.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 85
    anonymous708973
    Guest
    Нормална. Буржоа, Мейбълин, Ревлон (лакове де).

Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Ей хора, спазвайте добрия тон, плс !
    Има хора които не са информирани по тези въпроси.

А вие впрочем каква козметика ползвате ? В смисъл био, еко, натурални... ?
    Съгласна съм с теб. Изчетох темата и последните постове ме разочароваха. Не виждам смисъл да се наричате както и да е. На мен също ми пука за животните, но като наричам някой овца и т.н. не смятам че ще променя нещо. Дайте ся да се избием.

Супер фен Аватара на Tiin
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от nescafecool
    Ей хора, спазвайте добрия тон, плс !
    Има хора които не са информирани по тези въпроси.

А вие впрочем каква козметика ползвате ? В смисъл био, еко, натурални... ?
    Съгласна съм с теб. Изчетох темата и последните постове ме разочароваха. Не виждам смисъл да се наричате както и да е. На мен също ми пука за животните, но като наричам някой овца и т.н. не смятам че ще променя нещо. Дайте ся да се избием.
    Мен лично koshtramba много ме дразни.Винаги е ''компетентна по всеки въпрос''. По-добре да не пише като не е запозната и безчуствена.
    П.С- Сори ако имам правописни грешки просто в момента пиша с кирилизатор.
    Иначе по темата използвам главно марки като:
    Боржуа,Ревлон,Артдеко,Риме .

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Tiin - Не те ли притеснява, че точно Ревлон са едни от козметичните продукти с най-много химия и най-много опасни вещества ?

А човек какъв шампоан и балсам да ползва изобщо ? Като влезе в магазина всичко което вижда са марки тествани върху животни, освен Alverde и Nivea може би ? Другото е твърде скъпо за обикновения българин. Ти лично какви шампоани ползваш ?

Повече от фен Аватара на xxKiFlAx
    Град
    гр.Плевен
    Темата е излишна.
    животните са за това и също за ядене :P
    ...

Супер фен Аватара на gabri3lla
    Цитирай Първоначално написано от xxKiFlAx
    Темата е излишна.
    отново блясваш с якото мнение

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    Значи все още няма 100%-то заместител на тестването с животни. Не само на козметика, ами и на лекарства...
    Абе има, просто (за мен) са недостатъчно надеждни. Ако представлява такъв интерес, по - нататък мога да постна доста по - подробна информация за алтернативните методи. А другите не знам какво се газират толкова за т'ва тестване. Голяма част от опитите, които са нужни на козметичната индустрия се правят върху плъхове от специална развъдна линия, което е създадена за това. И съжалявам, че пак ми се налага да се повтарям, ама всички животни с нисък праг на болка се анестезират задължително преди каквито и да е опити. Ако вашите козметични продукти се тестваха в България - ок, може нещата да не са особено хуманни, но във всички други страни си има правила за това.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Темата е излишна.
    Така ли? И защо да са за ядене? Защото ти си по-нагоре от тях в хранителната верига? Не съм вегетарианка, ям месо, признавам, въпреки, че е само пилешко и риба. Обаче изобщо не мисля, че животните са за ядене или за тестване на козметика. Супер малоумно изказване ,нищо ново от твоя страна.
    Everything changes, but beauty remains ...

Град
    гр.Плевен
    Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser
    Ям месо, признавам, въпреки, че е само пилешко и риба. Обаче изобщо не мисля, че животните са за ядене
    Не е ли твоето изказване по малоумно?!
    ...

Ям месо, признавам, въпреки, че е само пилешко и риба. Обаче изобщо не мисля, че животните са за ядене
    Имах в предвид, че не гледам на тях като на 'храна' , а като на живи същества, чието предназначение не е да бъдат изпечени на скара и след това изядени. Това, че го правим е съвсем друг въпрос. Малко неправилно се изразих.

Град
    гр.Плевен
    Имах в предвид, че не гледам на тях като на 'храна' , а като на живи същества, чието предназначение не е да бъдат изпечени на скара и след това изядени. Това, че го правим е съвсем друг въпрос. Малко неправилно се изразих.
    И аз не го приемам като храна..докато не е изпечено какво толкова
    ...

