- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Най разумното приложение на библията.
Защо в църковната институция гъмжи от педофили?
Защо свещениците не следват своите съвети?
редактирана е защото онези, които са превеждали Библията, не са познавали езика на библейските писания, тъй като има разлика между староеврейски/старогръцки и духовните термини/понятия, които се крият в думите на Писанието, ето един типичен пример за това:
"големия град, който духовно се нарича Содом и Египет" Откровение 11: 8,
"И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята..... И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе." Откровение 17: 5-18
едно и също нещо, което в случаят е системата на човешката(666) религия/духовност, е наричано с различни имена, които на пръв поглед са на известни градове и страни от миналото, но всъщност в думите се крие изцяло духовен смисъл, например, наричана е "египет", защото човешката(666) религия се основава на окултното, което е наричано още "поднебесна(-та)", понеже първородният грях е именно практикуването на окултизъм, а навремето в египет са практикували много дълбок окултизъм и дори масово идолопоклонничество, което е било основано на окултната им система, понеже жреците им са били окултисти, докато обикновените египетски граждани само идолопоклонници, като дори е имало (и) указ, според който всеки човек в египет е бил задължаван да се кланя на идолопоклонническата религията там, при това египетските жреци са били много могъщи окултисти така щото са могли да правят големи чудеса/знамения подобни на онези, които самият Бог вършил чрез Моисей (Изход 7 гл.), също така човешката(666) религия е наричана "содом", понеже содомците са били поклонници на т.нар. "молох" - зъл дух и идол, който посредством свои(-те) си жреци е популяризирал идолопоклоннически култ, чието учение е обещавало на мъжете обожествяване въз основа на поругаващо отношение към другите хора - но най-вече към хората, които не са били членове на култа, което се е заключавало в това да третират такива мъже като жени, с което са се възвеличавали като най-големи(-те) мъже на света (Битие 19:1-11, Левит 18:21-22 и Съдии 19:22-30), тази горделивост, която е карала мъжете да считат себе си за по-големи мъже от всеки друг и дори за единствени истински такива, е наричана още "мъжка похот" и "коравовратие", което нещо е един от най-отличителните белези на човешката(666) религия - именно надменното чувство за превъзходство над другиго, човешката(666) религия е наричана главно "вавилон", защото още през самото си зараждане, когато склонните и желаещи да упражняват/практикуват вяра(-та) човеци започвали да се организирват в религиозно общество с цел да създадат велика религия/духовност, те не се придържали към правилната вяра в истинският Господ Бог, но лесно се отклонявали в посока към погрешна вяра в други богове въз основа на човешки мъдрования, познания, пророчества и учения, така те се оказвали духовни/религиозни беззаконници, с което предизвикали истинският Господ Бог да създаде разногласия по между им, вследствие на което те престанали да градят религията и се разпръснали всеки по свой собствен духовен/религиозен път, поради това онази религия била наречена "вавилон", понеже тази дума означава "бъркотия", тъй като именно духовното/религиозното беззаконие е източникът на всичката световна бъркотия, докато истинският Господ Бог решил проблема като причинил бъркотия по между им така щото да се явят големи разногласия между тях, вследстиве на което те престанали да градят голямо(-то) духовно/религиозно беззаконие (Битие 11:1-9) - ето как този пример за "големият град" обяснява изключително специфичните духовни термини и понятия на Св. Писание въпреки общоприетите езикови правила
колкото до четирите евангелия, те са официалните Писания, които представят явлението на самият Господ, Който след като се родил на земята бил наречен Исус Христос, понеже в този случай не просто чрез човек, но именно самият Господ Бог дошъл за да замени старият завет с Нов т.е. с съвършено Добър, при това изговаряйки всички думи на Завета от собствената Си уста и давайки жив пример (за това) как трябва да се действува в вярата и как не бива да се постъпва
Последно редактирано от npp : 01-31-2013 на 12:40
Мисля че се демонизира излишно много, и се прилагат двойни стандарти в това отношение. Първо, педофилията е сексуално влечение към деца... това не включва задължително изнасилване. Ти като харесваш една жена, не значи че ще я изнасилиш, нали?
Второ, ако не беше социалния мит за лошата педофилия, сексуалните преживявания на едно дете изобщо нямаше да се интерпретират като лоши в зряла възраст. И следователно нямаше да се образуват такива "травми" в подсъзнанието на детето.
Трето, хората приемат децата за асексуални, което също е мит. В действителност сексуалност има, и предполагам повечето от тук пишещите могат да си спомнят за такива преживявания в детството. Дори и да е било чисто любопитство. Но в процеса на израстване и индоктриниране с обществените разбирания за нормално, тези спомени се забутват в подсъзнанието. Естествено при случай на сексуално насилие тези спомени не могат да се "изтласкат". И хората страдат от това, но едва след като са "повярвали" в обществения модел за неправилно.
Четвърто, педофилията е сексуално отклонение, също като хомосексуализма.Но някой сексуални предпочитания и наклонности се приемат като "личен избор" и "така са се родили", и това се счита за аргумент. А дефакто всяка друга сексуална абнормалност е същото. Но естествено според това какво е "прието", се прилагат двойни стандарти за неща от една и съща категория.
Не твърдя че е нормално. За мен тази дума е чиста абстракция и тя не определя отговора ми. Споделям просто наблюдение.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 01-31-2013 на 12:40
то е ясно че без Бог не може да има критерии за истина, лъжа, правилно или неправилно. Ако човек изгуби връзката си с Бог той изпада в небитите, в някакво блуждаещо умопомрачение ............
