.

Виж резултатите на анкетата: Съществуват ли неща извън човешките способности за възприятие

Гласували
38. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 57,89%
  • Не

1 2,63%
  • Да ,но не и това ,което религията описва

10 26,32%
  • Не знам ,но съм склонен да вярвам ,че има нещо повече

5 13,16%
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 70 от общо 70

Град
    Планетата Нибиру
    Цитирай Първоначално написано от Concussion
    Ще ми отговориш ли на това което съм ти писала?

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Откога имат wi-fi на 4ти километър?
    Имаме, имаме . Ама изключва чат-пат. С ютп-то , дето сме вързали АП-то за рутера много често се бесят някакви диваци и ми се налага да кримпвам кабела на ново през ден.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен
    живота това е Доброто съществуване, в този свят ние сме нещо като животни но с стотици/хиляди пъти по-съвършен разум от тяхния а от там и с по-съвършенни и разширени от тях дейности като цяло, всичко окултно е измислено/изнамерено от хора и е греховно, човешкото съществуване изглежда нищожно поради това че е поробено на греха(т.е. на духовното беззаконие), човека е създаден като потребител без капацитета и правото да има знанията и властта на Бог(Администраторът), свръхестественото е два вида: на Доброто, което е представяно от Бог, Исус и тяхните Светии, и на злото, което е представяно от духовниците на "тъмнината", такива като индийските аватари, за съжаление досега живота е бил жалък именно поради фактът че хората не са били достатъчно Добри един към друг и въобще като цяло, но това ще премине заедно с всички явления на "тъмнината" при/след т.нар. "свършек"

Цитирай Първоначално написано от npp
    живота това е Доброто съществуване, в този свят ние сме нещо като животни но с стотици/хиляди пъти по-съвършен разум от тяхния а от там и с по-съвършенни и разширени от тях дейности като цяло, всичко окултно е измислено/изнамерено от хора и е греховно, човешкото съществуване изглежда нищожно поради това че е поробено на греха(т.е. на духовното беззаконие), човека е създаден като потребител без капацитета и правото да има знанията и властта на Бог(Администраторът), свръхестественото е два вида: на Доброто, което е представяно от Бог, Исус и тяхните Светии, и на злото, което е представяно от духовниците на "тъмнината", такива като индийските аватари, за съжаление досега живота е бил жалък именно поради фактът че хората не са били достатъчно Добри един към друг и въобще като цяло, но това ще премине заедно с всички явления на "тъмнината" при/след т.нар. "свършек"
    Човек...я пий 2 аспирина...
    Im back...

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    или по-скоро две шепи calmaben

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Тоя аннунак наистина си мисли, че е нещо повече от нас

True story.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Ее вие сменихте темата, но нищо, аз ще си пиша по първоначалния въпрос

И аз винаги съм се питала как е възможно мислите и чувствата изобщо всичко, което се случва в мозъка ни да е такова само заради някакви закономерни правила и всяка мисъл винаги да е следствие от нещо. Не знам дали е душа или какво точно е, но не може всичко да е само физическо просто трябва да има нещо повече. Преди си го обяснявах, че съзнанието е способно на много неща, за които хората не предполагат, а сега и аз не знам какво точно да мисля. Например имаше една много странна случка.. една нощ сънувах, че съм в някакъв лекарски кабинет, но никой не ме вижда и лекарят обяснява на една жена, че мъжът и бил на крачка от смъртта и имал някакъв кръвоизлив и някакви такива неща. На другия ден разбирам, че един на един наш семеен приятел със същото име както в съня ми по същото време, докато съм сънувала съня, е получил кръвоизлив и отишъл в спешното и положението било много сериозно. Може да е съвпадение или да да звучи, че си го измислям. Даже обмислях възможността след като съм разбрала за този приятел да съм си внушила, че сънят ми е бил такъв или не знам, обаче си спомням много добре всичко от съня. Мисълта ми е, че ако света имаше просто физическо измерение и няма нищо повече, много необясними и странни неща нямаше как да се случват.

оди удри 1 текила и легай да спиш

Така....
    Направих си рег само заради тази тема, тъй като тя грабна вниманието ми.

Може и да не съм чел целия първи пост (дълъг си е) но все пак ще си кажа квото мисля.

-----------

Самият факт че изобщо се замисляте за тези неща, че ги чувствате и усещате, означава че те НЕ СА извън човешките възприятия.
    Ако бяха извън тях, вие нямаше да ги забележите (възприемете).
    Вие сте ги възприели, нали?
    Как може хем да съм човек, хем да съм възприел нещо, хем то да е извън човешките възприятия?
    Не се връзва, нали?

Извод:
    Подобни мисли са нещо напълно нормално.
    Произхода им е по-интересен за мен.

Предполагам се досещате че всяка мисъл си има произход.
    Произхода на подобен тип мисли се крие в известното, а не в неизвестното. (Невъзможно е да се крие в неизвестното, понеже то не е възприето от вас. Мисли идващи от неизвестното никога нямаше да бъдат чути в главите ви.)
    Тези мисли (според мен) произлизат не от нещо мистично и тайнствено, а от собственото ни недоволство от заобикалящия ни свят.
    Това което виждаме около себе си е недостатъчно и маловажно, затова измисляме думи като "съдба" и "вяра". Те ни успокояват.