И аз не го приемам като храна..докато не е изпечено какво толкова
    Гадно е някак. Както казах, ям само пилешко месо и риба, и дори за тях ми става тъпо. Не, че изобщо не ги ям- ям ги, обаче обикновено ги оставям на втората хапка. Свинско, агнешко, телешко мразя не само защото ми е жал за животните, ами и са ми гадни на вкус. Нямам против тези, които ядат месо на всяко хранене, нито вегетарианците- всеки яде каквото може и каквото му е вкусно.

PullMeCloser какво те кара да мислиш че едно пиле или една риба я боли по-малко от една крава/прасе/овца ? Защото казваш: "ям само пилешко месо и риба, и дори за тях ми става тъпо" .. не искам да се заяждам,моля те не го приемай така,просто ми стана интересно.

по темата: гримове не ползвам, останалата козметика проучвам стриктно, въпреки че се е случвало бързайки да грабна нещо на компания тестваща в/у животни, в който случай си го ползвам, но не повтарям грешката повече : )

Цитирай Първоначално написано от TeddyGeorgieva
    Цитирай Първоначално написано от koshtramba
    Дам, или някой човек изобщо ?! Изобщо замисляте ли се? И чак да умират... стегнете се малко.
    Стегни се ти ОВЦО!!! ЗА тва че ние се раждаме грозни и ни трябва един тон помади за да си прикрием грозните лица и гнусните пъпки,животните страдат.Извинявайте много ама има милиони педофили и сериини убиици които ЖИВЕЯТ по затворите или дори (в България примерно) си живеят на свобода.Що да не се тестват върху тях? Нима те заслужават да живеят повече от един заек или една мишка? С какво животните са заслужили да живеят с оголемени очи,оголемени крайници,деформирани тела и какво ли още не? За да може няква кифла като ей тая написала тъпия коментар да се цапоти слагайки цялата туба фон дьо тен на лицето си,спиралата-цялата и молива един тон под очите? Еми извинете много но ГРАМ няма да ми трепне окото ако разбера че се тестват върху хора от колкото върху животни.Щото никой не се замисля кво е да те хванат от там където си живял преди и да те закарат в една клетка където цял ден да изпробват отровни химични вещества върху теб.Пожелавам и на ей тая простата и на всички на които не им пука за животните като умрът да се преродят в животни,които да ги ползват за тестове. Да видите телета прости за кво става въпрос
    Малко си груб/а, но съм съгласна с теб. Яд ме е на всички кифли, който допълнително се загрозяват, като си слагат по 1 бака фон дю тен, различаващ се от оригиналния им цвят на кожата, без да им пука колко животни страдат. Интересно ми е само как могат повечето от тях да си гледат декоративни зайчета, които много да си "0бИчКъТ" и пак да си купуват козметика, тествана върху животни / по-голямата част при това на зайци! /. А за тези, които си викат "То нищо им няма!" да разгледат хубаво снимките на средата на тази страница http://lorealdoesntcareaboutyourpets...s.com/2011/01/ и тогава да говорят.
    Цитирай Първоначално написано от FlashMX
    Аз най се кефя на Лъвовете... Няма човек който да познавам да е лъв и да е некъв тъпанар, злодей или нещо от сорта.
    marto98 написа:
    не съм циганин ве а и ко кат съм 98 ? иначе ся детето в корема на прияталката ми нема ли да умре????? нали кат пиеш ескапел умира и пикае кръв после ????

Супер фен Аватара на Tiin
    Град
    Пловдив
    Кажете с какво е виновно това маймунче,че да го мъчат така : http://lorealdoesntcareaboutyourpets...pg?w=202&h=236 ????

