- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес или лостове?
+ Кик бокс. Целта е да подобря експлозивността, силата, без да губя бързина.
Ако някой може да даде и конкретна тренировка ще съм благодарен.
Този който не пада, не се изправя.
тии пак кфо напраи хората дет ходат на фитнес са некфи баби...рони колман като е полицаи кфо бяга скача гони ги..
http://www.youtube.com/watch?v=SRpPHlDUC0Y
всичко е до начина на трениране ...
малко повторения, дълги почивки - сила, маса
много повторения, малко почивки - издръжливост, бързина
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
не че те обиждам ама си ТЪППървоначално написано от Ssaaddeedd
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Според мен бойният спорт се комбинира по-добре с лостове.
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
От известно време съм по една програма на лостове, от която бързината ми пада ужасно. (за сметка на други качества)
Както каза firstdiesel - опира до метода на тренировките.
Един от най-добрите методи на трениране за бързина се нарича Plyometrics. Ако имаш ластици, също можеш много да постигнеш. Лекоатлети дори тренират с ластици за ускоряване на спринта.
За кик бокс, според мен, е най-добре да си вдигнеш максималната сила, след което се отдаваш на тренировки за бързина и издръжливост. Сила, по-късно, си тренираш на чувал.
На твое място бих заделил 1-2 месеца за тренировки по програма за сила (виж темата на DownloadVirus за такава програма).
След това plyometrics тренировки или тренировки с много повторения, при които се съсредоточаваш върху това, да ги изпълняваш максимално бързо. С такива цели, препоръчително е да не гониш хипертрофия.
ПС: Каквото и да тренираш, винаги отделяй на тренировките по кикбокс време да тренираш ударите с по много повторения. Това съм забелязал, че много запазва бързината, че и дори я развива. (и без тежести на ръцете и краката дава резултати).
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Лостове почвайПървоначално написано от smeshnik
Защо толкова категорично? Я виж Brock Lesnar каква бързина има, макар че вдига тежести.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
а колко от тези които дават съвет за лостове,се занимават с кикбокс??
щанги но по програма за хора занимаващи се с бойни изкуства
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
В моя случай (самбо) лоста беше по удачен, правехме кофи, набирания, лицеви, коремни, въжета и други простотий с 5-10-15 допълнителни килограма на колан, и се получаваше много добре.
Не се притеснявай, от това че фитнеса може да те вдърви, защото щеш- нещеш трябва да се разтягаш и просто няма как да стане.
Относно краката, програма със собствено тегло ти повдига много експлозивността и силата но масивни крака няма да направиш. Тук не мога да бъда обективен, тъй като имам проблеми с лявото коляно и не може да става дума за тренировка с тежести ;d
whatever..
Зависи какво бойно изкуство , но като цяло лостовете придават повече сила...
Сравнявал ли си си резултатите във фитнеса и тези на лостовете?Първоначално написано от loveca777
Тренирал съм в залата, след това стрийт фитнес, след това съм се връщал в залата и сега пак съм на стрийт фитнес. Ако трябва да съм обективен, в залата винаги съм дърпал по-бързо на сила.
Смятам, че и на двете места като съм тренирал, съм имал задоволителна представа, кое-как трябва да става.
@misho1993 - Ако тренираш достатъчно дълго, можеш да направиш масивни крака. Не мен са ми доста по-развити спрямо другата част от тялото именно от такива тренировки.
А аз съм тренирал първо на лостовете .
Сега като ходя и на зала постоянно ми се мяркат момчета , които имат по-големи ръце от мен, на стриит фитнес не са ходили , а в залата са ходили много, много повече от мен , а пък аз вдигам по тежко от тях. пфф страмна работа.
@chacho Зависи какво се разбира под масивни, моите крака са по развити от горната част на тялото ми и дори са по добри от на хора които тренират с тежести (мой познати) аз съм правил само спринтове, кросове, клекове и подскоци със собствено тегло. отскоро правя 3 пъти в седмицата 20-30 минутен крос или малко спринт след което използвам Air Alert 2 - програма за отскок и съм много доволен![]()
whatever..
В залата всеки е обсебен от идеята за размери и взимат добавки, с които задържат вода, а фактически тя не играе никаква роля в развиването на сила.Първоначално написано от loveca777
Пък и програмите са им ориентирани към хипертрофия и качват по-бързо на сантиметри отколкото на килограми на щангата.
никога не съм праил стриит фитнес ... тия лостове, успоредки са част от фитнеса като цяло.Първоначално написано от loveca777
В момента тренирам за сила (щангистка програма, 6-4-2-1-1-1-1-1-9), клякам със 155 КГ и взимам 50метра спринт за 5.9 сек
на лег вдигам 110-115КГ и правя над 80 лицеви опори до земята
така, че си го спестете тва, че на лостове се прави сила, а на фитнес зала се губи бързина и издръжливост
размерите не са всичко, мазнината железа не вдига ...
пп : 1.74, 76 кила, ръка - 37 студена
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Благодаря ви на всички за отговорите. Ако някой трениращ има програма, която е изпробвал и е доволен да сподели![]()
Този който не пада, не се изправя.
Не съм казвал , че се губи бързина и издръжливостПървоначално написано от firstdiesel
И аз правя над 80 лицеви опори до земята, от лег 100 не съм пробвал ,но си правя в серия по 50 , не си меря пишки и ръце и съм ходил само 8 - 10 пъти на фитнес
Аз съм фен на фитнесзалата.В нея си има и лост и успоредка.Обаче щом тренира кик,по-добре да кара на лостове.Щото тренировките в зала са тежки,изчерпващи и изискват продължително възстановяване.А не разпиляване на силите с още спортове.При това силови.
Взимат малко добавки ,но не всички използват стероиди.Първоначално написано от Chacho
И аз си мислих ,че има нещо такова за програмите им...
Аз съм доста, да си кажа - не разбирам от програми , а е много важно правилното трениране
От залата съм забелязал ,че по-бавно се възтановявя силата , ако се претовариш. Но пък в залата може да седиш цял ден, а на лостовете няма 1 час и вече умората идва , че не можеш трудните упражнения.Първоначално написано от redbul2
Смисъл , поне аз по-бързо се уморявам но лостовете.
Във фитнеса има една малка успоредка , на която можеш да правиш само обикновени кофички. Същото се отнася и за лоста в залата - нито коремно няма място да направиш , нито силово (само в някой зали става).
Хубавото във фитнеса е ,че там може да правиш набирания и кофички с тежести , а на вънка къде ще мъкниш тежки раници и гири до площадката. ( osven , ако не ти е близо и не те мързи)
Иначе лоста в залата е за ,,втвърдяване ''.
Кви са тия глупости беЛоста за втвърдяване
Много ясно,че ще се измориш по-бързо на лоста от колкото във фитнес залата,като на лоста правиш едно и също..
Когато помпиш с тежести повечето на края на тренировката или малко по като отпочинат - отиват на лоста и започват да си правят някякви набирания за бицепс да го ,,втвърдят'' малко .
На лоста не правя едно и също, но в основата си прав ,че се включва главно набирането .
Всякви ги има,аз гледам във залата някви дето правят 20-25 набирания с широк хват за загрявка,обаче накрая никой не съм виждал да прави набирания за да се "донапомпа"Първоначално написано от loveca777
Ем не знам , то на края на тренировката трудно се набираПървоначално написано от DownloadVirus
Но аз познавам един дето винаги след фитнес отива близката площадка и започва само да се набира по страмен начин за ,,втвърдяване