.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 111

Защо всички се набутват в езиковите?

Направило ми е впечатление,че всеки втори(че и всички),който ще кандидатстват в езикова казват:"Аз ще кандидатствам в (езиковата),защото съм чувал,че там много се държи на ученето и нивото е добро".Забога вие отивате да учите там,защото сте чули,че е добро училището ли? Какво стана с:"Аз искам да се занимавам с нещо свързано с...(биология,химия,икономик а,математика и т.н),затова отивам в ...".За мен хората,който учат в езикови не знаят какво да учат.Наистина има и хора,който наистина искат да изучават даден език,но те са единици...

Супер фен Аватара на daq96
    Град
    Русе
    Просто всички искат да се разкарат от тук. Според мен например една математическа е много по-елитна от една езикова. Но това е лично мнение.
    I'm beautiful in my way....

Ужасно безмислена тема. Преди 3 години да не беше по-различно, когато аз влизах в езикова?
    █║▌│█│║▌║││█║║█
    PEOPLE=SHIT
    █║▌│█│║▌║││█║║█
    742617000027

Цитирай Първоначално написано от daq96
    Просто всички искат да се разкарат от тук. Според мен например една математическа е много по-елитна от една езикова. Но това е лично мнение.
    Ама разбира се,понеже си научил перфектно немски в НЕГ(примерно),задължително ще идеш да работиш в Германия,някаква високо заплатена работа...Това ще(може би) се случи с около 10% от учениците,които учат в езикови.Останалите 5 години на вятъра.

Мега фен Аватара на xoxi
    Какво лошо има в това?
    В днешно време ако незнаеш поне 1 език, не важиш! По-добре учениците да се занимават с нещо, което ще им потрябва (може би) в бъдеще, отколкото да си стоят в старите училища, колкото да избутат до 12 клас за едното му средно образование.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на onestar
    Град
    На границата между живота и смъртта
    Езикът в днешно време е нещо задължително. Доста вратички ти се отварят благодарение на него...

For you
    Skillet - Never Surrender
    I miss you...

"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Ако знаеш повече езици, имаш по-голям шанс, да те вземат на по-хубава работа. Аз например, ще кандидатствам в езикова гимназия, защото искам да науча английски и немски като хората

Понеже в България всекидневно ще ти трябва да знаеш френски,испански и италиянски...Езиците са важни да,но май май повече се гледа дали имаш висше.Примерно учиш 5 години за професия в сферата на икономиката,като междувременно научаваш английски и малко някой друг език(немски да кажем ).После учиш пак за тая професия висшето,като ходиш на уроци за немския(научаваш го и него).И в крайна сметка-разбираш си перфектно от работата и знаеш два езика.
    Докато за 5 години научаваш перфектно два езика в езикова,и после висшето с 300 зора ще учиш за някаква професия...

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    Виж сега , какво било станало с мечтите ,аз искам да уча това и това ?
    В училището в което щеше да ми е интересно се минава само за отбиване на номера ,дори не ходят на училище (електроника , механика) .Точно тези училища са за остатъка ,който е пресят от по-елитните училища .
    Може ли според теб да сравняваме една езикова със строителен , електротехника или спортно ? Какво би избрал от тези трите ?
    Това ,което не ни убива , ни ебава майката .

@Strength, ти кога стана професор, че да казваш какво им трябвало на хората и какво не?
    Поне кажи на колко си години, за да не се чудя на акъла ти.
    █║▌│█│║▌║││█║║█
    PEOPLE=SHIT
    █║▌│█│║▌║││█║║█
    742617000027

Ами... наистина има някои, които отиват там заради това, че са чули, че нивото е добро, но ако нямаш желание да учиш какво ще търсиш в езиковата?
    И наистина в днешно време без език си за никъде и точно затова и аз ще кандидатствам в езикова, а като резервен вариант - НТГ с банково дело или бизнес администрация

Цитирай Първоначално написано от GuitarGuy
    @Strength, ти кога стана професор, че да казваш какво им трябвало на хората и какво не?
    Поне кажи на колко си години, за да не се чудя на акъла ти.
    На кого казвам какво да прави?Това си е мойто виждане за нещата.Наистина на някои хора им трябват тези езици.Като им трябват да си ги учат.

Защото смятат, че бъдещето е в чужбина! А тези, които смятат, че бъдещето е там, не са достойни българи! Те са смешници. Роби. Безхарактерни слаби хора.