Мега фен Аватара на koshtramba
    Цитирай Първоначално написано от OnlyMeAndYou
    Цитирай Първоначално написано от koshtramba
    Дам, или някой човек изобщо ?! Изобщо замисляте ли се? И чак да умират... стегнете се малко.
    Стегни се ти ОВЦО!!! ЗА тва че ние се раждаме грозни и ни трябва един тон помади за да си прикрием грозните лица и гнусните пъпки,животните страдат.Извинявайте много ама има милиони педофили и сериини убиици които ЖИВЕЯТ по затворите или дори (в България примерно) си живеят на свобода.Що да не се тестват върху тях? Нима те заслужават да живеят повече от един заек или една мишка? С какво животните са заслужили да живеят с оголемени очи,оголемени крайници,деформирани тела и какво ли още не? За да може няква кифла като ей тая написала тъпия коментар да се цапоти слагайки цялата туба фон дьо тен на лицето си,спиралата-цялата и молива един тон под очите? Еми извинете много но ГРАМ няма да ми трепне окото ако разбера че се тестват върху хора от колкото върху животни.Щото никой не се замисля кво е да те хванат от там където си живял преди и да те закарат в една клетка където цял ден да изпробват отровни химични вещества върху теб.Пожелавам и на ей тая простата и на всички на които не им пука за животните като умрът да се преродят в животни,които да ги ползват за тестове. Да видите телета прости за кво става въпрос
    Малко си груб/а, но съм съгласна с теб. Яд ме е на всички кифли, който допълнително се загрозяват, като си слагат по 1 бака фон дю тен, различаващ се от оригиналния им цвят на кожата, без да им пука колко животни страдат. Интересно ми е само как могат повечето от тях да си гледат декоративни зайчета, които много да си "0бИчКъТ" и пак да си купуват козметика, тествана върху животни / по-голямата част при това на зайци! /. А за тези, които си викат "То нищо им няма!" да разгледат хубаво снимките на средата на тази страница и тогава да говорят.
    Защо обиждаш на "овца". Нещо против овцете ли имаш? Това обида ли трябваше да е? Нали обичаш животните, защо злословиш по техен адрес?

Трябва да сте много наивни, че да смятате, че марките които "не тестват" върху животни наистина не го правят! Нали се сещате колко по-лесно е да хванеш един горски заек, отколкото да създаваш изкуствена тъкан и да тестваш върху нея. Спестява време, а и финанси. А иначе какво тръбят и пишат - мен не ме интересува. Реклама му се вика, ей точно такива като вас се връзват на нея. Ми то и за соковете "Cappy" ми пишат, че няма консерванти, не го вярвате наистина, нали?! Всички марки/фирми се нагаждат според определени стандарти! Маркетинг му се вика. А иначе тия, дето се правят на мили и премили, защитавайки животните, и в същото време хапвайки си месце са ми най-смешни! Аз ям, но поне не пиша глупости! Много хуманни станахте, бе ! Не съм "ЗА" тестването върху животни, като цяло, но няма друг алтернативен вариант! Особено при тестването на лекарства, ще създадат клонинг ли, че да ги тестват ?! Това са неща от живота, на които не може да се повлияе! Тествало се е и ще продължи да се тества в близкото бъдеще! Колкото и да мрънкате, нищо няма да промените! Станете генен инженер и създайте изкуствен интелект, върху който да се тества ! Аре, нали сте много отворении и ви е жал за животните! Аз нямам нищо против!

ПС : И за твое учудване, рядко ползвам фон дьо тен. И определено не спадам към "кифлестото" племе.

