- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Сгавих малко с преразказа на изпита (7 клас)
Значи нали преразказа беше от неутрален разказвач, но аз тъпия го чух, но не се замислих въобще, че не трябва да пиша например: Аз направих еди кво си, а Тои направи така и така. Иначе аз пиша добри преразкази и почти винаги имам шест. Та въпроса ми е дали може много да ми намали оценката това, че не съм писал от името на неутрален разказвач? То попринцип не е много това, което съм сбъркал, ама все пак..
![]()
аз пък го писах в минало времевиж критериите.. дидактическата задача ти е сбърканаа.. - 6 или 5 точки
![]()
вървя си по улицата с ръката в джоба, другата държи бяло виктори и ми ебава дроба..
Естествено че има значение не си спазил дидактическата задача и ще ти отнемат 6 точки само от там, а за глаголното време отнемат 3 точки
Значи аз писах в същото време, което беше оригиналния текст?
Преди малко прочетох какъв ви е бил преразказът...Лично според мен ше ти вземат макс 4-5точки.Не се притеснявай,не се спичай и не се настройвай песимистично!Ако си си направил теста добре нямаш никъв повод за притеснение!Айде, късмет с математиката!!!
Те и да му вземат тези 6,ако той си е имал перфектен правопис и няма други грешки,пак си е добре.И ако на теста има много малко ,или няма никакви.Успех,дано компенсираш с Математика![]()
И аз, писах го в мин. свършено.Първоначално написано от cHejiiBee
Но за автора - не се притеснявай, щом си добър в преразказването. Пак ще имаш точки.
- Абсолютно!Най-много да ти отнемат 5-6 за дидактическата задача,но ако текстът е добре структуриран и без правописни грешки,няма проблемиПървоначално написано от Mirage3
![]()
Не трябва ли да е в сегашно историческо. Учителите са ни казвали , че трансформиращ преразказ от името на неутрален разказвач се пише в сегашно историческо. Даже една госпожа по български преди началото на втори модул ходеше от стая в стая, за да пита има ли някакви въпросиПървоначално написано от Mirage3
. Аз я питах за времето и тя ми отговори в сегашно историческо.
Ох, дано да е така.![]()
Badabumbaaa
Така е...но това с госпожата не ми се струва чесно да ви казва в какво време трябва да е..то и това си е част от теста все едно ви е подсказала на някакъв въпрос![]()
Аа, я да питам и аз колко точки ще ми дадете.![]()
Значии, първо започнах да пиша как човекът от произведението живее в малка зелена къща на една улица и в своя двор има череша, на която има петел. Той си говори с него и понякога го пита за нещо, друг път му говори на други темии и после, на нов абзац все пак, написах, че въпросният човек живее в една стая, пълна с картини и всички от улицата много го уважават и децата смятат, че трябва да се пробва в цирка....няма да го преразказвам подробно.После, разбира се отново на нов абзац, написах, че една вечер петелът изчезва и т.н. Мисля, че съм поразместил епизодите. На вас как ви звучи по този начин...Казаха ми, че това не е от голямо значение, защото е мой избор как ще построя преразказа, а и специално в този случай двата епизода не зависят много-много един от друг, но не съм сигурен...Вие ако бяхте, бихте ли ми взели точки?
Колко?
Освен това накрая съм го преразказвал малко по-сбито, защото не ми достигна времето...![]()
Абзаците си личат, но разстоянието не е чак толкова голямо и...дали ще ми ги счетат при оценяването на графичното оформление?
Та на преразказа колко бихте ми дали?
Е да де, подсказа ни. Те и квесторите бяха добри и ни оставиха текста не за 15 минути а за почти цялото време.Първоначално написано от Runaway11
![]()
Badabumbaaa
Аз пък писах човекът с малка буква, а то трябвало с голяма. Това е супер тъпо Човек да не е име случайно. Все едно да напиша Планина с главна буква. Даби ще ми отневат много точки![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Да, и аз го писах с малка, но после се усетих, че е нещо като прякор и е с главна буква. Най-много 1 точка да вземат.
Б*си, robertdowney... То такъв късмет да имаш. Хората се мъчат да влязат в някои училища, а други, дет са попаднали на добри учители, ще ги изместят... Наистина не е честно. Пона на такъв изпит.
Първоначално написано от robertdowney
![]()
![]()
Мхм...ся ако някой от вас има под 33т значи е идиот...!
Човекът, който искаше съвет...добре е..само че това с различните теми не го знаем, защото децата не са чували за какво си говори с петала
Мерси за мнението.![]()
Не някой от нас, а само аз, защото тези, които бяха в моята стая, останаха само за първи модул, а аз си останах и те квесторите викат, че сега ще затворят вратата и ще ми дадът текста за почти цялото време. После съочениците ми от другите стаи ми казаха, че и на тях са давали да преписват. Ама колко готино беше да си остана сам и никой да не ми шуми в стаята.Първоначално написано от Runaway11
![]()
Badabumbaaa
Ам малко ще се отклоня от темата, но някой знае ли каква е скалата за оценяване на първия модул![]()
За миналия пост-в сайта на МОМН има точки .. тамм..да ;дд
И аз да се оплача-то май целият форум разбра, че съм писала бай Милуш, вместо бай Милан и че вместо вечерта, петелът си дошъл сутринта,, та колко точки ще ми вземат ?
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Хах то и аз написах, че петелът се върнал сутринта.. И не е само това какви простотии
![]()
Първоначално написано от cHejiiBee
и аз така. Пфуу, дано не ми прецака мн оценката.
Bought a ticket for a runaway train
Like a madman laughin' at the rain
Little out of touch, little insane
Just easier than dealing with the pain
RaisedOnRock <333
Velkovsgirl <3333
Greennight <333
Абее милички кво правихте цяла година?
Толкова ли не се сетихте че трябва да пишете в сегашно време?
Хващам се на бас че скоро някой ще пусне тема в която ще се оплаква че си е драснал името някъде.
Това в главите ви се нарича мозък
Попринцип бях решила да не пиша в тоя форум ама понеже ся съм на вълна изпити и кандидатстванее...![]()
Да,преразказ от името на неутрален разказвач се пише в сегашно историческо време.. Но миналата година мисля,че ни бяха казали ,че може и да пишем с "л-ла-ло-ли" (т.е. свършено време).. и че няма да е грешно..
Ако си написал всичко останало добре: т.е. да нямаш много правописни и пунктуационни грешки,написано ти е четливо..
Написал/а си основните/главните моменти в текста - надали ще ти отнемат много точки..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Това е минало неопределено, не минало свършено.Първоначално написано от SmilezZz