.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Повече от фен

ЗА ХОРА КОИТО РАЗБИРАТ

Проблема ми е следния: от близо година тренирам балет на 15 години съм и преди това не съм се занимавала с никакъв спорт. Растягам се през ден за шпагат- и за женски и за мъжки.. но винаги ама винаги след като се растягам на другия ден ме болят краката и то не както да имам мускулна треска ами по един особен начин отвътре ме болят и като ги изпъна да ги растегна ме болят и съм до там ... най-интересното е че след 2-3 дена ми се оправят и пак се разстягам нормално пак почти стигам до шпагата остават ми няколко пръста до земята и пак на другия ден ме болят краката и немога да ги растягам нормално ли е това нещо? и ако не може би не загрявам както трябва? ако може някой по в час с нещата да ми обесни как точно да се растягам и за по кратко време да постигна желания резултат. Другото нещо което е че дения ми крак е по растегнат от левия искам и левия да го дорастегна, защото с другия крак шпагата е плачевен.. бая ми остава до земята

За балет точно не съм запозната, но все пак е разтягане. Вероятно не загряваш правилно, а когато не загрееш правилно и достатъчно дълго самите мускулни влакна получават миниразкъсвания и за това те боли. Мога да ти предложа да започнеш да се занимаваш с йога или поне да използваш някои упражнения от там, които са си за разтягане на краката. Действат! Надявам се да съм помогнала

не се разтягаш правилно може би.. винаги първо загрявай с бягане и след това започни упражненията заразтягане

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Нормално е. Не е мускулна треска. Напрежението е в сухожилията, които разтягаш, не в мускулите.

Загрявай повече и по-дълго. Прави разтягането бавно и плавно, без да прекаляваш, за да не се контузиш. Ако усетиш силна болка спри! Не си струва за един шпагат да скъсаш сухожилие.

Но тези неща трябва да ти ги е обяснила треньорката.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Супер фен Аватара на pitfall
    Град
    Самоков/София
    със сигурност или не се разтягаш правилно или не е достатъчно, аз преди бях така защото не го правех както трябва ... трябва да се разтягаш поне 40-50 минути хубаво, за да може да ти се разтегнат сухожилията на краката хубаво, така няма да те боли ...
    Аз ще ти говоря тихо,
    да ме чуеш само ти.
    За мъничко до мен се спри.

Повече от фен
    добре значи ще пробвам сега да се растягам бавно по 40-50 минути и няма да се напрягам толкова ще се растягам до там където не усещам болка или поне не силна болка : ) ще изчакам да ми минат краката че от вчера много ме болят пак и започвам благодаря за съвета ви някой ако има още да допълни да казва също приемам и съвети за растягане как точно и упражнения : )

А ти как по-точно се разтягаш? Какви упражнения правиш? Да ти кажа честно при всеки необходимото време за разтягане е различно. Зависи и на каква възраст де... Когато бях на 12 се учих да правя шпагат. След това ходих и на тренировки за мажоретки . Там ни обясняваха как да загряваме преди да пробваме да правим шпагат и упражнения, които помагат по-лесно и бързо да се научиш. Ако искаш пиши на ЛС и ще ти обясня какво точно да пробваш. Иначе късмет.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си