.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 48

Hybrid View

Повече от фен Аватара на smeshnik
    Град
    Столицата

Фитнес или лостове?

+ Кик бокс. Целта е да подобря експлозивността, силата, без да губя бързина.
    Ако някой може да даде и конкретна тренировка ще съм благодарен.
    Този който не пада, не се изправя.

тии пак кфо напраи хората дет ходат на фитнес са некфи баби...рони колман като е полицаи кфо бяга скача гони ги..

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    http://www.youtube.com/watch?v=SRpPHlDUC0Y

всичко е до начина на трениране ...
    малко повторения, дълги почивки - сила, маса
    много повторения, малко почивки - издръжливост, бързина
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от Ssaaddeedd
    Най-добре лостове, не че на фитнеса няма упражнения за експлозивност, но като цяло повечето упражнения на фитнес вдървяват...Като най-много лежанката...Ако имаш сила избери лостове, ако нямаш почни фитнес да направиш сила да можеш да дигаш свойте килограми почни лостве...В противен случей ще станеш супер флегматичен и бавен ако правиш всички упражнения в фитнеса и то дулго време...
    не че те обиждам ама си ТЪП
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Град
    София
    Според мен бойният спорт се комбинира по-добре с лостове.
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Мега фен Аватара на Chacho
    От известно време съм по една програма на лостове, от която бързината ми пада ужасно. (за сметка на други качества)

Както каза firstdiesel - опира до метода на тренировките.

Един от най-добрите методи на трениране за бързина се нарича Plyometrics. Ако имаш ластици, също можеш много да постигнеш. Лекоатлети дори тренират с ластици за ускоряване на спринта.

За кик бокс, според мен, е най-добре да си вдигнеш максималната сила, след което се отдаваш на тренировки за бързина и издръжливост. Сила, по-късно, си тренираш на чувал.

На твое място бих заделил 1-2 месеца за тренировки по програма за сила (виж темата на DownloadVirus за такава програма).

След това plyometrics тренировки или тренировки с много повторения, при които се съсредоточаваш върху това, да ги изпълняваш максимално бързо. С такива цели, препоръчително е да не гониш хипертрофия.

ПС: Каквото и да тренираш, винаги отделяй на тренировките по кикбокс време да тренираш ударите с по много повторения. Това съм забелязал, че много запазва бързината, че и дори я развива. (и без тежести на ръцете и краката дава резултати).
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Banned Мега фен

Re: Фитнес или лостове?

Цитирай Първоначално написано от smeshnik
    + Кик бокс. Целта е да подобря експлозивността, силата, без да губя бързина.
    Ако някой може да даде и конкретна тренировка ще съм благодарен.
    Лостове почвай

Защо толкова категорично? Я виж Brock Lesnar каква бързина има, макар че вдига тежести.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    а колко от тези които дават съвет за лостове,се занимават с кикбокс??
    щанги но по програма за хора занимаващи се с бойни изкуства
    вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..

В моя случай (самбо) лоста беше по удачен, правехме кофи, набирания, лицеви, коремни, въжета и други простотий с 5-10-15 допълнителни килограма на колан, и се получаваше много добре.

Не се притеснявай, от това че фитнеса може да те вдърви, защото щеш- нещеш трябва да се разтягаш и просто няма как да стане.

Относно краката, програма със собствено тегло ти повдига много експлозивността и силата но масивни крака няма да направиш. Тук не мога да бъда обективен, тъй като имам проблеми с лявото коляно и не може да става дума за тренировка с тежести ;d
    whatever..

Banned Мега фен
    Зависи какво бойно изкуство , но като цяло лостовете придават повече сила...

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Зависи какво бойно изкуство , но като цяло лостовете придават повече сила...
    Сравнявал ли си си резултатите във фитнеса и тези на лостовете?

Тренирал съм в залата, след това стрийт фитнес, след това съм се връщал в залата и сега пак съм на стрийт фитнес. Ако трябва да съм обективен, в залата винаги съм дърпал по-бързо на сила.

Смятам, че и на двете места като съм тренирал, съм имал задоволителна представа, кое-как трябва да става.

@misho1993 - Ако тренираш достатъчно дълго, можеш да направиш масивни крака. Не мен са ми доста по-развити спрямо другата част от тялото именно от такива тренировки.

Banned Мега фен
    А аз съм тренирал първо на лостовете .
    Сега като ходя и на зала постоянно ми се мяркат момчета , които имат по-големи ръце от мен, на стриит фитнес не са ходили , а в залата са ходили много, много повече от мен , а пък аз вдигам по тежко от тях. пфф страмна работа.

@chacho Зависи какво се разбира под масивни, моите крака са по развити от горната част на тялото ми и дори са по добри от на хора които тренират с тежести (мой познати) аз съм правил само спринтове, кросове, клекове и подскоци със собствено тегло. отскоро правя 3 пъти в седмицата 20-30 минутен крос или малко спринт след което използвам Air Alert 2 - програма за отскок и съм много доволен
    whatever..