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

Супер фен Аватара на Fiction7577
    Истината е, че ако щеш и най-елитната гимназия да завършиш, без висше образование, за никакъв чеп не ставаш. Гадно, ама факт.

Родителите ми усилено си търсят работа в чужбина и виждам какво пише в обявите. А именно - първото условие е да имаш поне едно висше. Нямаш ли го, ако щеш и на всички други критерии да отговаряш, просто си задраскан от списъка.

Гимназията далеч не е най-важното. Пък и докато си взимаме средното образование, доста хора могат да размислят какво да учат за после. Аз примерно, мислих да уча информатика в университета, но лично за сега се оттеглям от това си мнение.

Но знае ли човек, може пак да се върна на това.

Както и да е, главното е, че с една гимназия, освен един магазинер, барман или подобно нещо, друга работа няма да си намерите. Не знам за вас, но аз не искам да се чудя как да свържа двата края в бъдеще....

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Цитирай Първоначално написано от GLaDOS
    Виж сега , какво било станало с мечтите ,аз искам да уча това и това ?
    В училището в което щеше да ми е интересно се минава само за отбиване на номера ,дори не ходят на училище (електроника , механика) .Точно тези училища са за остатъка ,който е пресят от по-елитните училища .
    Може ли според теб да сравняваме една езикова със строителен , електротехника или спортно ? Какво би избрал от тези трите ?
    Абее колко са ги пресяли езиковите, има и някои прашинки дето не им е хич мястото там
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Град
    Ин йор харт ;дд
    Цитирай Първоначално написано от Fiction7577
    Истината е, че ако щеш и най-елитната гимназия да завършиш, без висше образование, за никакъв чеп не ставаш. Гадно, ама факт.

Родителите ми усилено си търсят работа в чужбина и виждам какво пише в обявите. А именно - първото условие е да имаш поне едно висше. Нямаш ли го, ако щеш и на всички други критерии да отговаряш, просто си задраскан от списъка.

Гимназията далеч не е най-важното. Пък и докато си взимаме средното образование, доста хора могат да размислят какво да учат за после. Аз примерно, мислих да уча информатика в университета, но лично за сега се оттеглям от това си мнение.

Както и да е, главното е, че с една гимназия, освен един магазинер, барман или подобно нещо, друга работа няма да си намерите. Не знам за вас, но аз не искам да се чудя как да свържа двата края в бъдеще....
    +1 Амаа то в езиковите гимназии не си учи само език ! Учи се всичко
    GreenDay

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Цитирай Първоначално написано от sound0fsilence
    Цитирай Първоначално написано от Fiction7577

+1 Амаа то в езиковите гимназии не си учи само език ! Учи се всичко
    Притупват го това всичко, аз не знам как ще вземат по Биология, Химия, Физика и още др. предмети материала за 2год. в една
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Цитирай Първоначално написано от nickeyy97
    Ако знаеш повече езици, имаш по-голям шанс, да те вземат на по-хубава работа. Аз например, ще кандидатствам в езикова гимназия, защото искам да науча английски и немски като хората
    И каква работа - учител, преводач ... изчерпах се
    Абе щом като са създадени езиковите сигурно са от полза, просто различните хора имат различно мнение.
    Никога не съм имала желание да отида в езикова. К'во - ще уча по 43242 часа на седмица език и като завърша средно каква мога стана ? о.О
    Предпочитам професионална гимназия/техникум.
    Поне сега като завърша мога и да работя нещо. А то не ми пречи езика да го науча. От детска градина учи английски до 12 клас, все ще научиш нещо. Пък ако си амбициран нищо не ти пречи и да го научиш горе долу като в езикова. Зависи от човека просто.

Ами аз лично искам да вляза езикова, защото езиците ми се отдават и искам да се развия в тази област. Смятам да не оставам в България, защото ако след десетина години сме на това ниво..просто няма смисъл. Ще изляза някъде на вън и ще си намеря някаква работа, но за целта ми трябва език..ето на!

