.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 111
    Мега фен Аватара на iiordanova
    Цитирай Първоначално написано от dunce
    Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    Аз ще отговоря преди да съм прочела мненията до тук.
    В града,в който живея има две елитни училища - математическата и езиковата. И математическата е по-елитна и много по-добра и доказала се от езиковата. И следователно всеки се набутва в математическа или езикова. Е, всеки,всеки не всеки,но поне тези,които искат да преуспеят в по-трудните професии. В елитните гимназии влизат предимно ученици,които имат амбиции. Другото,за което влизат масово учениците е,че образованието и дисциплината са на по-високо ниво. Защото все ми е през акъла,че един амбициозен и имащ дарба,талант ученик може да получи добро образование в кое да е училище! В математическата гимназия в 8 клас се изучава интензивно език,както в езиковата. Това е от огромно значение,защото научавайки езика после през годините просто затвръждаваш знанията си. Затова казвам,че е важно малко или много училището. И не съм съгласна,че само в езиковите се преуспява,ставаш много умен и т.н.
    Колко ще е това интензивно, за дето говориш, като в математическата се учи интензивно математика. Не казвам, че езици не се учат, но ако в твоята гимназия се учи в 8ми клас по 5 часа математика на ден, в моята (езикова) по 5 часа немски, английски, или немски. Иначе си права за дисциплината, и че не само в езикова можеш да се реализираш. За мен всяка една гимназия, от който и да е град, е елитна, ако се учи по всички предмети на много високо ниво. А това, че учениците избират само такива означава, че другите не са толкова хубави.
    Аз не уча интензивно математика и няма да уча,защото профилът,в който съм не е математика. Интензивно математика изучават само паралелките - математика с английски и математика с немски! А останалите,например профил Биология изучават Биология и Химия интензивно. И за другите паралелки е същото.

Град
    Провинцията
    Това са хора, които са компетентни във всички сфери на образованието. Лично аз бях така, в 9ти клас исках едно, сега съвсем друго и не съжалявам за избора си.

Голяма глупост е да кажеш, че не можеш да говориш език като хората щом не си в езикова. Бля бля. Аз не съм в езикова, ама като изляза извън страната се оправям с езика. Пък и ако си поставиш за цел да научиш езика има много начини. Имам една приятелка, която живее от скоро в Испания. Бъкел не знаеше, сега е като машина. Така че, не ми разправяйте, че не можело да се научи език без да си в езикова на нужното ниво. Като те мързи, ако ще да са те набутали в най-елитното училище няма как да научиш каквото и да е.

Мега фен Аватара на Colouring
    В моя град мога да кажа,че единственото хубаво училище е моето.Уча в ЕГ,макар и да не искам да кандидатствам с език.Защо влезнах?Поради причината по-горе.Някой просто нямат такова разнообразие,което можеш да намериш в големите градове.
    И въпреки че ще кандидатствам с друго се радвам,че съм в езикова.

Супер фен Аватара на scrooper
    Като цяло езиковите и математическите гимназии са най- качествените- дори само поради факта, че си набутан на едно място с амбицирана паплач. В такава среда, дори и да няма учители, пак ще има значително развитие
    always late but worth the wait!

anonymous708973
    Guest
    Ще кажа само две приказки, защото наистина бързам за даскало.

smirnoff, вземи провери малки и тогава говори. Без език в днешно време си за никъде - факт! Баща ми работи в престижна австрийска фирма и на 38 години захвана да учи английски, защото документацията вече се води на английски. Вече четвърта година го учи и му е адски трудно, а немският от гимназията... не можеш да му стъпиш на малкия пръст, ако щеш 20 години само немски учи.
    С език можеш да успееш много повече (учител и преводач са едни от многото възможности, но далеч не са единствените, да, продължи да се хилиш в стил "опа, изчерпах се"), отколкото с една кирлива смешна ГИМНАЗИАЛНА "специалност" като "Банково дело". Обясни ми къде ще те вземат за счетоводил със средно
    Обясни ми, моля те, защо, за Бога, се набута в техникум
    И да, език на курс се учи много по-бавно и трудно отколкото в езикова гимназия, освен ако не е английски, понеже хубави курсове по английски под път и над път. Обаче немски, френски, италиански... в езиковата научаваш цялата граматика за една година и поне едно 6-7 000 думи, а на курс това има да го влачиш 5 години.

