.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31
    Супер фен Аватара на IseeDEADbodies
    Град
    Бургадидас !

"Обичам те" - израз на чувства или просто израз?

Вероятно доста от вас са се замисляли над това което ще напиша сега, та за това ми е интересно и мнението ви. Често се замислям в какво се превърна това изречение. Много хора дори мои приятели и познати го казват на "половинките си" просто за да бъде казано (при момчетата мотива е секс, при момичетата повече и по-различни мотиви ;д) без дори да се влага смисъл в него. Често явление е и да бъде казвано, просто защото човека отсреща ни го е казал, а уж някак си не е уместно да се каже "благодаря" като отговор (лично аз не подкрепям това мнение, но карай ). Няма да говоря глупости от сорта на, че са изчезнали хората които го казват само ако наистина го мислят, но поне според мен драстично намаляха. Това се дължи и на факта, че като цяло ценностите на хората (най-вече на младите хора) се промениха, но това е една друга тема, която не й е тук мястото да се дискутира. Някак си самото му казване стана банално и тривиално и по тази причина вече по-трудно успяваме да повярваме на някого когато ни го каже, което е жалко ! Къде отиде красотата в тези думи, какво се случи с тяхната уникалност ? За мен не е нормално да кажеш на някого, че го обичаш и след седмица две да го зарежеш.
    Като цяло това е което исках да споделя, ще се радвам да споделите и вашите виждания по този въпрос, да споделите вие какво влагате в тези думи (мисля, че горе-долу става ясно какво влагам аз в тях...). И такива неща, който се чувства "споделящо' ... давай ;д

П.П. - не ми пука дали е имало други такива теми
    "Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"

Град
    София
    Казвал съм Обичам те на приятели, които са ми много близки (наистина много) или просто на бъзик (като иронията, разбира се, се усеща). Наистина хората вече не знаят истинската стойност на тези думи. Точно като парите, колкото повече ги има, толкова повече те се обезценяват! Мисля, че сме в процес на инфлация на "Обичам те!"
    "A house is Not a Home", I hate this song.
    Is a house really a home when your loved ones are gone?

Мега фен Аватара на Hilary_
    хмм хората, които ме познават знаят кога, защо и как го казвам (включително и ти), а за всички останали, които си го казват като "здравей" мога да съжалявам ..

Град
    Бургадидас !
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    хмм хората, които ме познават знаят кога, защо и как го казвам (включително и ти), а за всички останали, които си го казват като "здравей" мога да съжалявам ..
    Еее ти знаеш най-добре за мен как е
    "Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    И какво те бърка тебе кой как,кога и колко често казва обичам те?Какво значение има дали го казваш през 5 минути или веднъж в годината?

Важни са действията,които правиш,за да докажеш думите си,а не самите думи.Не знам какво толкова се възмущаваш.

И има поне 10 такива теми.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Такава тенденция има най-вече сред подрастващите. Забелязвам, че като поотрасваме ни идва (на повечето) акъла в главата и в това отношение. Поне в моето обкръжение е така.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

За мене тези две думички наистина означават много и не трябва да се казват просто така без вложени чувства. Поне аз не съм ги използвала като мотив за нещо напротив, а и до сега не съм срещнала човек, на който да ги кажа с изключение на близките ми и на приятелка, на която наистина държа много. Ако наистина не чувстваш, че обичаш някого не мисля че има смисъл да го лъжеш.
    Искрена усмивка и топла прегръдка,може да те накара да забравиш за всичко !

Град
    Бургадидас !
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w
    И какво те бърка тебе кой как,кога и колко често казва обичам те?Какво значение има дали го казваш през 5 минути или веднъж в годината?

Важни са действията,които правиш,за да докажеш думите си,а не самите думи.Не знам какво толкова се възмущаваш.

И има поне 10 такива теми.

Явно е над умствения ти капацитет за да разбереш за какво говоря, или просто търсиш за к'во д се хванеш, че да се зядеш.. Не знам и не ме интересува. Аз не съм казал, че не трябва да се доказва, това е ясно... но далеч не говорех за това. И явно не можеш и да четеш.. не ме грее, ако искат и да я заключват, сеш се?

Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от IseeDEADbodies
    Явно е над умствения ти капацитет за да разбереш за какво говоря, или просто търсиш за к'во д се хванеш, че да се зядеш.. Не знам и не ме интересува. Аз не съм казал, че не трябва да се доказва, това е ясно... но далеч не говорех за това. И явно не можеш и да четеш.. не ме грее, ако искат и да я заключват, сеш се?
    Хах я се успокой...защо си мислиш,че света се върти само около теб и че съм си търсел спор с теб

смях в залата

Та преди да ми говориш,че не съм разбрал смисъла на темата,първо се опитай да вникнеш в смисъла на поста ми и тогава се опитай пак.Дано твоя умствен капацитет е достатъчен.Ако се затрудниш,пиши ще го преведа като на ниво първи клас.

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Цитирай Първоначално написано от cranberry696
    Често явление е и да бъде казвано, просто защото човека отсреща ни го е казал, а уж някак си не е уместно да се каже "благодаря" като отговор (лично аз не подкрепям това мнение, но карай)
    Аз ще започна оттук.
    За съжаление е така, но бих искала да дам пример със себе си понеже на скоро ми се случи нещо такова. Трудно се влюбвам и още по-трудно казвам въпросните думи. Дори, когато ги чуя, ако не желая да отвърна (въпреки че съм лудо влюбена) не е нужно да казвам и 'благодаря'. Едно "знам" е достатъчно. И защо? Защото...8 букви, 4 срички, разчупват всичко, побеждават мрака, изгонват страха, строшават тежките окови на бремето, 8 букви, необикновено съчетание на звуци...най-силния израз, най-силният смисъл, единствен по рода си, единствен по сила, по значение, единствена по величие и красота...
    Това да ги употребяваме за 'здравей' и 'чао' си е чисто гаврене.
    Като се замислиш не се гавриш само със смисъла и значението на самото "Обичам те", но и със самия себе си. Показваш един вид липса на себеуважение по един или друг начин. Винаги съм смятала, че е така и не бих си променила мнението, дори ако бъда до толкова наранена, че да смятам, че въпросното "Обичам те" не значи нищо...
    Мда, и аз ако не го чувствам няма и не го казвам. Да, гадно е, но е по-гадно да казваш неща, които не мислиш.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Град
    Бургадидас !

смях в залата

Та преди да ми говориш,че не съм разбрал смисъла на темата,първо се опитай да вникнеш в смисъла на поста ми и тогава се опитай пак.Дано твоя умствен капацитет е достатъчен.Ако се затрудниш,пиши ще го преведа като на ниво първи клас.[/b]
    Кефиш ме само т'ва щи кажа ... спри да пишеш извън темата, ако нямаш какво повече да кажеш по нея. Благодаря ти

Супер фен
    Нали ти го казваш, защото така го усещаш, к'ъв е проблема? Иначе е истина, че за повечето тийнове тези думи са като здравей, но какво от това? Не можеш да ги промениш.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Град
    Някъде из София...
    И ти ме кефиш

Ето ти превод,в случай че си мислиш че само говоря напразно,за да се заяждам.

Гаджето ти не казва често думата обичам те- пука ли ти,щом като от всичко което прави си личи че те обича?Не не ти пука защото това са само думи.

Гаджето ти казва постоянно обичам те- пука ли ти,щом като виждаш че не си мърда пръста,за да го докаже?Не не ти пука защото са само думи.

U got my point?Това са само две думи дали ти ги казва някой,който наистина го мисли или не,какво ти пука,важното е да го ПОКАЗВА.

Супер фен Аватара на GuardianAngel
    Град
    ain't no love in the heart of the city
    След толкова глупости,които са ми са се случвали разбрах,че тези две думи нетрябва да се използват лекомислено.Можем да обикнем всеки човек,но това става с времето,а не за ден-два както се случва при повечето млади сега.Подкрепям това,че трябва да се казват,но само и единствено на хората които са изцяло в сърцето ни и са ни много скъпи.Също така мисля,че трябва да ги казваме тихо и от сърце и не да го повтаряме постоянно,защото накрая става като навик.Все пак любовта няма за цел да парадира със себе си,тя просто си е любов и ако е истинска се усеща във всеки един момент в когото сме с любимият човек дори и без да я изказваме.
    Дреме ми на крилата кво мислите за мен !

