.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 76
    ^^
    Хах, и аз така само че по бг .Като цяло доста се е преписвало ,така че нищо чудно и за математиката да е така.
    Аз лично имам познат ,който почти не е пипвал тестове или христоматия,а има над 5,50 и не ,не си пада много умен,как ли става този номер ..
    Здраве да е
    Жалкото обаче е ,че ако го попитам например от кой автор е еди кое си произведение ,няма да може да каже ,но въпреки това има повече от мен.Нз какво бих посъветвала бъдещите зрелостници ,да разчитат на себе си или...

Супер фен
    Тия матури трябва да ги махнат, без това се преписва масово и се изкарват нереални оценки. Кандидат-студентския изпит е истината... Познавам индивиди, които на кандидат-студентски изкарват 4, пък на матурата 6... Просто на едното не можеш да препишеш

Мега фен Аватара на britzy
    Град
    In Lady Gaga's Starstruck 8-)
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Тия матури трябва да ги махнат, без това се преписва масово и се изкарват нереални оценки. Кандидат-студентския изпит е истината... Познавам индивиди, които на кандидат-студентски изкарват 4, пък на матурата 6... Просто на едното не можеш да препишеш
    Браво бе,Джони-нали бях на предварителен изпит ,който е толкова официален,реален и всичко както истинския.Та там също се преписваше масово,so....
    Има само едно мнение-МОЕТО

Uploaded with ImageShack.us

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    И аз смятам, че няма абсолютно никакъв смисъл от тях, след като повечето са нереални оценки.
    Ама добре, че се преписва, иначе на 100 човека щяхме да имаме 4-5ма висшисти МАКСИМУМ.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Супер фен Аватара на zero
    Нещата са от ясни, по-ясни
    Напълно нормално е след всяка изминала година зрелостниците да стават по-добри от предходната година, дукато не стигне своя връх и след това не започне пак да пада ^^ после ще падне до минимум и пак ще се качи до максимума
    Просто зрелостниците са по-информирани, имат по-голям избор от помагала и изобщо всякакви джаджи.
    >> Че се преписва - преписва се то и аз успях на моята матура да препиша 1/2 въпроса, ама повече нямаше от кого ...

А относно защо са матурите, преди да ги вземе човек е на мнение, че не ни трябват, а след като ги вземе е на мнение, че трябва да ги има
    >> Амии много висшисти станаха, а няма кой да пасе кравичките
    Кандидат-студентските са си на ниво, но само в някой университети в повечето е ташак

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Цитирай Първоначално написано от zero
    Нещата са от ясни, по-ясни
    Напълно нормално е след всяка изминала година зрелостниците да стават по-добри от предходната година, дукато не стигне своя връх и след това не започне пак да пада ^^ после ще падне до минимум и пак ще се качи до максимума
    Не го казвам, за да се заяждат, обаче с всяка изминала година стават все по- тъпи и неграмотни. Аз познавам хора, изкарали над 5 на матурата по БЕЛ, а си нямат представа от правопис и пунктуация. Една матура нищо не значи.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Супер фен Аватара на scrooper
    Я всеки да си признае колко успя да препише!
    always late but worth the wait!

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    чудя се само защо толкова малко 2ки има, при положение че неграмотниците са адски много и те изобщо не заслужават 3 или 4... възм

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Български език и литература - Отличен 6.00
    Немски език - Отличен 5.88

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    съгласен с екстриймскрийм.
    познавам достатъчно хора с отлични оценки (с други думи, повече от мен), които не могат да пишат грамотно...
    допускат най-елементарни грешки, което е обидно =]

аз отдавна знам, че оценките не са реален показател за знанията на даден ученик, затова не си мръднах пръста, както и не ми е пукало за оценките в училище...
    а за хора с високи оценки, които имат знанията, положили са труд да имат високи оценки е още по-обидно някакви неграмотни сперми да имат колкото тях...

Темпест, защото 23т. от 100 за 3ка е безобразно понижен критерий
    матурата е направена куцо, кьораво и сакато да я вземе
    всеки един неграмотен олигофрен, може да хване 3ка, че и 4 даже с повече късмет =]

+ това като засегнахте статистиката...
    да оценките са по-добри, но правописните и пунктоационните грешки са убийствено повече
    я кажете как се случва това чудо :р

БЕЛ - 5.46
    Математика - 5.96 (иде ми да убия проверяващите, щото не съм съгласен)
    Оценка от дипломата - 5.89

По бел съм много доволен, защото цяла година само спах в часовете и нищо не съм правил. За сметка на това съм добър с граматиката и с логиката (така отговорих на въпросите по литература и общо от теста имам 2 грешки). На интерпретацията имам не повече от 10 точки.

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Випуск 2011 изобщо не е по-умен, просто образованието в България е в криза както винаги.
    Ниски стандарти за оценка = високи резултати = всички са щастливи, защото всички печелят => проблемът с образованието е решен?!...

