.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

Супер фен Аватара на mim4ety_sara

Цитат от детската библия

В 9ти клас съм и г-жата ни каза класното по литература да си го правим у нас. Трябва да си намеря цитат от детската библия и да го тълкувам,но нищо не мога да си харесам .. Help?
    Look, if you had one chance,
    one opportunity to seize everything
    you've ever wanted, in one moment,
    would you capture it... or just let it slip?

То и детска библия ли има Просто си избери някой известен, и му намери тълкувания в интернет, и напиши едно сборно от всички. Ако те интересува, може да ти дам онлайн сайт с библията (не детска) на български, където, ако не се лъжа, имаше и анализи на всеки отделен пасаж.

Едит: Иначе аз ти препоръчвам нещо от първото битие, защото ще е най-лесно.

Как да си намеря някой известен,като то е като приказка.Просто аз не виждам какво може да се тълкува..Ии да,ако може дай сайта.

Цитирай Първоначално написано от mim4ety_sara
    Как да си намеря някой известен,като то е като приказка.Просто аз не виждам какво може да се тълкува..Ии да,ако може дай сайта.
    http://www.youversion.com/
    Ето го. Горе можеш да си езика и версията. Има оригинален, Цариградски от 1871, и Ревизиран от 1940, който аз ти препоръчвам да ползваш, защото в този от 1871 има много стари изрази (светлина - виделина и т.н.)

Мисълта ми беше тук да ми постнете цитати,защото нямам много време да търся.

В начало Бог създаде небето и земята.
    И Бог каза: Да бъде светлина.

Град
    Paradise city*
    Цитати от Библията

"Вървете след мене и аз ще ви направя ловци на човеци." — Христос към бъдещите свои ученици в Евангелие от Матея 4:19

"Дерзайте! Аз съм, не се бойте." — Христос към учениците си в Евангелие от Матея 14:27

"Вие сте светлината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие." — Христос в Евангелие от Матея 5:14

"Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората." — Христос в Евангелие от Матея 5:13

"И когато запалят светило, не го слагат под крината, а на светилника, и то свети на всички, които са в къщи. Също така нека свети вашата светлина сред хората, за да виждат добрите ви дела..." — Христос в Евангелие от Матея 5:15-16

"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата. На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, остави му и горната дреха. Който те принуди да вървиш с него една миля, иди с него две." — Христос в Евангелие от Матея 5:38-41

"Дай на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем." — Христос в Евангелие от Матея 5:42

"Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят ... Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците?" — Христос в Евангелие от Матея 5:43,44,46,47

"И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец." — Христос в Евангелие от Матея 5:48

"И когато се молиш, не бъди като лицемерите; защото те обичат да застават и да се молят по синагогите и по кръстовищата, за да ги видят хората. Истина ви казвам: Те вече получават своята награда. ... А когато постите, не бъдете унили, като лицемерите; защото те помрачават лицата си, за да ги виждат хората, че постят; истина ви казвам: те са получили вече своята награда." — Христос в Евангелие от Матея 6:5,16

"Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат." — Христос в Евангелие от Матея 6:19-20

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона." — Христос в Евангелие от Матея 6:24

"Погледнете на небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират: и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях?" — Христос в Евангелие от Матея 6:26

"Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно, за да извадиш съчицата от братовото си око." — Христос в Евангелие от Матея 7:5

"Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат." — Христос в Евангелие от Матея 7:6

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори - защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори." — Христос в Евангелие от Матея 7:7-8

"Иди си; както си повярвал, така нека ти бъде." — Христос в Евангелие от Матея 8:13

"Защото ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тази планина: 'Премести се оттука там', и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно." — Христос в Евангелие от Матея 17:20

"Защото кой от вас, когато иска да съгради кула, не сяда първо да пресметне разходите, дали ще има с какво да я доизкара?" - Христос в Евангелие на Лука 14:28

"Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправдата не се радва, а се радва на истината; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява. Любовта никога не отпада" — ап.Павел в 1-во Коринтяни, 13-та глава

"Всичко у вас да става с любов." — ап.Павел, I Коринт.16:14
    Нот ми пукинг!
    ...Сега или Никога!

Мега фен Аватара на Claymore
    Град
    София
    RI0T, иска се цитата от детска библия, не от оригиналния екземпляр.

До авторката: Напиши в гугъл My First Bible by Kenneth Taylor
    Разгледай примери там. Ако не намериш нищо по-късно ще ти препиша от моята, сега нямам много време.
    I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
    -M.B.

Град
    Paradise city*
    Цитирай Първоначално написано от Claymore
    RI0T, иска се цитата от детска библия, не от оригиналния екземпляр.

До авторката: Напиши в гугъл My First Bible by Kenneth Taylor
    Разгледай примери там. Ако не намериш нищо по-късно ще ти препиша от моята, сега нямам много време.
    Не е от детската библия и на мен ми е това домашното. Михнева не е казвала, че от детската трябва, просто цитат и да се тълкува.
    Нот ми пукинг!
    ...Сега или Никога!

Мега фен Аватара на Claymore
    Град
    София
    Погледни първия пост. Момичето иска от детска библия.
    Никой не знае коя е Михнева и какво иска тя. Ако иска нещо да дойде да си пусне тема.
    I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
    -M.B.

anonymous708973
    Guest
    Класното да си го правите у вас?!?!

Град
    Paradise city*
    Цитирай Първоначално написано от Claymore
    Погледни първия пост. Момичето иска от детска библия.
    Никой не знае коя е Михнева и какво иска тя. Ако иска нещо да дойде да си пусне тема.
    С момичето сме от едно училище и от един випуск, имаме едно и също класно, а Михнева е госпожата. Искам да и обесня, че не е нужно от детската библия. Аз вече писах за притчата за блудния син и г-жата нищо не каза....
    Нот ми пукинг!
    ...Сега или Никога!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си