Сега като ходя и на зала постоянно ми се мяркат момчета , които имат по-големи ръце от мен, на стриит фитнес не са ходили , а в залата са ходили много, много повече от мен , а пък аз вдигам по тежко от тях. пфф страмна работа.
    В залата всеки е обсебен от идеята за размери и взимат добавки, с които задържат вода, а фактически тя не играе никаква роля в развиването на сила.

Пък и програмите са им ориентирани към хипертрофия и качват по-бързо на сантиметри отколкото на килограми на щангата.

Град
    село Горно надолнище
    никога не съм праил стриит фитнес ... тия лостове, успоредки са част от фитнеса като цяло.
    В момента тренирам за сила (щангистка програма, 6-4-2-1-1-1-1-1-9), клякам със 155 КГ и взимам 50метра спринт за 5.9 сек
    на лег вдигам 110-115КГ и правя над 80 лицеви опори до земята

така, че си го спестете тва, че на лостове се прави сила, а на фитнес зала се губи бързина и издръжливост

размерите не са всичко, мазнината железа не вдига ...

пп : 1.74, 76 кила, ръка - 37 студена
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Повече от фен Аватара на smeshnik
    Град
    Столицата
    Благодаря ви на всички за отговорите. Ако някой трениращ има програма, която е изпробвал и е доволен да сподели
    Този който не пада, не се изправя.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от firstdiesel
    никога не съм праил стриит фитнес ... тия лостове, успоредки са част от фитнеса като цяло.
    В момента тренирам за сила (щангистка програма, 6-4-2-1-1-1-1-1-9), клякам със 155 КГ и взимам 50метра спринт за 5.9 сек
    на лег вдигам 110-115КГ и правя над 80 лицеви опори до земята

така, че си го спестете тва, че на лостове се прави сила, а на фитнес зала се губи бързина и издръжливост

размерите не са всичко, мазнината железа не вдига ...

пп : 1.74, 76 кила, ръка - 37 студена
    Не съм казвал , че се губи бързина и издръжливост
    И аз правя над 80 лицеви опори до земята, от лег 100 не съм пробвал ,но си правя в серия по 50 , не си меря пишки и ръце и съм ходил само 8 - 10 пъти на фитнес

Супер фен
    Аз съм фен на фитнесзалата.В нея си има и лост и успоредка.Обаче щом тренира кик,по-добре да кара на лостове.Щото тренировките в зала са тежки,изчерпващи и изискват продължително възстановяване.А не разпиляване на силите с още спортове.При това силови.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    В залата всеки е обсебен от идеята за размери и взимат добавки, с които задържат вода, а фактически тя не играе никаква роля в развиването на сила.

Пък и програмите са им ориентирани към хипертрофия и качват по-бързо на сантиметри отколкото на килограми на щангата.
    Взимат малко добавки ,но не всички използват стероиди.
    И аз си мислих ,че има нещо такова за програмите им...
    Аз съм доста, да си кажа - не разбирам от програми , а е много важно правилното трениране

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2
    Аз съм фен на фитнесзалата.В нея си има и лост и успоредка.Обаче щом тренира кик,по-добре да кара на лостове.Щото тренировките в зала са тежки,изчерпващи и изискват продължително възстановяване.А не разпиляване на силите с още спортове.При това силови.
    От залата съм забелязал ,че по-бавно се възтановявя силата , ако се претовариш. Но пък в залата може да седиш цял ден, а на лостовете няма 1 час и вече умората идва , че не можеш трудните упражнения.
    Смисъл , поне аз по-бързо се уморявам но лостовете.
    Във фитнеса има една малка успоредка , на която можеш да правиш само обикновени кофички. Същото се отнася и за лоста в залата - нито коремно няма място да направиш , нито силово (само в някой зали става).
    Хубавото във фитнеса е ,че там може да правиш набирания и кофички с тежести , а на вънка къде ще мъкниш тежки раници и гири до площадката. ( osven , ако не ти е близо и не те мързи)
    Иначе лоста в залата е за ,,втвърдяване ''.

Мега фен
    Кви са тия глупости бе Лоста за втвърдяване

Много ясно,че ще се измориш по-бързо на лоста от колкото във фитнес залата,като на лоста правиш едно и също..

Banned Мега фен
    Когато помпиш с тежести повечето на края на тренировката или малко по като отпочинат - отиват на лоста и започват да си правят някякви набирания за бицепс да го ,,втвърдят'' малко .
    На лоста не правя едно и също, но в основата си прав ,че се включва главно набирането .

Мега фен
    Когато помпиш с тежести повечето на края на тренировката или малко по като отпочинат - отиват на лоста и започват да си правят някякви набирания за бицепс да го ,,втвърдят'' малко .
    На лоста не правя едно и също, но в основата си прав ,че се включва главно набирането .
    Всякви ги има,аз гледам във залата някви дето правят 20-25 набирания с широк хват за загрявка,обаче накрая никой не съм виждал да прави набирания за да се "донапомпа"

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus
    Всякви ги има,аз гледам във залата някви дето правят 20-25 набирания с широк хват за загрявка,обаче накрая никой не съм виждал да прави набирания за да се "донапомпа"
    Ем не знам , то на края на тренировката трудно се набира
    Но аз познавам един дето винаги след фитнес отива близката площадка и започва само да се набира по страмен начин за ,,втвърдяване

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си