- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Варненски Свободен Университет
Аз не говорех за процедурата на кандидатстване за работа като юрист, а за другите специалности. Все пак в университета има и други, освен право.
За квалифицираността на студента мисля че, се съгласихме че зависи от личността, колко е мотивирана.
Мисълта ми е, че там където е важно къде си учил - ВСУ издиша. А това са точно икономическите и управленчески специалности. При наличието на един ВИНС, например, никой няма да ти предпочете кандидата от Свободния. Говоря от името на работодателя. Не съм такъв, но съм имал контакти и продължавам да имам по една или друга причина, и това са ми споделяли. Да, най-вероятно и те не знаят как и колко се учи, но както казах по-горе, важно е реномето на един университет.
Виж аз казах, че за другите не съм наясно, пита ме за кои знам как се преподава и ти казах. Отговорих ти и на въпросите относно как ще ме вземат на работа с диплома от ВСУ. За икономическите не мога да имам наблюдения. Това за ВИНС-а може да си и прав, но от безбройните ми познати завършили бакалавър там, много малък процент записват и магистратура, а останалите бягат я в Свищов, я в София или във ВСУ. И след това почти до един казват , че все едно не са били в университет преди това.Първоначално написано от LunaTriCk
Крайно време е в България да те оценяват за знанията, а не къде си ги получил. Не съм чувала в друга държава да те вземат на работа само защото си учил в популярен и уж високо квалифициран университет.
Навсякъде другаде те вземат на принципа къде си учил. Има ли в CV-то си Harvard, Cambridge, Prinston, MIT просто няма смисъл да ти проверяват знанията, защото щом си ги завършил тези университети, следователно ти ги имаш. При нас, за съжаление не е така и няма никаква гаранция каквото и да си завършил, че си разбираш от материята.
Точно няма гаранция, че си завършил СУ , а бъкел не знаеш за какво иде рече, а насреща може да се появи някой много по-добър от теб и да е от ВСУ .Първоначално написано от LunaTriCk
Архитектурата във ВСУ далеч не е сериозна специалност. Около 10% от колегите ми са прехвърлени от Варна /в УАСГ уча/. Няма 1 човек от тях, който да си взема всичките изпити и проекти, но за сметка на това разчитат на специално отношение - "Ама аз не съм учил тук първи курс." (Мама и тате са направили > 20000 лв дарение на университета.)Първоначално написано от MedSestrata
А специалността Пространствен дизайн и във УАСГ я няма, всъщност никъде в България. Ако оставим настрана факта, че като професия е безумна, най-близкото нещо до нея е ландшафтната архитектура в ЛТУ. А дизайнът като специалност в сял свят се учи в Академия по изкуствата.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Откога това е критерий?Първоначално написано от Moderatorius
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Виж и аз имах колеги , които след 1 година се прехвърлиха в Търновския или НБУ, поради причина, че си мислеха, че ще им е супер лесно и защото дават пари ще минават между капките, да ама неПървоначално написано от AliceSw
И като цяло идеята на университета е да приемат лесно, но след това има отсявка с всяка година и 50% от приетите завършват.
sh3_1s_7h3_0n3 : и аз уча там ппоор и ще ти кажа че отсрани само плюете ама била ли си там и 5 минути че да знаеш кво е.
Аман от тъпани ма то е ВСУ свободен е вземат всеки и т.н
Ела да те изпотят по бойно приложни техники и ОФП
карай правните дисциплини и тогава мрънкай
д"ба наизустените ви простотии
Да говориш наизуст глупости от сорта,че това не е университет,продават се дипломи и т.н. е меко казано тъпо.Никой уважаващ себе си човек не би говорил само на базата на слухове,защото това показва колко всъщност той е умен.Повечето, които плюете ВСУ май ви е яд,че не можете да си позволите да плащате толкова.Това е един от малкото университети в България,чиито дипломи ДИРЕКТНО СЕ ПРИЗНАВАТ в Европа.Не може да съдиш за качеството на образование по това,че си видял някой глупав студент там.Глупави студенти има навсякъде,нивото на образование в България е паднало.Да-там се влиза лесно,но тъпаците си отпадат.Нали не мислите ,че акредитация се взима лесно,този университет е акредитиран по всички образователни норми в страната и Европа.Освен това да съдиш за качествата на човек по това къде учи не говори добре за теб самия.Всеки човек си има индивидуални качества и ако работодателят не оцени това и уменията на човек а се ръководи от това от къде е дипломата жалко него,значи той самият не е много интелигентен.Повечето приказки из форумите са от хора,които даже не са стъпвали във ВУЗ, но злобеят по някакви причини.