- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Затъпява ли българският ученик?
Има такова нещо и се е насадило масово сред учениците. В днешно време огромен процент отиват на училище само и единствено с мисълта да нямат отсъствия и естествено гледат да се измъкват повечето пъти. Също така масово се преписва на контролни, в час се говори.. Повечето дори и учебници не носят... че за какво са им? Само дето родителите пръскат пари за учебници с мисълта, че детето им ще хване учебника, ще го прочете и научи нещо от него.
През междучасията също много от учениците излизат да изпушат по 1 цигара. Дори не знаят какви проблеми си навличат с тези лайна, но нали трябва да са яки..
Да не говорим за госпожиците с къси полички, потничета с огромно деколте, токченцата и т.н. също така и с тонове мазилка по тях. Ходят с дамски чанти вместо раница.. Да се питаш за училище ли са тръгнали или за магистралата. Писнало ми е от тези барбита, честно.. Дори не заслужават да ги наричат кифли, защото нямат никакъв пълнеж..
Явно съм смотана лии .. де да знам..
И са ми много смешни като почнат да говорят през междучасието:
"- Йооооооооо вчера как се напииииих малиии.. още ме боли главата."
"- ЕЕеее тая бира чоеекк.. направо ти каам.. разбивация голяма става!"
Явно наистина повечето отиват на училище да ядат, да си барат ***, да се ебават с хората, които искат да научат нещо, за да не бъдат тъпкани след време, тъй като родителите им не са от най-заможните и нямат връзки на 500 места.. да обиждат госпожите, да се правят на важни и т.н...
Има и друг минус сред младежта и това е, че след училище следва компютърът.. фейсбуци-мейсбуци (почнах малко като Митьо пищова ама карай...) .. разни импулсчИта, плюсчИта, оунчИта... Други пък зомбясват на дота, цс и т.н... Заседяват се, а баскетболните кошове и футболните игрища са пусти ...
И най-жалкото е, че когато им възложат от училище задача да пишат есе, веднага се отправят към тийнпроблем (примерно) и искат наготово да им се предостави информацията..
Забравили са също така за кирилицата.. не знаят какво наричаме пунктоационни знаци.. пък правописни грешки бол..
Тъжно е всичко това. Но още по-тъжно е, че това не са единствените проблеми сред младото поколение.
Евала човек !Първоначално написано от WishICouldForgetYou
Ммм..... това зависи от....... гледната точка!Първоначално написано от WishICouldForgetYou
![]()
Благодаря много за мненията!![]()
Презентацията мина идеално !
![]()
![]()
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.