.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3
    Мега фен Аватара на NomNomNom

Самостоятелна подготовка

Здравейте,

На есен ще съм 12ти клас ( живи и здрави ) , искам да премина на самостоятелна форма на обучение . Смънкаха ми отговора в училище, заради това няма да навреди и да пусна тема тук .
    Някой знае ли каква е процедурата общо взето , също ми споменаха , че трябва да имам уважителна причина , т.е. има ли вероятност да откажат и т.н.?
    Също така - ще повлияе ли след това на кандидатстването ми ? От значени ли ще е , че не съм била в редовната форма ?
    Успеха ми последните 2г. е 6.00 , родителите ми нямат проблем с решението ми , ако тези фактори са от значение.
    Причината не знам до колко е уважителна , просто искам да се готвя в удобно за мен време, а не да си го губя в училище . Също така преподавам в момента , но планирам да си намеря още едно място за работа, занивам се с компютърни мрежи . Стажа ми трябва за кандидатстването ( т.е. , ще ми е плюс всичко това ) .

Ще питам в дирекцията , но не тези дни , като гледам им е натоварено ( покрай 12ти клас ) .
    Та ако някой има някакво инфо , ще съм благодарна да го сподели .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА НАРОДНАТА ПРОСВЕТА
    Чл. 84. (1) (Изм. - ДВ, бр. 53 от 2001 г.) Самостоятелната форма на обучение е
    неприсъствена форма, при която учениците се подготвят самостоятелно и се явяват на
    изпити по учебни предмети съгласно училищния учебен план.
    (2) Самостоятелната форма на обучение се организира за:
    1. (доп. - ДВ, бр. 53 от 2001 г., бр. 33 от 2003 г.) ученици в задължителната
    училищна възраст, които по здравословни причини не могат да се обучават в дневна
    форма на обучение, както и за даровити деца в задължителна училищна възраст, след
    решение на педагогическия съвет;
    2. лица, навършили 16-годишна възраст.
    (3) Условията и редът за организиране и провеждане на изпитите се определят със
    заповед на директора на училището.
    Чл. 85. (1) (Изм. - ДВ, бр. 53 от 2001 г.) Ученици, които следва да се обучават в
    индивидуална или в самостоятелна форма на обучение при условията на чл. 83, ал. 2 и
    чл. 84, ал. 2, т. 1, както и ученици, навършили 16-годишна възраст и желаещи да
    променят формата на обучение по чл. 80, 81, 82, 83 и 84, подават писмено заявление до
    директора на училището.
    (2) Ученици, които се обучават в дневна, вечерна, задочна, индивидуална или в
    34
    самостоятелна форма на обучение, могат да променят формата на обучението си в
    началото на учебната година. Промяната на формата на обучение се допуска и по време
    на учебните занятия, когато се преминава:
    1. от дневна, вечерна или от задочна в индивидуална или в самостоятелна форма на
    обучение;
    2. от дневна във вечерна форма на обучение.
    (3) За промяна на формата на обучение директорът на училището издава заповед.
    Това е по правилник. Дали ще уважат молбата зависи от директора. Мисля, че ако родителите ти дойдат с теб и те подкрепят пред училищното настоятелство няма да имаш проблеми. Все пак причината ти, поне според мен, си е доста уважителна.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Благодаря , тъкмо преди малко гледахме с майка ми закона , но това с уважението на молбата ни се разминава от погледите, явно най-удачно ще е да изчакам да стане по-спокойно в училище и да питам .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове