- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Университети в САЩ
Искам да кандидатствам в университет в САЩ.Имам няколковъпроса.11клас съм.Още не съм ходила на уроци за Toefl и SAT,но ще се записвам скоро.Искам да ви питам дали не е късно за уроци?Кога е крайният срок за кандидатстване?Това,че успехът ми от училище е 5.50,а не пълно 6 проблем ли ще бъде?Кое е най-доброто място за уроци за TOEFL и SAT? Благодаря ви предвaрително.![]()
Започваш якото ровене в гугъл!
В сайта на всеки университет имат специална секция за чуждестранни кандидат-студенти.
http://www.vobg.net/article.php?id=2284
ето ти едно сайтче.
Веднъж информативно си ровех из техните сайтове на университетите, има и регистрация, малко не съм прочела какво попълвам и след около седмица в нас пристигна писмо с брошурка от един университет в Маями и всичко вътре описано подробно кое как става/Напишете писмо по електронната поща, с което поискайте да ви изпратят брошура и формуляр за кандидатстване и за финансова помощ. Това е безплатно. Трябва специално да изискате и формуляра за финансова помощ
НЕ!НЕ!НЕ!
Не започвай да пишеш на всеки университет и да искаш брошурка. Отиваш в страницата на университета и търсиш или бутонче "(Join) Mailing List" или "Request (More) Information". Ако няма такова, е малко вероятно да получиш инфо.
С 5.50 ще ти е трудно. А за САТ и ТОЙФЕЛ малко си закъснял/а, но има още време.
Кажи към какво си се ориентирал/а?
С 5.50 Харвард, Йейл, Принстън, Браун, Колумбия и т.н. отпадат освен ако не си безобразен талант по рисуване/акт. майсторсво/етц. и имаш медали от международни олимпиади.
Защо?Колко време трябва?Как се взимат - цени и тн някой може ли да каже?Първоначално написано от amk933
Също така тези уроци = ли са на (ако завършиш примерно) Английска филология?
Искам да уча право или литература не съм решила кое още.Университетът може да е и от тези на средно ниво.А успехът ми може и да е повече от 5.50-не съм 100% сигурна как се изчислява.![]()
Успех, дано да те приемат! Тук е нищо в сравнение с тамошния стандарт. Надявам се един ден и аз да замина за там (абе където и да е, стига да не е в България...)
Бакалавър право в САЩ няма. Трябва първо да учиш нещо друго (история, биология, философия, математика, литература, каквото и да е), да си изкараш бакалавъра и след това следваш 4 години право.
Литература - има.
Крайният срок за кандидатстване е 31 декември най-често, но ти препоръчвам да не чакаш до тогава. Имаш да пишеш 1/2 есета, САТ 1, евентуално САТ 2, ТОЙФЕЛ и т.н.
За САТ най-добро място няма, защото хората, които кандидатстват стават все по-малко, следователно не се събират групи и, ако преди време имаше по 3-4 групи за във всеки период, сега едва, едва се събира 1, ако изобщо стане. Фондация Кирил и Методий е едната опция, другата - фондация Фулбрайт. В АК уж има, ама напоследък (последните 3-4 години) група не се е събирала. В Дарби се опитват да направят нещо, но не съм чул някой да е ходил на САТ там. Това е то. Цените на курсовете не са супер високи - 200-300лв на курс.
За ТОЙФЕЛ изобщо не мога да помогна, защото не ми се налага да го държа и не знам как стои въпроса точно.
Успех в животаДано да знаеш много добре английски език, защото в противен случай забрави за САЩ, особено като си в 11 клас и сега тепърва искаш да почнеш уроци.
![]()
amk933, ти къде ще учиш? Знам, че в САЩ. Но вече има ли нещо по-точно?![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Не знам какво дават на този САТ,обаче казват,че бил доста труден и показвал основно логическото мислене и било хубаво още в началото на 10 клас да се започне с уроците.Помисли дали ще ти стигне времето,щото да пръскаш пари ей така не си струва.
Английският ми е на доста високо ниво.Уроците ги започвам,за да се запозная с детайлите на изпитите.![]()
sladkish, в момента съм в БГ, но не уча в българско училище, а във ведомественото у-ще на посолството (100% никой тук не го знае/ не го е чувал). То е почти само за чужденци, български не се учи, има различни ваканции, 99% от учителите са американци/англоговорящи и т.н. Догодина ще заминавам окончателно за САЩ най-вероятно.
nnn1993, като започнеш с подготовката, ще видиш, че не е важно само колко ти е добър английският. САТ е изпит, който не измерва знанието на езика (като ТОЙФЕЛ/ИЕЛТС), а логиката и бързината. 90% от хората, който го карат са с майчин език английски или почти-нейтив спийкъри като мен. И все пак средният резултат е....1500/2400. Съвсем различна е философията на изпита. За това подготовка за него се започва много рано. Моят резултат е в топ 1% на света и само аз си знам колко подготовка ми отне. Не се хваля, а говоря от личен опит - не се лъжи, знанието на езика, не значи, че трябва да се отлага подготовката. Аз започнах в средата на 10 клас, въпреки че последните 4 години от образованието ми са минали в американската система, мисля като тях, знам какво се очаква, знам им разликата в начина на мислене и т.н. Не е шега работа. ТОЙФЕЛ е съвсем друга бира.ТОЙФЕЛ мери колко знаеш езика. САТ мери как мислиш и освен това е на чужд език.
Но това че е на чужд език НЕ е акцентът.
Е па учиш тука --> http://www.acs.bg/
Бая съм чел за вашето обучение и е много по-различно от гимназиите. Като в САЩ ви обучават...
НЕ уча в колежа нито в American English Academy. Съвсем друго е училището. Колежът си е одобрен от МОМН. Моето училище няма общо с БГ администрация, нито ваканциите ни са по същото време, нито в програмите ни има нещо общо, нито е толкова голямо. Цялата гимназия е 55 човека (4те класа - 9, 10, 11 и 12 общо). В колежа един випуск е 142 или нещо от сорта.![]()
За да правя нова тема ще попитам тук.
Някой ходил ли е на English Language Institute Summer School в American University in Bulgaria?
My life is every moment of my life. It is not a culmination of the past.
Дайте ми го тоя SAT на български да ви обадя как се прави... (С английската версия ще загубя време на места, докато го разбера...)