.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Hybrid View

Изкълчен пръст или нещо такова

Здравейте. Вчера като играхме баскет си ударих пръстта с топката и много заболя, след малко беше минало и продължихме да играем. Като се прибирах обаче забелязох, че се е подул и не мога да го сгъна сувсем или да го изправя, като го мърдам ме боли. Тази сутрин започна и да посинява при сгъвката.

Как мислите, дали е счупен или е просто от удара?

Мега фен Аватара на Anichkaxxwee
    Град
    Бургас
    Може би си си го пресрещнала, защото и аз един път така си го пресрещнах на блъскащите колички .. посиня ми на сгъфката, но след 1-2 седмици ми мина .. но нз за теб .. ако не ти мине след 1-2 седмици отиди на лекар
    Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...

Супер фен Аватара на badsector
    Принципно може да е само натъртено и да мине, но е най-добре да отидеш да те снимат, защото може и да е счупено.

Повече от фен
    И да е счупен няма страшно... поне на мен ми е се едно пак ще зарастне...

Мега фен Аватара на gummybear
    По-добре отиди на лекар да го погледнат

theo <333

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Един съученик така си ходи няколко дни с подут пръст и се оказа, че е пукната костта.
    Задължително иди да го снимат. Не знам дали и за пръсти важи, но ако зарасне накриво, може после да трябва да ти го чупят наново.
    Няма нужда да чакаш нещата да станат зле, само защото те мързи.

Повече от фен Аватара на flower757
    Град
    Страната на мечтите...
    На мене така веднъж пак пресрещнат с топка беше се надул и посиня, да .. ама ходих на чакърджия ;д и кво прави-кво струва- намести го и после се мазах известно време с един 'репарил' и се оправи за около по-малко от седмица иначе по същия начин като тебе и изглеждаше мн по-голям от останалите, но за всеки случай, както казаха и преди мен , за успокоение иди на снимка или/и лекар

Аз имах същия проблем. Бях фраснал едно момче и ръката ми се беше подула. Седях така една седмица и ръката почна да ми поминава. Срещнах един приятел, който ми показа, че на същото място е имал същия проблем преди време и пръста му беше много крив и не можеше да хваща нищо. Отидох и ми беше счупен пръса на 3 места и беше почнал да зараства накриво. Отново ми го чупиха и с пирон... но по нищо не изглеждаше, че е счупен. Дори и приятелите ми викаха - "споко ще ти мине".
    Моя съвет е веднага ходи на ренген. Ще се набуташ с 10-20 лева, но ако не отидеш сега после може много да съжаляваш.

Обездвижи гo за 1-2 дена! Ако не ти мине отиди да те снимат!

shpekovsalam (мн як никнейм бтв ) как да го обездвижа?

На какъв лекар трябва да се ходи? Всмис личния едва ли ще помогне много... или?
    И ако ми сложат гипс или нещо такова, за колко време ще е и ще мога ли да играя баскет през това време, ако да речем, почти не използвам тази ръка? Защото сега ще имаме много и все важни мачове и...

Супер фен Аватара на badsector
    Ако е било счупено, вече е зарастнало накриво. Разбира се най-компетентно мнение ще ти даде личния лекар. Затова е логично да търсиш винаги първо него.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си