.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 76
    Супер фен Аватара на lyfche

Момичета, по колко дни сте в цикъл ?

Е .. ?
    THE BEST FEELING IN THE WORLD IS WHEN THE PERSON YOU LIKE ,LIKES YOU BACK <3

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    За цикъла ли питаш, или за менструацията?
    За второто-5 дни

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Цитирай Първоначално написано от MojoJojo88
    За второто-5 дни
    Недей да объркваш целия й свят- място, където невежието и липсата на елементарни знания, дори със собствената й физиология, са на почит.

Цитирай Първоначално написано от ymca
    Цитирай Първоначално написано от MojoJojo88
    За второто-5 дни
    Недей да объркваш целия й свят- място, където невежието и липсата на елементарни знания, дори със собствената й физиология, са на почит.
    Разкайвам се

............................... цикъл и менструация .. аз ли се бъркам или тва са две едни и същи неща ? ..

Цитирай Първоначално написано от lyfche
    ............................... цикъл и менструация .. аз ли се бъркам или тва са две едни и същи неща ? ..
    Бъркаш се-не са две едни и същи неща...
    Хайде да те пообразоваме малко...
    Менструалният цикъл е физиологичен процес на циклични промени у полово зрялата жена. Той има средна продължителност от около 28 дни, като заема периода между две месечни менструални кръвотечения (менструация). За първи ден от началото на всеки менструален цикъл се смята началото на менструацията, която е външен израз на менструалния цикъл у жената.Тя продължава най-много до 7 дни .

Всеки менструален цикъл се състои от три фази: десквамативна (менструация), пролиферативна (фоликуларна) и секреторна (лутеинова). По време на менструалния цикъл паралелно протичат промени в яйчника и маточната лигавица, което дава основание да се обособят два цикъла — овариален и ендометриален. Двете фази — пролиферативна и секреторна, условно се разделят на три периода: ранен, среден и късен. Късният период на пролиферативната фаза и ранният период на секреторната фаза формират т.нар овулаторна фаза на менструалния цикъл. През овулаторната фаза настъпва отделянето на зрялата яйцеклетка от яйчника, процес наречен овулация.
    Менструацията (на латински: Menstruatio s. menses) е външният израз на менструалния цикъл у жената. Под менструация се разбира настъпващото след смъртта на яйцеклетката изхвърляне на подготвения предварително за леговище на очакваната оплодена яйцеклетка, но неизползван за тази цел функционален слой на ендометриума, протичащо с кръвотечение. Следователно кръвотечения от матката, при които липсват тези физиологични и анатомични предпоставки, не са истински менструационни кръвотечения. Менструацията се повтаря от пубертета до менопаузата периодично, средно през 28 дни. Най-късият нормален интервал е 21 дни, а най-дългият - 35 дни. Вън от тези предели менструацията се счита за ненормална по отношение на честота на появата ѝ. Различната дължина на менструалния интервал при отделните жени се обяснява с наследствените и индивидуалните особености на жената.

Първата менструация в живота на жената се нарича менархе. Менструацията е точен показател за анатомичното и функционалното състояние преди всичко на половия апарат на жената, а заедно с това тя отразява и състоянието на целия организъм.

Душица...средната продължителност на цикъла е 27-28 дни, като тя варира сравнително широко (3-4 дни) при различните жени. Е, според теб едно и също ли са двете? Дано не се обърка съвсем.

Edit: MojoJojo88, поздравления за добро свършеното дело днес

Ходете учете, ако искате за лекари. Та да се върнем темата

Ако щете ми пратете още 3 цитата ама ето това
    За първи ден от началото на всеки менструален цикъл се смята началото на менструацията, която е външен израз на менструалния цикъл у жената.Тя продължава най-много до 7 дни .

менструация,която е външен израз на МЕНСТРУАЛНИЯ ЦИКЪЛ ?! това не е ли едно и също

Мега фен Аватара на TheBeliever
    За първи ден от началото на всеки менструален цикъл се смята началото на менструацията, която е външен израз на менструалния цикъл у жената.Тя продължава най-много до 7 дни .

менструация,която е външен израз на МЕНСТРУАЛНИЯ ЦИКЪЛ ?! това не е ли едно и също
    Не, не е. Менструация е периодът на кървене, а менструален цикъл е времето от една менструация до друга.

По-просто от това не мога да го обясня.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Супер фен Аватара на djipsito
    Не, не можеш ли да четеш ?

5-7 дена ми е
    А сега не ми е спирало от 21 май..
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Около 2-3 дена, ама тоя месец е цели 5 вече.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Е, да ти кажа жалко е, когато не разбираш нещо и ти покажат вярното ти да продължаваш да си държиш на твоето...

anonymous768631
    Guest

Супер фен Аватара на badsector
    Я тогава кажете, защо една жена като каже "в цикъл съм", има предвид "в менструация съм"
    п.п. или "дойде ми цикълът".

Цитирай Първоначално написано от badsector
    Я тогава кажете, защо една жена като каже "в цикъл съм", има предвид "в менструация съм"
    п.п. или "дойде ми цикълът".
    Ще отговоря лично за себе си.
    Аз по принцип не харесвам думата менструация. Освен това, звучи некво тъпо " менструация съм", а и повечето мъже не правят разлика между цикъл и менструация. Та, като кажеш на мъж " В цикъл съм", всички им е ясно за какво иде реч

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    badsector, това го коментирах скоро в една тема.

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от miminko
    Айде да научите разликата между цикъл и менструация,а?!
    Не се надявай да я научат. Дори повечето жени, които познавам, го наричат "цикъл", явно мензис им звучи прекалено грубо. А менструация... малко млади хора (особено в тийн възраст) биха запомнили и използвали толкова дълга и сложна дума.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    4-5 дни
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Супер фен Аватара на cigarettekisses
    първо..google!
    второ..ебаси тъпия въпрос.
    'Don't be afraid of death;
    be afraid of unlived life.
    You don't have to live forever,
    You just have to live.'

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    По 6-7 дена.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

7-8 дена мъчения..
    ”но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!"

Град
    Пловдив
    3-5 дни.

Пет дена.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.