко да мине леко.
![]()
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Първоначално написано от LovelyGirl
![]()
23% за тройка ли бе...
Ама щом и при това положение има скъсани...
БТУ аз сега ако се явя на литература колко ли ще изкарам?![]()
Само дето соля младите![]()
...
Миналогодишният тест го реших за 6 минути с една грешка, засичаше ми една колежка, ама май имаше и въпроси по текст, което не включвам в тези 6 минути... не помня много.
Днес ще погледна и теста, ако се появи, за да се пробвам да го реша... за Далчев мога много да пиша, а при положение, че ти плясват и произведението наготово си е песен.
а 23 от 100 за тройка е просто... тъжно
То с 23% миналата година имаше не знам колко точно бяха НУЛИ... т.е. на теста нито един верен отговор. Ако беше 50% за 3ка, то сигурно над 50% от учениците щяха да изгорят.Първоначално написано от Rorschach
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Занижено си е, да, няма две мнения по въпроса... Днес в моето училище се явиха няколко ученика, които уж трябваше да завършат преди 2 години гимназия, ама матурите им се опъват.
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Излезнаха:
http://www.matura.bg/maturi/DZI_BEL_17mai_2011.pdf
Ей сега и аз ще реша първите 27 въпроса, да видя какво ще изкарам.