Освен това, в езиковата учим абсолютно всички предмети, не само език. Уча математика на второ равнище - точно такава математика, каквато се учи в математическата. Виж ми и учебника по история на немски и тогава бърбори

Естествено, винаги има хора, които си нямат и бъкел понятие от езика - дали защото ги мързи или защото нямат усет и са по-силни в точните или хуманитерните наука. Да, има такива, не го отричам.
    2010 година на матурите бяхме 4-тото по успех училище в страната. Цялостен успех, не матурите по езици

че си набутан на едно място с амбицирана паплач
    Нямате си идея колко положително влияние оказва.

Точно тия хора, дето отиват в чужбина, имат характер, защото учат, заминават и си оправят живота.. Не търпят глупостите, които стават в нашата държава и не искат да мизерстват. Робиня си ти, дето седиш тука и се оставяш да бъдеш манипулирана и да ядат на твой гръб.
    Точно така! Идея си нямаш колко е трудно да заминеш за чужда държава на 19 години и да се оправяш абсолютно сам! Ако нямаш роднини, няма да знаеш дори кой супермаркет е добър, къде да си платиш тока или да отидеш на фризьор. Това е далеч по-трудно от това да си останеш в България и да си изкараш 4 години по дискотеките.
    След 2 години ще запиша бакалавър в Германия и въпреки че изобщо не съм привързана към страната и семейството си, потръпвам от ужас предварително.

Голям фен Аватара на Moderatorius
    Цитирай Първоначално написано от sladkish_14
    ^ Окей тогава, за пари ходи и гледай в Германия някоя вмирисана баба. Какъв ти е проблема да гледаш такава в България, не знам .. ;х всичко за пари.)
    Оф, момиче. Сори, че за втори път коментирам твое мнение в темата, но не се сдържам Така, ако помислиш малко, може би ще се досетиш, че една "вмирисана баба" тук взима по 150лв пенсия, максимум 200-300. Сега се пренеси в Германия. Предполагам "вмирисаните баби" там взимат МААААААААААААААААААААЛКО повече. Тва, че ти не си изпитала нужда от пари, не значи, че мен ще ме устройва 50лв на месец за гледане на "вмирисана баба". Сравнила ми България с Германия, лелее Може би не си забелязала, че хора нямат пари да си купят някакво удоволствие, като шоколад, например. Всичко за пари? Всичко НЕ, но доста неща - да. Баща ми с висше се е трепал тука за 150лв на месец в България, за да имаме НЯКАКВИ доходи, щото се е стигало до много крайности в тва положение. Сега, за щастие всичко е наред. Хубавото в случая е, че съм се научила да ценя парите, което всъщност много ми помага.

Обаче израза "вмирисана баба" ще си го запомня

Хора,темата няма нужда да продължава! Разни хора,разни идеали. Всеки си има свое си мнение по въпроса.

Супер фен Аватара на Fiction7577
    ^ Окей тогава, за пари ходи и гледай в Германия някоя вмирисана баба. Какъв ти е проблема да гледаш такава в България, не знам .. ;х всичко за пари.)
    Амиииии, да..... то Германия е съвсем същата като БГ, никва разлика...

^ Окей тогава, за пари ходи и гледай в Германия някоя вмирисана баба. Какъв ти е проблема да гледаш такава в България, не знам .. ;х всичко за пари.
    Момиче,не може да сравняваш България с Германия.
    Не всичко е пари,но всичко е с пари!

