- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- Какво искаш да знаеш за следващия?
Разбира се. Представи си, че един човек тормози, пречи на духовното спокойствие и развитието на даден човек като личност. Животът е малко относителен и според мен трябва да си го заслужиш. А много малко хора заслужават да живеят. Не обичам да излагам аргументи напразно, а да се води спор, така че ще ми е интересно да видя някой да защитава тезата, че животът е неприкосновен. За тези, които вярват в по-висши сили и т.н. ще каза, че щом нещо се е случило, значи е трябвало да се случи, нали? Без значение дали е правилно или грешното? В някои случаи убийството на човек се оказва по-малкото зло. Можеш да предпазиш и спасиш дори много други животи. А и все пак като зарежем всички скрупули убийството е просто един акт на превръщането на едни вещества в други.
Същия въпрос.
Не ме жегна много-много, но приемам. :д
Иначе аз (принципно съм точно обратното на мнението, което изказвам, но за да е интересно и да се получи спорченценце) не бих оправдала убийство. Кой си ти, че да ходиш да отнемаш живота на някого? С какво си по-различен от мен, че се вкарваш в ролята на колител и бесител? Ти по-малко грешен ли си? Ами ако всеки близък на убит хукне да гони призраци, по-правилен ли е от убиеца на детето си например? Реално с какво е по-различен, че си позволява тая дързост? Света не става по-добро място когато убиеш, за да си върнеш. Ти не си по-безгрешен от убиеца на близкия си. Получава се малко като оная приказка „Е*еш за девственост.“ и като се позагледаш малко по-дълбоко в нещата, ще го усетиш. Всеки ще го усети. Защото правото да живее го има всеки и никой съдия, адвокат, близък на убит, дори Господ не може и не трябва да ти го отнема. Кой си ти, че да решаваш кой го заслужава и кой не?
Опиши ми една целувка в три изречения.
Много е просто решението. За предумишлени убийства специално по т.н. "особено жесток начин", изнасилвания, блудство с малолетни и възрастни -> смъртна присъда.
На 1000% съгласна с draid!!!![]()
А сега за целувката:
Отделяш белтъците от жълтъците и ги разбиваш с миксер.
Изсипваш в тавата с помощта на шприц (ако така му беше името) и печеш във фурната.
Вадиш ги, снимаш ги за фейсбук и ги изяждаш.
Опиши ми баклава в три изречения.![]()
Турско.
Турско.
Турско.
Подражаваш ли на някой? Какво смяташ за хората, които подражават на други хора?
Смъртната присъда твърде крайна. Само в Съединените щати има стотици случаи, в които за екзекутирани хора впоследствие се оказва, че са невинни или имат далеч по-малка вина от тази, за която са били осъдени. А и самият процес на екзекуция е прекалено скъп и струва на данъкоплатеца доста повече от това да държиш човек в затвора, докато умре.
Доживотният затвор е по-страшен в очите на един потенциален убиец. Или поне би трябвало да е.
// до горното - казвам не, но вероятно лъжа. като всеки друг и аз до една степен подражавам на авторитетите, оставили някакъв отпечатък в живота ми
мисля, че в определени граници е полезно, защото това ти помага да се развиваш като личност
същият въпрос
Последно редактирано от dimitar., : 08-17-2014 на 23:15
///Не казвам, че всяко убийство е оправдано. Най-напред стоят мотивите и убежденията за извършването на дадено убийство. Щом имаш възможността да извършиш нещо, значи имаш и правото да го направиш. Ако успееш - така е трябвало, ако не- така е трябвало. Ако аз извършва убийство и ме хванат - така е трябвало. Провалил съм се в известна степен и вече нямам възможността да решавам съдбата си. Обществото е направило така, че друг да решава. Дали това е правилно - щом е така - така е трябвало. Както аз съм имал възможността и правото да извърша убийството, сега и те имат възможността и правото да ме съдят. Жертвата също е имала възможността и правото да се защити, но не е успяла - така е трябвало. Сега аз съм жертвата. Спася ли се - така е трябвало, не успея ли - така е трябвало. ////
За въпроса - От авторитет до авторитет има разлика. За различните хора, авторитетите са различни. Ако си изградиш добри авторитети, то няма нищо лошо да "крадваш" неща от тях - не случайно са ти авторитети, но не и да им подражаваш и копираш. Трябва да ги използваш, за да се усъвършенстваш и да надскочиш тези авторитети и ти самият да се превърнеш в такъв. Това до известна степен води до развитие на теб и на самото общество, защото всяко друго поколение надгражда.
За съжаление в днешно време авторитети са меко казано грешни и всяко следващо поколение се стреми да надгражда. А когато надграждаш простотията и глупостта не е много приятно в еволюционен план.
900 лева на месец /30дни/. Получаваш ги наведнъж или по 30 лв. на ден. Защо?
Последно редактирано от kilers : 08-18-2014 на 03:05
Ами наведнъж не мисля, че ще успея, но никога не съм опитвала, така че нямам идея относно тия си способности. :д Иначе и по тридесет лева на ден също ми се види невъзможно, защото сметката за ток е по-голяма от 30 лева. Предполагам, че бих ги харчила умно, така са ме учили уж. Ама пък никога не знаеш.
Същия въпрос?
Аз като имам повече пари не си права много много сметка и накрая се чудя къде са заминали, което не е много хубаво :д
Какво най-често закусваш?
Всеки ден различно, но винаги е нещо сладко.
Мнението ти за селфитата?![]()
Светът ще е по-добре без тях.
Ако можеше да промениш само едно нещо в обществото, какво би било то?
Щях да спра самоизбиването на хората всеки ден за щяло и за нещяло
Бил ли си свидетел на убийство?
Може да се каже, но зависи.
Най-гадното нещо на което си бил/а свидетел?
Може би малтретиране на човек, когото познавам.
Имаш ли някакъв талант?
Мне, много са си печени всичките.
Падал/а ли си си по съсед/ка? Какво стана?
Книгите.... обожавам да чета, всяка една ми прави впечатление и ме кара замалко да забравя къде се намирам
На теб?
Еволюцията на техниката последните 20 години.
Крис, къде се намираш, че ти се налага да забравяш?