- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- КАК СЕ ИГРАЕ .................... ?
Да започна първо че търсих дали има такава тема и не открих затова : някой знае ли как се игра сантасе и батар ?![]()
![]()
Музика и ТВ?!?
Schhh! Hear the silence...
Сантасе знам как се играе .. а това батар за сефте го чувам.. ?
И аз за пръв път го чувам, иначе за сантасето... http://www.fortegames.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=5Първоначално написано от SilverRain
за 1ви път го чувам и азПървоначално написано от noise44
![]()
Местя ти темата. И помогнете на човека да научи как се играе батар![]()
Audio ergo sum
И аз за първи път чувам второто...Иначе за сантасето - играе се с всички карти от 9 (вкл.) нагоре. Избира се на случаен принцип специялна карта (така да я наречем) и ако е примерно Купа, всички Купи имат да кажем една точка повече и взимат всичко
Дано разбереш нещо. Теглят се по 6 карти от едно тесте, а остава и една специялна карта обърната нагоре под тестето. Ако направиш над 66 точки (за 1 игра), а противникът не ти е взел нито 1 карта (има 0 точки) - печелиш 3 точки и се почва нова игра. Ако имаш 33, а той 0, до колкото знам 2 точки печелиш. Ако имаш 66+, а той някакви там под 33, печелиш 2 точки, ако имаш 66+, а той 33+, печелиш една точка. Ако и двамата имате над 66, нищо не се печели.
А ето и точките за една игра, които се печелят от картите:
9 - 0
10 - 10
А - 11
J - 10
K - 10
Q - 10
Aко имаш едновременно K и Q от един и същи цвят и знак, можеш да оставиш Q и печелиш 20 точки. Ако K и Q са специялни карти, печелиш 40 точки.
Общо взето е така, поне аз така играя.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Май само аз съм чувала за батар,но не мога да ти помогна,защото все още не знам как се играе.Все се каня да накарам някой да ме научи,ама..![]()
Бих ти помогнала, но и аз не знам как се играятАз също не съм чувала за батар, но странното е, че ми звучи познато...
Момиче съм!
Болката никога не спира, спира да ти пука че те боли...
Шофирай разумно - стигни жив!
Shalalalalaaaa
cherrygloss - мама
RageAgainstTheMachine - тати
awesomesheepy - леля
Братчета:
DaNGeRousLy
Discard
Сестрички:
tonie_
xNymphetamineGirlx
polssa