И аз съм за по-високи стандарти. Нали за това ги сложиха тия матури - за да не вземат сульо и пульо дипломи. Като ще ги пускат всички, за кво въобще харчат пари за изпити?!? А цялата тая организация струва наистина много скъпо.

Голям фен Аватара на Skullbreaker
    Град
    Национално Музикално Училище
    Български Език и Литература - 5.64
    Английски Език - 5.67

И успях по Английски да изкарам на 2 съученички, които принципно не могат да вържат 1 изречение 4.90... Да живеят спящите квестори..

И на двете матури бях в ролята на подсказващ...Може би това ми наруши концентрацията до някъде, но съм доволен все пак : )

Супер фен
    Гледайте сега как уж "елитното" СУ ще се навъдят такива, дето не знаят, че квадратното уравнение има парабола (това е по действителен случай)... и то уж елитните им специалности като КН....

Това се получава, защото цялата система е сбъркана и самия контрол е слаб,въпреки че продължавам да твърдя че матурата тряя се направи така, че да може да се кандидатства във ВУЗ с нея и да не е задължителна, ама да е матура, както в Германия. Матурата не е задължителна можеш още на 16 да прекъснеш училище (и да си намериш работа). Можеш и да завършиш без да държиш матура, ама за университет го изискват да си издържал матура и там училището те готви за матурата, а не някви частни даскали дето ти съдират гъза (особено за уроци по химия и биология). И от тая система нашата излиза, че губещите са учениците реално, хем са пръснали сумати пари по уроци, хем излизат от училище без стабилни знания. Ама аз съм малко пристрастен що се отнася до системата в Германия, защото съм студент тук и не мога да кажа, че тя е най-правилната, нашата като замисъл също не е толкова лоша, но като изпълнение е просто трагична. Ще дам пример за това: миналата година когато ние държахме матурите аз съм от ЕГ и държах матура по немски, точно след като свършиха матурите, една от испанските паралелки подскачаха и крещяха, защото квестора им беше казал, че могат да си отворят помагалата и да преписват, после нямаше човек с под 5,80 на матурата и според вас, това реално оценяване ли е?

Супер фен Аватара на pitfall
    Град
    Самоков/София
    5.86 БЕЛ
    6.00 История
    Аз ще ти говоря тихо,
    да ме чуеш само ти.
    За мъничко до мен се спри.

5,61 и на двете матури като втората ми беше по Английски език.
    Наистина бяха много лесни, аз имам отлични резултати, а изобщо не съм се готвила, не съм и преписвала. В много от стаите не е имало камери и е можело да се преписва, особено в по-малките населени места. Като цяло мисля, че матурите са ненужни.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Мега фен Аватара на Petrow
    Град
    Барселона
    математика 3,95
    Български 4,92

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    БЕЛ - 5.63
    Английски език - 5.35

Град
    Е що пък да са ненужни -на мен например ми е начинът за кандидатстване .Все не сте доволни

Цитирай Първоначално написано от britzy
    Е що пък да са ненужни -на мен например ми е начинът за кандидатстване .Все не сте доволни
    Защото са малко хората, които ще кандидатстват с матури. Много хора дори ходят на уроци по три-четири предмета заради матурите, защото в някои университети например, ако кандидатстваш Право и държиш матура по История, ти взимат оценката от матурата, но ако държиш да речем по Английски матура, ти взимат оценката от дипломата по История. А все пак колкото и да си учил, трудно се изкарва точно 6.00 на ДЗИ, не е като годишната оценка...
    Освен това на едни места е можело да се преписва, на други не, което не е честно спрямо тези, които са се готвили усърдно.
    А и според мен 41 въпрос от Литературата е много безсмислен, тъй като не на всеки му се отдава да пише есета и съчинения.
    Аз не съм казала, че съм недоволна - не че искам да се хваля, но съм си взела матурите без да се готвя, просто смятам, че са излишни. : )
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Град
    Аз не съм ходила на уроци ,само на ЗИП и на изпита изкарах 5,сега имам 6 на матурата и ще се възползвам ,защото ако я нямаше айде пак ходене насам натам(по английски е това)

.А за 41 въпрос мисля,че доста са ми нарязали там,но уви няма как да видя..

Това с преписването ужасно много ме дразни,защото аз си спуках задника и после некви льольовци и те имат почти колкото мен ,а са си правили кефа цяла година.Но все тая де-всичкото е пародия,на мен просто ми трябваше матурата,за да вляза

.грешка

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    За 41ви въпрос мисля, че трябва да го има, защото на 18 години един човек трябва да може да измисли нормален текст по определена тема. Проблемът е оценяването. То е супер субективно, зависи от преподавателя, че дори и от предходната проверена работа.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си