Голям фен Аватара на Moderatorius
    Що за тъпа тема Имах избор между ЕГ и Математическа гимназия. В математиката хич ме няма, защо да уча нещо, което не ми харесва??? Езикът си е голямо предимство, не говорим за заминаване в чужбина, бла-бла. Никой не спомена, че език се знае за собствено удоволствие и удобство, в крайна сметка. Да си гледаш филми, четеш книги, тва-онова, пишеш си с хора от съответните страни. Исках в ЕГ и съм доволна. Ученото до 7ми клас (при положение, че съм била добра ученичка) въобще си е било едно НИЩО. Другото, което е... виждаш, дори и в джобс.бг почти навсякъде се иска език. Майка ми се е трепала 5 години висше, не знае чужд език и кво? Никъде не я взимат, заради тва. И не е само тя така. Даже ще съм мноооооого щастлива ако и висшето ми е свързано с езици, да не кажа САМО с езици. Искам да ги усъвършенствам. Разбрала съм, че в България и с 3 висшета може да седиш и да си ядеш обувките, така че искам да уча нещо за себе си. Езици, психология. Тук реализацията не ме бърка особено. Ако човек знае къде да се набута, ако има по-настървен характер, ако ще и магазин за цветя ще си отвори и пак ще има повече от вишистите, ха.

Иначе.. Смирноф, тва относно кви прифесии са възможни с езиците - уби ме, честно. Много повърхностно мислиш ;д;д

Цитирай Първоначално написано от smiirnoff
    И каква работа - учител, преводач ... изчерпах се
    Абе щом като са създадени езиковите сигурно са от полза, просто различните хора имат различно мнение.
    Никога не съм имала желание да отида в езикова. К'во - ще уча по 43242 часа на седмица език и като завърша средно каква мога стана ? о.О
    Предпочитам професионална гимназия/техникум.
    Поне сега като завърша мога и да работя нещо. А то не ми пречи езика да го науча. От детска градина учи английски до 12 клас, все ще научиш нещо. Пък ако си амбициран нищо не ти пречи и да го научиш горе долу като в езикова. Зависи от човека просто.

Да, наистина зависи от човека. Аз нямам намерение да завърша гимназия и до там Разбира се, че ще уча висшо. Но е привилегия, ако знаеш повече езици Поне за тази специалност, която искам да следвам, езиците са един голяяяям плюс )))... Горе-долу като в езикова..Хмм не съм съгласна.Все пак отивам в езикова за да науча дадените езици. Дори да учиш до 12 клас английски, ако не си седнеш на задните части и да учиш, няма как да го научиш Perfecto

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Че аз бих искала да влезна в езикова, не защото "там всички отиват" или нещо подобно, а защото чуждите езици са ми силната страна. По повечето предмети не съм толкова добра, но чуждите ми езици са на ниво и казано честно, там имам най-високи оценки.
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

^^ По същата логика един мързел ако ми отиде в езикова и си вее гъза по цял ден к'во става с него? Няма да му налеят езика с фуния.

Не ме съдете к'во пиша, просто мразя езиковите ... Hе виждам смисъл толкова да ги хвалят и раздухват като най - елитните. Баба ми ме ръчкаше да ходя във френската - дааа, споко просто. Учиш 5 години и? Няма лошо другите да ги харесват и да кандидатстват там щом са решили.
    Аз съм си избрала професия и сега ще кретам докато стана такава, каквато искам. И за "повърхностното" ми мислене - измисли друга професия със завършено средно в езикова

^^ По същата логика един мързел ако ми отиде в езикова и си вее гъза по цял ден к'во става с него? Няма да му налеят езика с фуния.

Не ме съдете к'во пиша, просто мразя езиковите ... Hе виждам смисъл толкова да ги хвалят и раздухват като най - елитните. Баба ми ме ръчкаше да ходя във френската - дааа, споко просто. Учиш 5 години и? Няма лошо другите да ги харесват и да кандидатстват там щом са решили.
    Аз съм си избрала професия и сега ще кретам докато стана такава, каквато искам. И за "повърхностното" ми мислене - измисли друга професия със завършено средно в езикова
    Защо са елитни? Защото показват едни от най-добрите резултати в България на външни оценявания, матури и т.н. И един мързел просто НЯМА как да отиде в елитна гимназия, защото за такава гимназия се иска доста труд

Защо са елитни? Защото показват едни от най-добрите резултати в България на външни оценявания, матури и т.н. И един мързел просто НЯМА как да отиде в елитна гимназия, защото за такава гимназия се иска доста труд
    Ама чакай малко Показват най - добри резултати само по езиците, нали? Това не ги прави най - елитните. Да, езиците са много важни, просто един амбициран човек ще научи език, дори и да учи в математическата примерни .. или класическата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си