Въпреки всичко, аз гласувах с "да".
    Вярвам че има неща извън човешките възприятия.
    ...но за жалост не мога да ги възприема, тъй като съм човек.

Ммм то ако не знаш как става крем карамел също ще е извън твойте собствени възприятия...
    Im back...

Не съвсем. Възможно е да прочетеш книга с рецепти, да учиш в готварско училище, или просто да се досетиш. Рецептата за крем карамела не е чак толкова недосегаема.

Много по-трудно е например да усетиш как през тялото ти минават микроскопични (пък и много по-малки) частици, движти се на вълни, с невероятна скорост и минаващи през всичко. Въпреки това някак си хората са се досетили че да стоиш близо до уран не е от най-умните неща.
    Дори и това не е извън възприятията ни.

Въпросът дали има неща извън възприятията ни се свежда до по-прост въпрос:
    "Смяташ ли че е възможно хората да научат всичко?"

Цитирай Първоначално написано от SomeRandomDude
    Не съвсем. Възможно е да прочетеш книга с рецепти, да учиш в готварско училище, или просто да се досетиш. Рецептата за крем карамела не е чак толкова недосегаема.

Много по-трудно е например да усетиш как през тялото ти минават микроскопични (пък и много по-малки) частици, движти се на вълни, с невероятна скорост и минаващи през всичко. Въпреки това някак си хората са се досетили че да стоиш близо до уран не е от най-умните неща.
    Дори и това не е извън възприятията ни.

Въпросът дали има неща извън възприятията ни се свежда до по-прост въпрос:
    "Смяташ ли че е възможно хората да научат всичко?"
    Хах...крем карамела е сигурно по-сложен от това което ти се питаш...но просто едното е научено първо! А и то някъде си пише за твоите въпроси...това, че ти не знаеш е втрои въпрос!
    Im back...

Мега фен
    По принцип бих продължил да дълбая ,особено след като се появи нов събеседник ,но като че ли намерих отговор ,който за момента задоволява до известна степен любопитството ми. Едно филмче обяснява нещата - "The Secret" се казва. Макар по принцип шансът да се поддам на подобни съчинения да клони към нула ,някак нещата ,за които говорят ,като че ли действително обясняват част от въпросите ми ,макар и филмът да изглежда доста манипулативен и неадекватен. Ще поживеем ,ще видим хаха

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    В "The Secret" са пропуснати доста неща, които са важни и заради които "системата" не работи при някой хора. Добре, че има доста книги които задълбават на тази тематика.

Самият факт че сте гледали този филм означава че системата няма да подейства при вас.
    Разбирате ли?
    Системата действа само при определени условия, а да не знаете че такава система съществува е едно от най-важните сред тях.
    Виждайки филма вие вече сте прецакани.

//
    Освен това има много други начини човек да постига целите си.
    Един от най-ефективните е просто да стане от гъ*за си и да действа.

Град
    София
    SomeRandomDude, системата си действа при мен, безотказно. Но съм съгласна, че без действия резултатите няма да има.

А достатъчно ли е?
    Достатъчно ли действа?
    Винаги може да се изкопчи още малко потенциал.

За целта обаче се иска вяра. Вярата е сила.
    Не е вяра, ако го знаеш.
    Така силата се губи и остава бледа сянка от нея.

Вярата е много, много по-голяма сила от описаното във филма.
    Самия филм ми се струва като подигравка с тази сила.

Мега фен
    ^Виж ,аз не разбирам тази 'система' като нещо свръх естествено и изобщо не я обвързвам с 'енергии' и така нататък. Че я прилагам ,прилагам я. И то много преди да видя въпросния филм...той просто ми обясни някои неща ,които са ми се случвали (като коренна промяна в личността ми ,например). Предпочитам да възприемам 'това' като самозаблуда ,макар да съм убеден ,че ще ми опонирате. Филмът просто представя 'системата' като ... абе ... не знам ,просто ми изглежда глуповато направен ,а и е пълен с изопачавания. Все пак се радвам ,че още някой е забелязал някои необичайни явления и даже е дал обяснение.

Както и да е. За мен въпросната 'сила' е стремеж ,а не вяра. А с 'искам' идва и 'мога' ,а от там и въпросът 'как' и съответните отговори. Това ми е мнението.

Град
    София
    Абе, има си разлика в това да знаеш "как действа" и в това да знаеш какво ще ти се случи. На мен лично ми помага да знам как действа цялата работа. И при мен като при Auriss ми се разясниха някои неща които са ми се случвали и защо (най-вече).

Всяко нещо може да бъде сила.
    Дори страха може да бъде превърнат в гориво, ако е подходящо насочен.
    Какво остава за стремеж, вяра, страст и други горящи емоции.

На мен нищо не ми се изясни, защото отдавна знаех тези неща.
    Не като факт, а като усещане. Просто вярвах в тях.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си