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Ще кажа само две приказки, защото наистина бързам за даскало.

smirnoff, вземи провери малки и тогава говори. Без език в днешно време си за никъде - факт! Баща ми работи в престижна австрийска фирма и на 38 години захвана да учи английски, защото документацията вече се води на английски. Вече четвърта година го учи и му е адски трудно, а немският от гимназията... не можеш да му стъпиш на малкия пръст, ако щеш 20 години само немски учи.
    С език можеш да успееш много повече (учител и преводач са едни от многото възможности, но далеч не са единствените, да, продължи да се хилиш в стил "опа, изчерпах се"), отколкото с една кирлива смешна ГИМНАЗИАЛНА "специалност" като "Банково дело". Обясни ми къде ще те вземат за счетоводил със средно
    Обясни ми, моля те, защо, за Бога, се набута в техникум
    И да, език на курс се учи много по-бавно и трудно отколкото в езикова гимназия, освен ако не е английски, понеже хубави курсове по английски под път и над път. Обаче немски, френски, италиански... в езиковата научаваш цялата граматика за една година и поне едно 6-7 000 думи, а на курс това има да го влачиш 5 години.

Освен това, в езиковата учим абсолютно всички предмети, не само език. Уча математика на второ равнище - точно такава математика, каквато се учи в математическата. Виж ми и учебника по история на немски и тогава бърбори

Естествено, винаги има хора, които си нямат и бъкел понятие от езика - дали защото ги мързи или защото нямат усет и са по-силни в точните или хуманитерните наука. Да, има такива, не го отричам.
    2010 година на матурите бяхме 4-тото по успех училище в страната. Цялостен успех, не матурите по езици

"Набутала" съм се в техникум щото т'ва искам да уча и работя. Нещо сложно ли видя?
    И да, като го завърша мога да работя. Най - малкото в работата на майка ми има жени със средно, които взимат заплата колкото майка ми и работят едно и също нещо, при положение, че майка ми има висше, а те не. Аре вие малко проучете преди да мърморите. За да пиша, явно знам някой неща, сеш' се?
    И как може да се изцепиш, че учиш математика като в математическа.
    Отиди кандидатствай в техническия или УАСГ с тая подготовка от езиковата и после ми говори колко ти е нивото по математика. Сестра ми учеше в езикова, ама сега ходи на уроци цяла година, за да си вземе изпитите във УАСГ. В началото, когато почна уроците и помагах със задачите, щото уча в техникум и ми гъчат математика супер сериозно, нищо че я уча 3 часа в седмицата. И, не, сестра ми не е тъпа, просто е на т'ва ниво математиката в езиковата. Не казвам във всяка езикова, ама просто не можеш и да сравняваш.

В момента спориш за безсмислени неща. Вече се каза, че в езиковите нивото е по - високо, ама да ми се дуете, че ако го уча езика не в ЕГ няма да го "проговоря" е пълен смях е така.

К'во повече очакваш да обясня? За мен ЕГ не са ми приоритет, не съм влезнала там, защото НЕ ИСКАМ и така съм РЕШИЛА, примерно ... о.О
    Всеки си защитава това, което прави. Разбра се тука кой учи и кой не в езикова.

И знаете ли защо в езиковата е по - хубава дисциплината и нивото на езика - щото не преподават само български учители, ами повечето са англичани, французи, италианци и т.н. А на тях манталитета им е коренно различен.
    Отново давам пример със сестра ми. Имаше 3 учителки по италиански - две българки и една италианка. Е, познайте.
    При италианката всичко върви по мед и масло, защото знае какво да прави, а другите две учителки ги правеха на нищо ...
    И не казвам, че българските учители са лоши. Просто е много по - различно да учиш език при българин и при чужденец с роден език точно този, който изучаваш.

Айде сега дъвчи ме пак.

Езиковата в моя град (Ловеч) е една от най-елитните в цяла България и ако кандидатствам в ПМГ или особено в Механотехникум, нямам голям шанс да си намеря качествена работа. Английския ми е перфектен (бях на 5 място на национална олимпиада в цяла България, сбърках само дебилни въпроси от обща култура като например "Кога е Коледа в Русия?"), само ми трябва да науча испански, френски или немски (подредени по трудност във възходящ ред). Сестра ми, която е 11 клас в момента, отиде за 10 месеца в САЩ благодарение на езиковата гимназия.

