- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матура по английски
Опи на всички.... Та да мина направо към темата,чудя се имали тук някой който се е явявал през годините на матура по английски,та да сподели лесна ли е,как е било?Или пък ако имате нещо информацийка за утрешнатаА дано,ама надали
Все пак ако някой сподели нещо относно темата,благодаря ви
че пък ми е много притеснено
![]()
Аз ти предлагам да си лягаш!![]()
П.С знам,знам,спам.
Ами то ти е хубаво предложението,ама от притеснение няма да заспа...така,че мисля да поуча още малко..че поне утре белким нещо направя![]()
кажете сега как мина ?
аз нещо доста се изложих, надявам се за 4...![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Беше мн. трудна,тоест не мн.,но като решавах предните и тази беше бляяякс
ахах аз на 5,50 се надявах,при положение,че имам 5,25 на изпита сега на тъпата матура да имам по-малко срамота![]()
![]()
и аз не мисля ,че се справих достатъчно добреИмаше някои доста гадни изречения ,например за mixed conditionals ,на които в училище не се обръща много внимание.Ние го взехме буквално за 1 час по-простия и по-сложния вид :X. Или за warn с кой preposition върви.Попринцип е с about ,а там такъв отг нямаше...Специално преговарях това нещо и даже в една нз от колко стр граматика го нямаше варианта ,който се изискваше в случая.
А ако от специална граматика не мога да го науча това ,от къде ще мога да го знам
За Мърфи говоря...
Няма ли да изкарат отговори вече :х
2
Може ли да дадеш линк къде да гледамеПървоначално написано от snowgirl
А относно това за warn- аз писах "of".
Мен ме затрудниха също доста работи.
Това за Conditionals, което се спомена, също ме накара да се позамисля, но писах Втори тип условно. Нямаше никаква логика да е трети тип в първата част, а втори- във втората...
това къде е било, че не го помняПървоначално написано от silviq1
![]()
Беше след текста с цветовете. Там имаше някоклко граматически въпроса...Първоначално написано от Gwendoline
А вие какво писахте там, където трябваше да се избира между There is, THere are, there have, there has...такова колебаене падна между първите две, че няма накъде.
warn OF е ,то беше там 40 и нещо май
there is
Усетът ми толкова силно ме водеше към there is, а глупавата ми логика към there are. Избрах него, но някак си с нагласата, че не е то..много мразя така..!Първоначално написано от britzy
Иначе имаше и доста други гадни (подвеждащи) въпросчета..
Абсолютно ,пффф защо така тая година![]()
И аз много се замислих на това.В крайна сметка избрах There is макар че и на мен логиката ми говореше,че е There are.
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#9156262 - Продавам бална рокля
Ами предполагам, че тук тр пуснат: http://www.minedu.government.bg/news-home/
Аз писах there are ,тук също беше голяма дилема![]()
Даа, наистина гадно..
Слушането също ме озорваше- трудно ми беше да преценявам между False и No information...
Слушам и си разбирам всичко, тя говореше супер бавното, но..уви! В крайна смета писах, че няма информация за това, че пирамидите са най-удивителният обект /първия въпрос/ и последния /че са богато декорирани, тъй като просто не можах да го чуя тва никъде..но аз се бях и заплеснал по едно време де..;D/.
А за другото слушане- писах, че няма информация за първия въпрос пак /че са вървели в западна америка двама учени/ и за тва, че е предизвикало удивление и у двамата как индианецът е познал времето.
За монахинята май не ме озори толкова, ама и там не съм много сигурен..
Абе лоша работа...![]()
Аз писах за първия на второто слушане false,щото ми се счу че каза wild part of America,но понеже не оточни ,кое и реших че изцяла Америка? Много подвеждащо..А тези с трю и фолс как не ги обичам попринцип...![]()
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#9156262 - Продавам бална рокля
Вие какво писахте за възрастта на монахинята![]()
Като цяло целият лисънинг се разбираше ,само за първият въпрос за пирамидите ,точно като говореше за него ,на най -ключовите думи чух нещо с мн ф-та и така и не разбрах ,и реших да го пиша true.
Да, да и аз точно така го чух. Също така каза и "two men" не "two scientists", но за мен щеше да е "Лъжа" ако беше казал "двама моряци" примерно, щото двамата мъже нищо не ги спира да са учени. Същата ми е логиката и за "wild part of America" ако беше казал "the east" или нещо- ЛЪЖА, ама тъй като не е уточнил- пак си мисля, че трябва да е No information.Първоначално написано от 4y4u_g