- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какво да уча след 12 клас?
С математиката не се разбираме много добре.С българския съм леко скаран.Историята ми е пълен кошмар,а географията не ми се отдава.В момента уча в гимназия със специалност "Информатика" и установих,че това не е за мен.![]()
Приятни са ми психологията и английският език.Обичам да се заигравам с програми за обработка на снимки,правене на реклами.Медиите са ми страст.Обичам животни и съм си мислил за ветеринарна медицина,но имам херпетофобия (фобия към влечуги),а и съм чувал,че правят дисекция на животни,а не съм склонен да я направя (дисекцията).
Живея в Пловдив,което някак си ограничава избора ми,защото на практика няма къде да работя като оператор,журналист към телевизия.
Мислил съм си за специалности като:
-реклама
-операторство
-журналистика
-мода
-психология
-английска филология
Много съм навит на реклама,но нямам абсолютно никаква информация след като се завърши има ли реализация.
Операторството го бях набелязал в НАТФИЗ ама от софиянци слушам,че там се влиза само с връзки.
Журналистиката масово изпита е по БЕЛ.
Модата не знам каква точно ще е реализацията след като завърша иначе много обичам да гледам модните тенденции (особенно висшата мода,която за жалост в България не съществува).
Много хора завършиха психология,а реализацията е никаква след това.
А за филологията - не ми се занимава с някакви деградета (учител) или преводач.
В 10 клас бях започнал да ходя на уроци по химия (с тенденция,че в 11 клас ще почна и по биология),за да кандидаствам с медицина.Ходих близо година и разбрах,че това не е което искам.Не го учих,защото аз го искам,защото ми харесва,а защото е престижно.
Тази година ще съм в 12 клас и трябва до 15-ти септември да реша какво да уча.
9 клас го завърших само с една 5-ца по БЕЛ (всичко друго 6).
10 клас го завърших с 5 по БЕЛ първия срок и 6 за втория т.е. по всичко 6.
11 клас го завърших с 6.
12 клас...хм...ще видим![]()
На матурата по БЕЛ очаквам оценка от порядъка на 3.75-4.75.Не повече.Може да се подценявам,а може и да не се,но това очаквам...
За втората матура още не съм мислил.
Моля ви за някакви предложения за специалности,или някой,ако има повече информация за специалностите,които съм посочил по-горе...
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.