Супер фен Аватара на againstyou
    Град
    Несебър ;]
    Ае тука всички се изкараха големи светци,че никога не са казвали "обичам те" просто за да не наранят другия,или щото така трябва.То е ясно,че значи много и не трябва да се казва просто ей така,ама много обръщате внимание на останалите,не си заслужава.Всеки си решава сам за себе си.Аз съм го казвала просто ей така и кво ? Ае съдете ме.И да съжалявам и да не съжалявам,не мога да върна нищо.

Мега фен Аватара на Hilary_
    сбийте се ..

Град
    Някъде из София...
    Make love,not warcraft.

Град
    Бургадидас !
    Цитирай Първоначално написано от againstyou
    Ае тука всички се изкараха големи светци,че никога не са казвали "обичам те" просто за да не наранят другия,или щото така трябва.То е ясно,че значи много и не трябва да се казва просто ей така,ама много обръщате внимание на останалите,не си заслужава.Всеки си решава сам за себе си.Аз съм го казвала просто ей така и кво ? Ае съдете ме.И да съжалявам и да не съжалявам,не мога да върна нищо.

Съгласен в общи линий. Не става дума за съдене Въпроса е дали човек осъзнава това нещо(имам предвд относно съжалението и прочие.. то е ясно, че времето не се връща никога, колкото и да ни се иска понякога) или просто не му прави впечатление когато си говори ей така празни приказки...

Супер фен Аватара на dontcare
    Град
    South of Heaven
    И аз се чудя на тези,които си казват по-често от здрасти.колкото и клиширано да звучи,за мен това значи много и не се раздава наляво и надясно,на всики срещнат.Трябва наистина да го чувстваш,било то и към пирятел.И по-добре е да кажеш "благодаря,но аз не изпитвам същото" с риск да нараниш човека,отколкото да го излъжеш и после да разгласняваш,че любовта е прекрасно нещо...
    Ще дам пример с мои връстници,които се стремят да се харесат на всяко живо,мърдащо,дишащо същество и двуличничат... и само като кажеш "ей,яка блуза" ти се отвръща с "мерси,обичам те" ама без капка ирония.Баси.

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    не знам, аз го казвам само когато го изпитвам..

Мега фен Аватара на nepowtorima
    Град
    ^___^
    Тези две думи са много специални за мен и съм ги казвала до сега само на 1 момче. Дори и да не сме заедно, аз му го казах, но така го казах, че той го разбра на базик, апък и това беше целта /макар и да си е чиста истина/. Нямах желание да му призная напълно чувствата си. Така, че всеки решава на кой, кога и защо да казва "обичам те".. Съгласна съм с това, че трябва да се показва, а не да се казва. И доста теми е имало в които - момчета и момичета са се вайкали, че гаджето им не им е казвало, че ги обича.. и вече какво ще правят? А явно не осъзнават, че ако им го показват, то значи много повече от думите...

~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
    губuш по една мuнута щастuе..
    ♥♥

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]

Иначе по темата - аз съм го казвала само когато съм го чувствала
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Make love,not warcraft.
    Make Dota!

---

Казвал съм ги, когато съм ги чувствал. Понякога по-малко, понякога повече, понякога погледнати от дистанцията на времето може би не са били толкова силни, но за момента СА били такива.

Всеки както си иска да го употребява, реално. То любовта и значението на любовта тъй или инак са строго субективни от връзка на връзка..

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Цитирай Първоначално написано от ThePowerOfLove
    Калоянчо, откога имаш нов профил
    И аз това се зачудих...

Аз мога да се присъединя към повечето логични неща, които се изписаха до сега. Отделно... Има и друго схващане за думите "Обичам те" - че за кратък [всеки го разбира различно] период от време не можеш да заобичаш някого, и че тези думи трябва да се казват след много време... Така де, срещу всяка мода трябва да си има и бунтари. А това с "Обичам те" на втория ден си е точно мода. Та от противоположното схващане на нещата, може би сама за себе си съм изградила вид предразсъдък. И тъй като никой не може да даде точна дефиниция какво значи да обичаш... или някой може?! ...би следвало да го казвам, когато го почувствам. Единственото, което знам, е, че да обичаш значи да си силно привързан към някого. Тогава често ми се е случвало да ми е на устата и почти да съм го казала, но се спирам от онова мое схващане... Таа има ги и двете страни на монетата.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    На мен ми е трудно да ги изричам тея думи, дори когато ги чувствам. Не ми е комфортно някакси. Предпочитам просто да ме гушне много силно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си