- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Америка или Русия
Предлагам ти да си свериш информацията.Първоначално написано от MakaronUduSHvaCH
Аааа Румънците са смотаняци...те са сравнително ново племе...Първоначално написано от loveca777
Im back...
aбе ловец тебе на история кой те е учил бе момче? румънците са си даки.
най-много можеш да кажеш че имат нещо тракийско в себе си но чак па българи???
... или си един от онези които смятат и че китайците са българи![]()
Ами и хърватите са били българи, но не такива каквито си представяте..
Българи е много относително ..
Тази инфо ми е дал един доста чел история човек над 60 години.
Траките идват по-рано по нашите земи , като навлизат от (югоизтока - днешна турция)
Преди тях тук са съществували други ,много развити племена, които познавали златото и имали много количество от него, но в последствие изчезват и никой не знае причината
Както и да е - днешните българи са много смесени!
Може да имаме много общо и с турците, защото и ние идваме от същото място от където те идват, обаче по-рано и приемаме християнството...
хърватите също са славянско племе бе мой![]()
ти да не наричаш просто всички славянски племена българи? ако е така ок, въпреки че звучи смешно наистина.
ПС не разчитай много на авторитет, аз съм имал двама НГДЕКски даскала които са ми казвали някои неща които звучат много блазнещи за патриотичните ми ушички, но са чисто и просто неверни.
та патил съм преупреждавам те, проверявай за малко да видиш дали и официалната позиция съвпада с твоята. аз примерно сега мернах уикито набързо (отчасти и понеже етнографията ми куца, признавам овреме) и уж съм прав. не искам да ставам като стереотипен македонец все пак
но отново, ако просто под "българи" разбираш прабългари и славяни и траки те разбирам, просто е неточно според мен.
Отгоре на всичкото българите са толкова монголи, колкото аз съм марсианец..
Не, славяни може да е измислицата на РусияПървоначално написано от gandalfepi4
Под българи разбирам племето което се е разпръснало от Великата държава създадена около днешен казахстан, русия - в Европа
Абе на авторитети трябва да се вярва повече от каквото е написано в учебника или в интернет
99% от историята в учебниците освен ,че е написана по страшно малоумен и неразббираем език , а и е грешна
и въобще 99% от историята е лъжа
Ходи прочети една и съща история в няколко страни и направи справка колко се съвпада
Например в гръцката история се споменават такива факти и събития , които тук в БЪЛГАРИЯ НИКОй НЕ Е ЧУВАЛ
Както и обратното за българската за гръцката..
Мога да ви разкажа , че българските генерали и армия е извършила такива злини, каквито турците са извършили на баташкото клане - бомбардирали са голяма джамия пълна с невинни , скрили се в нея за спасение , на са открили смърта си хиляди - само за да има ,,отмъщение ,,, Но еддва ли някой ще ми повярва докато сам той не отиде в Гърция и да види паметника и джамията и плочите за памет na zaginalite + istorqta ( gruckata)
Аз пък не смятам, че сме монголоиди.Първоначално написано от loveca777
И понеже 681година е официално приета за годината на създаване на България, за това давам и официалните години. Желаеш да навлизаме в дълбоки води ли? Сериозно ли?!
Българите произлизат от арийската раса....май френд![]()
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Аз не казвам ,че сме монголци, а че може да сме близки до тях народи ...
Така ли, и защо мислиш, че няма?Първоначално написано от gandalfepi4
Арийска раса е предполагаемо подразделение на европеидната раса, обединяващо народите, говорещи индоевропейски езици.[1]
Арийци е самоназванието на древните индо-ирански народи и се приема за синоним на индо-европейци. Думата произхожда от термина "айрия" на санскрит, със значение „благороден“. В някои западни държави терминът арийска раса се свързва с идеологията на Германската националсоциалистическа работническа партия. В този контекст става дума за опита за създаване на "чиста" арийска раса от бели европейци.
Терминът „арийски“ се използва по-често от езиковедите за назоваване на индо-иранските езици. Името на държавата Иран произлиза от него, значещо буквално "страна на арийците"
Първоначално написано от MojoJojo88
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
OMG OMG OMG OMG ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ
Абе ние сме от афро-африканската раса (както казва един идиот от моя клас)...![]()
Im back...
Може да имаме връзка и с индо-иранците - съгласен съм
Но един репортер бил на експедиция в Сибир и чул един овчарин да псува на чист български
Питал го и той му отговорил, че там е имало някога българка държава и народ!
Темата не е за тук.Ако стане 3та световна няма да има печеливши.Иначе САЩ са по-богати и харчат повече пари за армия тва е истината.Русия пък са много единна нация,която също не остава много назад с техниката и винаги се бори до край.Замислете се и през 2рата световна Германия е имала по-добра техника и по-скъпи оръжия,но руснаците са победили...За Русия съм.Америка са ми антипатични.
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Германците са загубили при едни от най-важните сражения с танкове, защото са се стараели да произвеждат машнинте си скъпо направени и боядисани, шлифовани и майсторски, а Русия ги правила калпави ,но за сметка на това - много бройки и количество
Така Русия я минала ..
По- добре просто направено оръжие , евтино и в големи количества, отколкото със скъпо производство в малки бройки ..![]()
Хах...една от главните причини руснаците да спрат германците е студа...суровия руски студ...Руснаците са калени, издражливи и по-добре оборудвани за такива условия...а германците им се е налагало да си порят гащите за да ходят по голяма нужда...в противен случай замръзват и са мъртви...и стават лесни мишени за здравото руско потекло...абе Русия FTW...
Im back...
Добре, че сте вие, капацитетите да кажете ква е истината на простолюдиетоАма е хубаво преди това поне веднъж да сте отворили учебника по история
![]()
Я млъквай ,защото ти си този дето не е отварял учебника по история.Първоначално написано от ZipFail
И това е причина , но не от най-главнитеПървоначално написано от TheMightyNadenica
Просто Русия е превъзхождала Германия по количество на танкове и др
Не думай....Първоначално написано от loveca777
ZipFail, ние може и да не сме капацитети, но не всичко се намира в учебника по история. Понякога не е лошо да попрочетеш и разни изследвания на гените на българите, или и други гледни точки, статии, ала бала. Иначе си оставаш задръстен и непросветлен.
a най-добре fuck all и да опънеш жената.
аз казвам да заебеме тая тема за ориджините ни. едно на ръка че е ултра спам и после че няма да достигнеме до някакви прозрения.
/thread
е темата я публикувах от простотия, така че не ме интересува , че я оспаваме
Но интересно е да се изразяват мнения и предположения ..![]()
Хахаха...не той повдигна темата за учебниците...А и човека просто казва на тъпите капацини за какво става на въпрос...Първоначално написано от MojoJojo88
Im back...
Тази тема е пълна каша!
Почнахте да говорите за произхода на българите. Еми първо - нямаме дръпнати очи => не сме от монголоидните раси. Второ - какъв процент от българите са с руси коси и сини очи? => Не сме нито арийци, нито славяни. Може да заключим, че сегашните българи сме си просто микс от културите преминавали или установили се на Балкансия полуостров през хилядолетията... Спорът какви точно сме е безмислен, а колкото до историческите факти. Не са никак оскъдни, но ако се задълбаваме и в тях, съмнявам се, че от това ще изникне нещо полезно. Трябва да се гледа в бъдещето и как да си намерим място в него.
А по същество към темата Русия или САЩ, в раздела за политика си има такава тема и не виждам какъв е смисъла от втора такава при това точно пък във философия раздел.