.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Сутрешно бягане на гладно...калории за деня?

Такаа...имам следното питане.
    От около месец насам бягам всяка сутрин на гладно. И... ми се събират 20минути бягане без почивка, а останалите 40мин-бързо ходене. Понякога бягането стига и до 30-40мин плътно, но това много зависи в каква кондиция съм и т.н.
    Въпросът ми всъщност е... ако с бягането и ходенето сутрин горя да речем...200Ккал, а през деня приемам да речем 1200-1300ккал, реално като калории за деня ми остават 1000-1100, или тъй като е на гладно сутрин бягането не се отразява на калориите, приети за деня по никакъв начин.
    Не мога да си отговоря на този въпрос...и от няколко дни бягам и следобед...та със сигурност да ги смъквам до 1000ккал за ден...и все пак.
    Та някой някакви идеи?

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Ами ти пак гориш калории, но приети от предишния ден. Няма как да не гориш калории, това е енергията за организма, все едно да искаш да караш колата без гориво. Пък и изгорените калории, или приетите, или въобще общо всички за деня нямат голямо значение (особено пък ако си от тези хора, които не качват лесно, но и не свалят лесно), по-важното е че ти тичаш, мускулите ти се съкращават и разпускат и карат мазнинките да вибрират и да се топят...
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Супер фен Аватара на badsector
    Как успяваш да бягаш сутрин на гладно

Мега фен Аватара на TheBeliever

Re: Сутрешно бягане на гладно...калории за деня?

Цитирай Първоначално написано от nixx
    Такаа...имам следното питане.
    От около месец насам бягам всяка сутрин на гладно. И... ми се събират 20минути бягане без почивка, а останалите 40мин-бързо ходене. Понякога бягането стига и до 30-40мин плътно, но това много зависи в каква кондиция съм и т.н.
    Въпросът ми всъщност е... ако с бягането и ходенето сутрин горя да речем...200Ккал, а през деня приемам да речем 1200-1300ккал, реално като калории за деня ми остават 1000-1100, или тъй като е на гладно сутрин бягането не се отразява на калориите, приети за деня по никакъв начин.
    Не мога да си отговоря на този въпрос...и от няколко дни бягам и следобед...та със сигурност да ги смъквам до 1000ккал за ден...и все пак.
    Та някой някакви идеи?
    Нещо не си наясно с цялото това броене на калории. Правиш го отзад напред.

За да отслабваш целта е да приемаш по-малко калории отколкото изгаряш. Като общо количество за деня. Т.е трябва първо да си изчислиш колко калории гориш на ден и спрямо това да си изчислиш дневен прием на калории, като за отслабване е добре да приемаш 200-500 ксал по-малко отколкото гориш. Например ако за деня са ти нужни 2200ксал ти трябва да приемаш поне 1700 за да отслабваш здравословно. Всяко по-голямо намаление на приетите калории кара организма да преминава в защитен режим, да гори по-малко енергия и да трупа запаси при първа възможност (затова и йо-йо ефекта при повечето диети).

Така че не вади изгорените калории от приетите защото количеството на приетите вече калории няма как да го намалиш. Точно обратното - смятай изгорени минус приети калории.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    ^Е значи тя ако приема по 1200 ккал (както беше написала) на ден трябва да изгаря около 1500, за да отслабне, така ли? Съжалявам, ама схващам бавно
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak
    ^Е значи тя ако приема по 1200 ккал (както беше написала) на ден трябва да изгаря около 1500, за да отслабне, така ли? Съжалявам, ама схващам бавно
    Тя тези 1500 ккал ги изгаря и в покой без да спортува.
    Ако тя в покой гори 1500 ккал и не извършва някаква тежка физическа работа,има сравнително заседнал живот,не спортува и т.н. следователно се нуждае от около 1500 ккал,за да поддържа сегашното си тегло.Тоест колкото изгаря организма,толкова си набавя тя от храната и няма промяна в теглото.
    Ако тя приема 1200 ккал.,а огранизма й в покой гори 1500 значи има отрицателен калориен баланс - приема по-малко калории отколкото се горят и това води до отслабване.Щом мацката го съчетава със спорт значи към калорийния разход се добавят около 200 ккал.Стават около 1700 ккал изгорени.Тя приема 1200 - ето ти отрицателен калориен баланс - приема по-малко отколкото са изгорени.
    Опитах се да го обясня с някакви груби сметки,които може изобщо да не съответстват на ситуацията ( все пак при всеки калорийния баланс е нещо индивидуално ),но е общо взето това.
    П.П.-Ако тя със спорт изгори 1500 ккал,както ти казваш,значи общо изгорените за деня калории ще й станат над 3000,а не само 1500.Не само със спорт се горят калории.Организма постоянно гори калории (дори и при спане и т.н. ),защото той извършва много вътрешни процеси,за които е необходима енергия.
    Fashion is my passion.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си