В крайна сметка съветът ми е такъв: ВЛИЗАЙТЕ В ЕГ И НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ВЪОБЩЕ! Само ако сте слаби по английски/немски/руски/*даден език* И ако сте добри по математика, тогава влезте в МГ/ПМГ.

Град
    Димитровград
    Честно да ви кажа-едно и също е! Дали ще си в ПМГ или в езикова е абсолютното същото!Защо ли?Ами защото всичко си зависи от човека.Ако ти искаш да научиш езика,искаш да научиш и математиката,биологията,хи мията и т.н,ти можеш да си ги научиш където и да било..
    Тоест всичко си е до мотивацията и нагласата на човека.Да-в ПМГ ще имаш по-малко часове по английски (примерно),а в езиковата по-малко по математика,и всъщност това изобщо не ти пречи ,освен ако не си въобразиш нещо от сорта на: "Ами,то аз уча в математическа,няма как да науча езика".Според мен най-важно е образованието след 12 клас,защото това реално играе най-голям фактор при търсенето на работа.Гимназията е само пътя към него : )
    "I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." - Kurt D. Cobain

Цитирай Първоначално написано от ThaZone

В крайна сметка съветът ми е такъв: ВЛИЗАЙТЕ В ЕГ И НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ВЪОБЩЕ! Само ако сте слаби по английски/немски/руски/*даден език* И ако сте добри по математика, тогава влезте в МГ/ПМГ.
    Глупости. Аз уча в ПМГ(не в Ловеч),но не съм чак толкова добра по математика, по-добра съм в езиците. И какво от това? Математика в моята гимназия(предполагам не само в моя град за ПМГ се отнася) не се учи интензивно,освен ако не си в математическа паралелка(математика с английски и математика с немски са паралелките с интензивно изучаване на математика)! Не знам защо,но който чуе ПМГ и веднага се хваща за математиката.

Град
    Димитровград
    Не знам защо,но който чуе ПМГ и веднага се хваща за математиката. [/i]
    Може би защото е Природо математическа гимназия.
    Но като цяло съм съгласна с останалата част от поста ти
    "I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not." - Kurt D. Cobain

Цитирай Първоначално написано от TheBee
    Не знам защо,но който чуе ПМГ и веднага се хваща за математиката. [/i]
    Може би защото е Природо математическа гимназия.
    Но като цяло съм съгласна с останалата част от поста ти
    Да, математическа е гимназията,но повечето не учат в математическа гимназия,че да знаят какво се учи. И говорят без да знаят.

Град
    Димитровград
    Да,така е..Не знам за другите градове,но при нас всички,които не учат в ПМГ са на принципа,че това е "сборището" на зубарите..

Цитирай Първоначално написано от TheBee
    Да,така е..Не знам за другите градове,но при нас всички,които не учат в ПМГ са на принципа,че това е "сборището" на зубарите..
    И при нас е така. Смята се,че учещ в ПМГ е зубър. Определено не са навътре в нещата,защото изобщо(!) не е така. То е същото като да кажеш,че еди кое си училище е най-зле. Етикети,етикети... От зубър до учещ и умен ученик разлика от тук до небето.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от smiirnoff
    "Набутала" съм се в техникум щото т'ва искам да уча и работя. Нещо сложно ли видя?
    Прочетох го цялото, но само при това изречение вече знаех какво да очаквам надолу. Окей, работи си това, щом те кефи.

Изобщо не е вярно това за чужденците-преподаватели. Всичко си зависи от човека. Имаме учители, които правим на две стотинки, имаме и такива, които уважаваме адски много и думичка не продумваме. Иначе да, манталитетът на германския учител и германския ученик е съвсем различен. (Ходила съм в немско училище и съм влизала в часове).

