- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Изкълчен пръст или нещо такова
Здравейте. Вчера като играхме баскет си ударих пръстта с топката и много заболя, след малко беше минало и продължихме да играем. Като се прибирах обаче забелязох, че се е подул и не мога да го сгъна сувсем или да го изправя, като го мърдам ме боли. Тази сутрин започна и да посинява при сгъвката.
Как мислите, дали е счупен или е просто от удара?![]()
Може би си си го пресрещнала, защото и аз един път така си го пресрещнах на блъскащите колички.. посиня ми на сгъфката, но след 1-2 седмици ми мина .. но нз за теб .. ако не ти мине след 1-2 седмици отиди на лекар
![]()
![]()
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Принципно може да е само натъртено и да мине, но е най-добре да отидеш да те снимат, защото може и да е счупено.
И да е счупен няма страшно... поне на мен ми е се едно пак ще зарастне...
Един съученик така си ходи няколко дни с подут пръст и се оказа, че е пукната костта.
Задължително иди да го снимат. Не знам дали и за пръсти важи, но ако зарасне накриво, може после да трябва да ти го чупят наново.![]()
Няма нужда да чакаш нещата да станат зле, само защото те мързи.
На мене така веднъж пак пресрещнат с топка беше се надул и посиня, да .. ама ходих на чакърджия ;д и кво прави-кво струва- намести го и после се мазах известно време с един 'репарил' и се оправи за около по-малко от седмицаиначе по същия начин като тебе и изглеждаше мн по-голям от останалите, но за всеки случай, както казаха и преди мен , за успокоение иди на снимка или/и лекар
![]()
![]()
Аз имах същия проблем. Бях фраснал едно момче и ръката ми се беше подула. Седях така една седмица и ръката почна да ми поминава. Срещнах един приятел, който ми показа, че на същото място е имал същия проблем преди време и пръста му беше много крив и не можеше да хваща нищо. Отидох и ми беше счупен пръса на 3 места и беше почнал да зараства накриво. Отново ми го чупиха и с пирон... но по нищо не изглеждаше, че е счупен. Дори и приятелите ми викаха - "споко ще ти мине".
Моя съвет е веднага ходи на ренген. Ще се набуташ с 10-20 лева, но ако не отидеш сега после може много да съжаляваш.
shpekovsalam (мн як никнейм бтв) как да го обездвижа?
На какъв лекар трябва да се ходи? Всмис личния едва ли ще помогне много... или?
И ако ми сложат гипс или нещо такова, за колко време ще е и ще мога ли да играя баскет през това време, ако да речем, почти не използвам тази ръка? Защото сега ще имаме много и все важни мачове и...![]()
Ако е било счупено, вече е зарастнало накриво. Разбира се най-компетентно мнение ще ти даде личния лекар. Затова е логично да търсиш винаги първо него.