Последно редактирано от defender : 01-31-2013 на 12:45
Небитието е там откъдето се ражда всяко "битие"... и където изчезва всяко битие. Двете съществуват паралелно. Аз не отричам формите, не отричам идеите, концепциите, идеологиите и изобщо каквато и да е представа за критерий и описание на нещо. Но не живея в тези форми, те са просто форми. А "малкия" човек винаги има нужда от патос, проблем, усещане, критерий за реалност.... и от това зависи цялото му съществуване - дали е щастлив или тъжен. Но целия модел за реалност е просто каквото е - модел. Моделът е валиден само в своя контекст. И който живее в модела, за него контекста е определящ, а модела - самата истина. Но извън контекста, моделът е просто модел. Също както един въпрос изваден от своя контекст губи оригиналния си смисъл. Всъщност най-добрия начин да добиеш познание за нещо е да се "извадиш" от контекста му. Оттук идва и прословутата фраза на Айнщайн - "Никой проблем не може да бъде решен със същото уравнение, от което е възникнал." Защото моделът е валиден само в своя контекст, като сбор от величини, спрямо които моделът добива валидност. Но величините са много, а света е огромно място. Твърде голямо, необятно и неизмеримо място, което не се поддава на пълно описание от никоя система, модел, концепция или каквото и да е. Още по-малко пък се подчинява на свободни съчинения и удобни истини.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 01-31-2013 на 13:09
според мен всичко в света е на базата на модели, но само един от тези модели е правилен - човек не може да живее извън тези модели, защото тогава той сам си създава някакъв си негов модел. Ако някой казва че живее извън моделите той просто лъже или пък се самозалъгва и си въобразява.
ПП: т.е. ако волево избягваш един модел ти неволево попадаш в друг модел, понякога и без сам да го съзнаваш..
Последно редактирано от defender : 01-31-2013 на 14:43
Спри да използваш контекста на моите думи за да вмъкваш християнските си бълвочи. Това за което говоря е отвъд линейното мислене на обичайната кръчмарска философия. То не се теоретизира, няма форма и цел на концепция, то се ДОСТИГА и осмисля! А ти ми изкривяваш думите в полза на изтъркани самоидентификации и АЗ концепции. Не коментирай по нещо, до което не си достигнал сам, и върху което можеш само да спекулираш.
Ако подобен отпадък се доближи до кръвната ми линия съм напълно способен да го ликвидирам, ако закона не е способен.
Някой ще кажат че реагирам пресилено, но ако искаш да имаш някой ден поколение подобни проблеми излизат на дневен ред.
Педофилите даже и в затворите ги недолюбват.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Сега звучиш като дефендър. Колкото и гнусна да е дадена практика, нека бъдем обективни. Педофилията е отклонение не по-различно от останалите абнормални сексуални поведения. А в някой страни изобщо не се счита за абнормално. Защо мюсюлманските жени не са "травмирани", нищо че се женят на по 10 години? Защото там това е нещо нормално. Няма причиняване на болка и негативни чувства, защото не се приемат като такива. То и детето не ги приема като такива. Освен очевидно злонамерените, разбира се.
Не ме интересува като кой ти звуча. По тази тема съм особено пристрастен, тъй като някой ден може и да имам деца.
А съществуването на подобен отпадък като педофилите не ми е особено удобен.
Да си позволя ли да се въздържа от споменаването на методи за лечение, като газови камери?
ами то в ДУХОВНИЯ живот човек САМ може да достигне единствено до "княза на този свят".................... само от този ти коментар е пределно ясно, че ти имаш изкривена представа за вярата.
и тва според чии критерии......................... според твоите ли.............. нима ти си обективен критерии за реалността.
Последно редактирано от defender : 01-31-2013 на 19:24
Това са само наблюдения. Ако ги приемаш за нещо повече, това си е твоя грижа. Всичко, което пиша тук, мога да го разгърна в 10 пъти по-голям формат, с подробни обяснения, аналогии и допълнителни аргументи, както и да проследя връзката между явленията. Ако това ще даде някакво усещане за обективен представяне на реалността....
Така или иначе това са просто наблюдения. Към тях (почти) няма прикрепена идеология и концепция. Следователно критерии за адекватност не е необходим. На наблюденията не са им необходими доказателства и аргументи, защото те не намекват нищо. Сега.... вече намеците, които вие влагате в тях... това не е моя работа.
Под достигане САМ имам предвид преоткриване на вече открити закономерности в човешкия свят, но самостоятелно. Преоткриването САМ показва, че човекът е ДОРАСЪЛ за да достигне сам до откритието, а не да ползва наготово предъвкана и изплюта мисъл. То и едно дете може да се научи да говори нещата написани от мен. Но дали ще ги разбира в същата дълбочина? Не. То просто ще ги повтаря като папагал и ще внася някакъв примитивен смисъл в тях (това, което правиш ти и повечето хора с Библията). Но да достигнеш сам до написаното и откритото преди теб, това вече е нещо съвсем различно.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 01-31-2013 на 19:47
Оххх знаех си, че говоря на ретард.... защо ли изобщо си правя труда....
хихи,
къв труд си правиш бе, глей да не се изпотиш и да настинеш
просто ми си интересен до къде може да достигне извратеността на човешкото съзнание, оставено на самотек.
а ти признавам си стигнал далеч в тъмните дебри, добър екземпляр си.
виж как те хваля кво се правиш.
Последно редактирано от defender : 01-31-2013 на 20:13
Еми кефи си се в малките, сигурни граници на ограниченото си разбиране. Като те е шубе да надникнеш отвъд .....
какво значение има след като съм вярващ, другото са определения и думи, които вярата ги изпразва от смисъл.
Последно редактирано от defender : 01-31-2013 на 20:41