- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Трябва ли така да я измъчват...
Имам една приятелка. Не мога да гледам как всеки ден вътрешно се измъчва, заради подигравките на околните. Работата е там, че момичето е добро, възпитано, интелигентно, но има малко годно име. То едно такова старо, българско, но не съм срещала наша връстница, която също да го носи. И така ежедневно й се подиграват, обиждат я, правят неуместни подмятания, измислят нелепи прякори. Казвам й, че няма значение как се казва, важното е че тя е истински човек, и тези които й си подиграват са нещастници. Така се опитвам да я успокоя, но виждам как тя страда, и то за нещо незначително - поне за мен. Как да й помогна да го преодолее?![]()
![]()
Как може да се подиграваш на човек за името му ?
Те няма да спрат, поне докато не порастнат. Пък ти и говори да не се засяга и че това са детски истории. Тя трябва сама да осъзнае, че нито е виновна, нито има причина да и се подиграват и просто да спре да и пука.
и аз това се чудяПървоначално написано от Lioon
![]()
в пети клас някъде и мен са ме ебавали, щото не ми е често срещано името...смисъл не е някакво много рядко срещано, ама не е и често като Мария примерно...
като пораснат останалите-ще спрат : )
Точно затова е тъпо да се подиграват! Особено ако момичето наистина е свястно. Ние в класа имаме две момичета... мразят се... и един ден едната измисли на другата да и вика кон и понеже е по-популярна и всички се втурнаха да я следват и всички момчета сега и викат кон и на мен ми е съвестно, но по-добре да не се меся...
Гадното е че ще направят така че да я е срам утре да си каже името на някое момче ... Това е много тъпо и недорасло ... познавам поне 2-3 ма с уникални имена , беше ми чудно такова като се запознах с тях ,но никой никога не се е ебавал с тях ... Предполагам че след година , две няма да е такова положението .
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .
Когато някой ти се подиграва за името - то това е защото няма за какво друго да се хванат. Явно единственото което могат да използват срещу приятелката ти, е как се казва, не трябва да и пука.
То кой клас сте въобще? Ако сте по-малки около 5-6 клас сега е нормално, като отиде в гимназията, нищо подобно няма да има.
Знам какво е, имам приятел пък на който баща му е арабин, затова се казва Педал. Със сигурност е отнесъл бая подигравки, хубавото е че е спряло да му пука и вече няма подобно нещо.
На приятелката си кажи да не обръща внимание, тези които се заяждат за нищо, за долни същества.
да помоли родителите си да си смени паспорта,защото не си харева името или ѝ измилсете някакво нагалено дето да звучи нормално
[♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]
Родителите й дума не дават да се обели за подмяна на паспорт. А нагалено й викаме, но това никому не пречи все пак да се подиграва!
Осми клас и си позволяват да обиждат някого заради името му? Бая деградирали ще трябва да са тия същества.
В моя клас има две момичета със... леко странни имена - Джансу и Енгюл. В интерес на истината, когато дойдоха никой не каза нищо лошо по техен адрес.
В на сестра ми класа пък имаше едно момиче което се казваше Мирела, обаче не харесваше името си и започна да се представя като Сиси. Така постепенно всички започнаха да се обръщат към нея със Сиси, а само по документи се водеше иначе.
Това разбира се е доста крайно решение, което лично аз не бих направила.
И все още се питам как така осмокласници си позволяват да се подиграват на съученичката си за нещо подобно...
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
имам приятелка която се казва косара и една цура и не им се подиграват . кой знае какво и е името , но каквото и да и е няма за какво да и се подиграват . то е уникално само по себе си !!!
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Като ще и на 12 клас да сте, все ще има недорасли идиотчетаПървоначално написано от nickelbackk
.
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Боооже, Боже... още ли го има това нещо с подигравките на имена. Детска ти му работа.
Както казаха по-горе - да не й пука на приятелката ти. Не бива да обръща такова голямо внимание на тези недодялани хлапета. Разбира се, това не е лесно, но ти й помогни да се справи с този проблем, да се научи да не взима толкова присърце думите на някакви си хора, които изобщо не я познават и не знаят как да се държат с другите.
Такива невъзпитани и крайно нетактични човечета са ми крайно противни.![]()
» Remember, if you ever need a helping hand, you'll find them at the end of each of your arms.
Личи си колко са недорасли! И аз съм 8 клас, но такива неща няма. Може да пуснем някое безобидно лафче свързано с името, но чак да се подиграваме и комплексираме един-друг не.![]()
М...аз съм 11 клас и има поне 5 такива в моя клас.Просто днес повечето тийнове са много недорасли.Дали преди 10 или повече години е било така,тогава още на по 12-14 години като е имало такъв проблем за най-малкото са се разцепвали от бой.Сега се псуват един друг в гръб и си пишат глупости из фейсбуците.
The time's for sobieski
Гледах една покана за кръщене на Пенислав![]()
Кръстили го на дядо му Пеньо и дядо му Слави![]()
кажи на приятелката ти винаги когато я закачат за името да им отвръща с голяма усмивка и да не показва, че е обидена, за да им покаже че не е пука
Ами аз съм 10-ти клас и ме бъзикат за стила ми на музика,представете си!! Обаче аз не обръщам внимание и не ме интересува!Първоначално написано от Pamaa
![]()
Rock n Roll!!!!!!!!!
- И аз много обичан рок музиката, та дори постоянно я слушам. То и мен за това ме бъзикат, а какво да кажа за лигавата им чалга?Първоначално написано от sunman
![]()
Аз имам един приятел който се казва Олджай вярно малко се шашнах като ми каза как се казва, но какво да се прави и той е човек като тебе и мене.Я сподели как се казва твоята приятелка![]()
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
Не ми се ще да казвам името и тук, тъй като тя наистина не го харесва. То е българско, но старо, за това я подиграват предполагам.Първоначално написано от kyka1