Прочетох го цялото, но само при това изречение вече знаех какво да очаквам надолу. Окей, работи си това, щом те кефи.
    Ми не мога да разбера какъв ти е проблема с моето решение? Ти ако не си осъзнала какво искаш да правиш по - нататък през живота си, аз съм.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Moderatorius
    Обаче израза "вмирисана баба" ще си го запомня [/i]
    Това ме накара да се замисля, че точно нашите баби, горките, са вмирисани, защото една доста голяма част от тях дори нямат пари за вода. Това съвсем сериозно го казвам и знам такива в квартала. Друга голяма част от възрастните хора пък трудно се издържат, и имат нужда от децата си, за да не се ограничават. Наистина е доста смешно да кажеш за немските баби вмирисани, при положение, че с тяхната пенсия тука си изкарват почивка за колкото си искат време в който си искат хотел.

"iiordanova написа:
    Не знам защо,но който чуе ПМГ и веднага се хваща за математиката. [/i]"

В коментара ти, който аз цитирах, си написала поне 10 пъти математическа и нито 1 път не е споменато "природно" отпред. Чуди се още що се хващаме за математиката, щото има ОГРОМНА разлика между математическа и природноматематическа. Както ти сама написа, в едното е на профил, какъвто ти си избереш, а пък в математическата профила ти е математика и вече впоследствие нещо, свързано с нея. Друг път гледай какво пишеш, вместо да обвиняваш кой разбирал и кой не.
    МОМЧЕ

anonymous708973
    Guest
    Ми не мога да разбера какъв ти е проблема с моето решение? Ти ако не си осъзнала какво искаш да правиш по - нататък през живота си, аз съм.
    Обясни ми, моля те, до какво решение си стигнала тогава.

И бтв, задължително си по-голяма от 8 клас, щом си в техникум, но... не ми е ясно дали там имате часове по български език и литература. Ако имате, започни да ги посещаваш по-често и тогава ми се отваряй, защото да допускаш подобни елементарни правописни грешки, които след 5-ти клас е непростимо да правиш, някакси не е най-силният възможен аргумент в твоя защита.

Супер фен
    Всички отиват по ЕГ-тата защото могат да ти дадат едно по-добро бъдеще, което е извън пределите на България (тук няма бъдеще на този етап). Научаваш езика до съвършенство и отиваш в някоя друга държава, където ще можеш да живееш нормално. После Бат Бойко да разправя, че щял да върне българите в България... ^^

[quote="dunce"]
    Цитирай Първоначално написано от Moderatorius
    "iiordanova написа:
    Не знам защо,но който чуе ПМГ и веднага се хваща за математиката. [/i]"

В коментара ти, който аз цитирах, си написала поне 10 пъти математическа и нито 1 път не е споменато "природно" отпред. Чуди се още що се хващаме за математиката, щото има ОГРОМНА разлика между математическа и природноматематическа. Както ти сама написа, в едното е на профил, какъвто ти си избереш, а пък в математическата профила ти е математика и вече впоследствие нещо, свързано с нея. Друг път гледай какво пишеш, вместо да обвиняваш кой разбирал и кой не.
    Не разбралата май си ти. Или просто двете не можем да се разберем?! Както и да е.
    За останалата част от поста ти съм съгласна.
    В България пенсиите са много ниски. И ако бабите могат да се нарекат "вмирисани" ами,да такива са. Хиляди пенсионери не могат да си платят само тока и водата,а да не говорим че не са ходили на почивка от повече от 10 години сигурно. А нали сами виждате,че по нашето море само групи пенсионери от чужбина (главно са руснаци и немци) . Е,щом си позволяват това определено не са "вмирисани".

Обясни ми, моля те, до какво решение си стигнала тогава.

И бтв, задължително си по-голяма от 8 клас, щом си в техникум, но... не ми е ясно дали там имате часове по български език и литература. Ако имате, започни да ги посещаваш по-често и тогава ми се отваряй, защото да допускаш подобни елементарни правописни грешки, които след 5-ти клас е непростимо да правиш, някакси не е най-силният възможен аргумент в твоя защита.

И като нямаше за какво друго да се хванеш, реши да ме упрекваш за грешка, нали? ;D
    Посещавам си ги най - редовно часовете и се радвам на отлични оценки.
    Хайде моля ти се, отдавна знаем за к'во се заяждате всички в този форум като няма за какво друго да се хванете. Ако нямаш какво повече да добавиш, мисля че няма нужда от излишни коментари относно правописа ми.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си