Аурис, не става дума за разводняване на темата - тя затова е създадена. Няма проблеми да се включвате и със странични мнения.
Щрудел, благодаря, знам какво търся - артистични човечета, склонни да моделстват сериозно и сравнително често; да се развиват и попиват... Иначе деца = чаровни човечета = деца и аз съм снимал много. Да, те са прекрасни, естествени, по-свободни, особено интересни. Но имам задръжки по отношение на публикуване на техни снимки (при репортажи само се самооправдавам). А и ми трябват също така недеца.
... ей това ми е интересно като изпълнение. Но замисляйте се какво в собствените ни снимки се различава от това, което критикуваме и не харесваме. Кога снимаме емоция и кога - празна емоция, псевдо емоция... Та какво искаме да говори кадърът ни и успяваме ли?
Истински емоции и движения, каквито са навсякъде около нас, имам в тази галерия:
... а не при първите ми упражнения със статични модели. За мен най-сериозното и смислено изкуство е да улавяш реални моменти - останалото си остава упражнение. Но и в упражненията и разни художествени изпълнения има нужда от модели, които са и добри актьори, имат естествено поведение, имат реалистичност в изразяването - било чрез лице или цяло тяло.
Щрудел-Еуфория, нека кажа няколко думи с идея да помогна и аз. Търсиш идейните снимки и няма да те занимавам с технически подробности - на този етап не са ти важни. Но обърни внимание на композицията и мисли можеш ли да не отрежеш извън кадър някоя част от тялото/ главата. Между другото - прекадрирането не е грях и ако искаш да наблегнеш на детайл, може да се направи в последствие.
В много от снимките снимаш самата себе си. Какво означава това - няма кой друг да помогне в осъществяването на замислите ти или имаш желание да позираш и да се изявяваш и актьорствайки?
Може би цел на тази тема е да намерим помощ/сътрудничество от хора със сходни интереси. Аз бих снимал с теб, бих те канил и в ситуации, в които може да се обменя и обогатява опит, ако ти имаш интерес.