Супер фен Аватара на badsector
    ...Стегни се ти ОВЦО!!!...
    В нормален форум на момента изяждаш бан за тази откровена обида.
    ...ЗА тва че ние се раждаме грозни и ни трябва един тон помади за да си прикрием грозните лица и гнусните пъпки...
    Слагането на този тип помади е чиста проба избиване на комплекси. Харесйвате се такива, каквито сте и не се опитвайте да се "разкрасите" с грим. Ако всички спрат да си слагат отрови, то и експериментите върху животни ще престанат.
    ...които ЖИВЕЯТ по затворите...
    И извършват обществено полезен труд. Ако си мислиш, че в затворите по цял ден пушат и пият, много се лъжеш.
    ...Що да не се тестват върху тях?...
    Виж, това не е лоша идея. Може да им се опрощава част от присъдата, или да им се дават други благинки, ако се съгласят да участват в даден клиничен тест. Но докато се стигне до етапа за тестване на хора, пак няма как да се избегне тестването върху животни преди това.
    ...Нима те заслужават да живеят повече от един заек или една мишка?...
    Хора са, не са животни. Кой заслужава и кой не, ще се определи в деня на страшния съд.
    ...Еми извинете много но ГРАМ няма да ми трепне окото ако разбера че се тестват върху хора от колкото върху животни...
    Е те това ми е много чудно. Как може да поставяш някое животно на по-високо ниво от човека? Като ти е жал, че на животното му е гадно, защо не ти е жал, че на човека му е същото? Ами ако тръгнат да тестват върху теб, или твои близки?
    ...Щото никой не се замисля кво е да те хванат от там където си живял преди и да те закарат в една клетка...
    Баси наивната представа. Ти к'во си мислиш, че хващат зайци от полето и тестват върху тях? Лабораторните животни се отглеждат с тази цел. Осигуряват им се благоприятни условия за живот, за да могат да се размножават и да служат като опитни животни. Отгоре на всичкото има и такива, които се отглеждат като храна за други животни. Що тогава не ревете за тях? Нали в природата пак хищниците изяждат другите животни. И определено не ги убиват хуманно. Погледайте научно популярни филми и разберете, че нещата в природата стават по най-жестокия начин. Майки изяждат бебетата си, за да могат да живеят. Не сте ли срещали котки с по едно око, или животни с тумори, с липсващи крайници и т.н.? Ами паяците как се хранят? А как действат различните видове отрова? Напълно нормално е животните, които са в по-горен слой на хранителната верига, да изяждат тези в по-долните. Факт, който се потвърждава от самата природа. Т'ва в отговор на момиченцето, което яде само пиле и риба, защото я е жал за другите животни. Ами хайде представи си колко животни биват убивани, за да служат за храна на други животни в природата.
    п.п. А знаете ли защо умират слоновете? Умират от глад! Когато организмът е гладен, първо се използват запасите от гликоген, които свършват за около 24 часа, после се разграждат мускулите и мазнините, а след това започват да се разграждат и самите органи! Знаете ли колко хора в цял свят умират от глад? Защо поставяте животните над тях? За мен не е нормално да кажеш, че едно животно е по-заслужило да живее от едно дете, умиращо от глад.
    Цитирай Първоначално написано от babity
    Абе има, просто (за мен) са недостатъчно надеждни. Ако представлява такъв интерес, по - нататък мога да постна доста по - подробна информация за алтернативните методи. А другите не знам какво се газират толкова за т'ва тестване. Голяма част от опитите, които са нужни на козметичната индустрия се правят върху плъхове от специална развъдна линия, което е създадена за това. И съжалявам, че пак ми се налага да се повтарям, ама всички животни с нисък праг на болка се анестезират задължително преди каквито и да е опити. Ако вашите козметични продукти се тестваха в България - ок, може нещата да не са особено хуманни, но във всички други страни си има правила за това.
    Да де да. За момента няма как да се заменят напълно. Все пак е хубаво, че се работи по този въпрос. И коментарът ти е от малкото обективни.

Цитирай Първоначално написано от eatmybrain
    PullMeCloser какво те кара да мислиш че едно пиле или една риба я боли по-малко от една крава/прасе/овца ? Защото казваш: "ям само пилешко месо и риба, и дори за тях ми става тъпо" .. не искам да се заяждам,моля те не го приемай така,просто ми стана интересно.
    О,не мисля така. Знам, че едно пиле го боли точно толкова, колкото и едно прасе. Просто пилешкото и рибата са единствените, които ми понасят на вкус и от които не ми се повръща. Ям ги много рядко- в случай, че ми се дояде, а това не се случва никак често. Най-много веднъж в месеца. Даже в предишния коментар май казах, че ги оставям на втората хапка. Буквално хапвам колкото да ми се убие желанието за месо. Не се ограничавам нарочно, а просто не мога да ги ям, става ми тежко, не са на вкус кой знае какво, не са ми нужни, за да преживявам и така.
    koshtramba - Не знам дали това:
    А иначе тия, дето се правят на мили и премили, защитавайки животните, и в същото време хапвайки си месце са ми най-смешни!
    беше за мен. Знам, че звучи лицемерно хем да защитавам животните, хем да ям месото им. Аз дори не ги защитавам, а казвам, че съм против да се приемат сякаш са предназначени само и единствено за човешка храна, това все пак е живо същество.

Не беше конкретно за теб, а за всички тези, които в момента защитават измъчването на животни и си похапват същите тези, които защитават. (Не, че има значение дали ще ги изядете или не, еднакво количество животни ще се убиват, независимо от това дали вие ще го изядете или ще го изяде някой друг, дали ще го изядете вие, или месото ще се изхвърли.) Но просто става дума за вашите позиции и безпочвените ви нападки към другите.

А иначе това, че ядеш само пилешко и рибешко - не мисля, че е свързано с жалостивостта ти към животни (т.е не цениш повече пилето от прасето), а според собствените ти нагласи и вкусови предпочитания.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Рибата и пилето са по-малкото зло от колкото едно прасе, но да, със сигурност всяко едно животно го боли.
    Впрочем, няма смисъл да се сравняват хора с животни, хората имаме самосъзнание, респективно -> по-горе сме и трябва да отговаряме за действията си.

Ние казваме НЕ на тестването на животните, вместо да кажем НЕ на химията и опасните субстанции най-вече в декоративната козметика.

Btw, продължавам да се чудя как изпробват Pampers и Always върху животни...?!

От години съобразявам всичко, което се купува в нас с това дали се тества върху животни (babity, в ЕС има много строги правила, но в САЩ, Азия и Лат. Америка е много по-свободно, затова европейски компании плащат на лаборатории в чужди страни за провеждане на тестовете. Затова вече се налагат oще по-рестриктивни мерки, които ограничават достъпа на подобни продукти на европейския пазар).

На мен ми се струва адски малоумно да се тестват гримове върху животни, които биват измъчвани, за да не излязат пъпки на някоя кифла.

Също е интересно и да видите кои тютюневи компании тестват върху животни - аз и там започнах да бойкотирам Marlboro (Philip Morris) и за British American Tobacco и техните марки.

ПП. Тъпо е да се сравняват животни...

Обърнах се на"овцо" просто защото животното е малко по бавно мислещо (како знаете вскички) и въпреки това обичам както тях така и вскички животни дори мишки например (жал ме е като има мишка в нас и нашите слагат отрови или пък капани за да я убият.Искам да я хванат и да я пуснат някъде ) Груба бях,защото ОБОЖАВАМ животните и това ми е слабата страна.На рекламата по The Voice винаги настръхвам като я гледам и ми се доплаква.И аз ям месо.Така е.Но го ям само защото съм твърде малка и нашите не ми дават да спра да го ям защото ми било нужно все още.Но съм решила след 18 г.да го спра.И все пак пилетата които ядем не се убиват измъчвайки ги,а по възможно най-бързия начин.А някви си там пикли дето без грим сами ги е страх да се погледнат в огедалото не им пука грам за животните.И на тази/този който беше копирал/а разни цитати от предния ми пост ще кажа : ти какво си мислиш? Че животните дето се отглеждат само за проби не ги боли и? Или те се раждат направо с желязна имунна система и нищо не им вреди? Айде стегни се малко,защото нито те,нито животните които се хващат от естествената им среда не заслужават това и от постовете ти започвам да си мисля че и ти си от тези на които им "пука" за опитните животни !!!
    -hhh- The Vampire Diaries -hhh-

Съгласна съм с TeddyGeorgieva. Много точно казано.

Супер фен Аватара на badsector
    ...Ние казваме НЕ на тестването на животните, вместо да кажем НЕ на химията и опасните субстанции най-вече в декоративната козметика...
    Специално декоративната козметика трябва да се забрани със закон
    Обаче в повечето случаи няма как да се замени тестването върху жив организъм с някакъв друг тест. Примерно, как ще се провеждат опитите със стволови клетки, които са бъдещето на медицината? Как могат да се провеждат изследвания върху тумори? Просто понякога тестването върху животни е неизбежно, поне не и за момента. Има много по-смислени каузи, към които да насочите усилията си.

TeddyGeorgieva, защо овците да са бавно мислещи? Това че блеят, имат спокойна физиономия и дъвчат бавно - няма общо. По-скоро това е пословично твърдение (или твое умозаключение), което извинявай, в случая не беше уместно.

Както казах по-горе и да спреш да консумираш месо, и да не спреш - положението си остава едно. Животни ще се убиват - и дали ще ги изядеш или ще се хвърлят в боклука - все едно. Ако се опитваш да спасиш собствената си съвест от огризения, спести си го. Съвестта е измислица на евреите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си