.
Отговор в тема
Страница 11 от 18 ПървиПърви ... 789101112131415 ... ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 450
    Голям фен
    Мислих я около 15 минути и ето какво измислих:

Ако приемем, че загадката наистина е достоверна можем да стигнем до няколко предположения ...
    Възможни отговори са: сняг/вода/лед, време, натиск, налягане, светлина и др. Така или иначе обаче, никой от отговорите не пасва напълно. Сигурно може да се измислят още десетина ! До тези стигнах аз !

Ако приемем, че първият и последният ред са към самата загадка, то тогава може да са уловка и отговорът да е нещо от сорта на "Не знам", "не", защото след известно време децата биха се отказали, а тези от Харвард ще продължат да си блъскат главата по-дълго време ...

Голям фен Аватара на deni979
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    Отговор НЕ
    Дам. Давай задачка.

Супер фен Аватара на Djenka
    Град
    The little Wien :)
    такам.. надявам се да нямате нищо против, че аз ще задам задача.. но ако все пак имате, ще изтрия коментара

И така.

Мъж и жена пътуват с яхта. През нощта мъжът сънува сън. Пирати идват и главатарят им отрязва главата на мъжа. Жена му се опитва да го събуди, като го докосва по врата. В този момент мъжа се буди, получава инфаркт и умира на място.
    Защо това ^ не може никога да се случи??

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Djenka
    такам.. надявам се да нямате нищо против, че аз ще задам задача.. но ако все пак имате, ще изтрия коментара

И така.

Мъж и жена пътуват с яхта. През нощта мъжът сънува сън. Пирати идват и главатарят им отрязва главата на мъжа. Жена му се опитва да го събуди, като го докосва по врата. В този момент мъжа се буди, получава инфаркт и умира на място.

Ми, защото той ще е умрял и не може да се събуди.

Град
    Цитирай Първоначално написано от deni979

И така.

Да! Ти как я реши? Аз ето така -- все пак никой не може да каже какво е сънувал мъжът, и няма как да знаем, че това с пиратите е сън.. ии така. Той умира наистина, не насън.

Отначало се чудих и маех, като мислех, че това с убиването е сън

Айде давайте задачки

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от deni979

И така.

Да! Ти как я реши? Аз ето така -- все пак никой не може да каже какво е сънувал мъжът, и няма как да знаем, че това с пиратите е сън.. ии така. Той умира наистина, не насън.

Отначало се чудих и маех, като мислех, че това с убиването е сън

Айде давайте задачки
    Ами честно казано изобщо не съм се замисляла, това ми дойде наум.Но иначе, то просто не е казано, че сънува,че го убиват,а просто, че сънува.
    А аз отстъпвам реда си на Арас, защото тя беше наред пък и винаги пуска интересни задачи.

Град
    Да де, това ми беше идейката

Град
    Охх.. не съм по математиката аз

Повече от фен
    15

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    Леля ми ме остави днес да я замествам в семейния им супермаркет. Сутринта ми остави в хладилната камера определен брой охладени пилета.Вечерта се оказа, че съм продала всичките до едно . Колко пилета е имало сутринта при отварянето на магазина, ако ви кажа, че за целия ден имах доста клиенти, но само 4 от тях бяха такива , които наред с другите покупки , си взеха и пилета.Клиент, който да си е взел само пилета , нямаше. В допълнение мога да кажа и това, че всеки купил пилета клиент взимаше половината от останалите бивши пернати плюс половин пиле.
    32?

Повече от фен
    Един цар разполагал с 673 роби, чиято задача била да сечат златни монети. Монетите били единствени по рода си - 13 грамови, с лика на царя от едната страна и стойност от другата. В царството обаче се прокраднал слух, че някой от робите, отговорни за тази задача мами и прави монетите не по 13, а по 11 грама като заделя останалите 2 грама за себе си. Несигурен в слуховете и в това какво да прави, царят иска да попита теб как най-лесно може да намери престъпника като разполага само с 1 теглилка.. е? (:

Голям фен
    Я ми кажи тази твоята теглилка като кантар ли е или като везна, за да знам как да процедирам : ) !

Повече от фен
    кантар

ми според мене тря да премери всичките 673 монети заедно и трябва да са 87 кг и 49грама ако са по-малко значи някой слага по-малко злато ама как ще разбере кой точно слага по-малка нз не съм чак толкоз умен бе

Голям фен
    В такъв случай да речем царят дамгосва всички роби с номера от 1 до 673. После взима от роб номер 1 - 1 монета, от 2 - две монети и тн до края. После ги разпределя в торбички (а може и без торбички) с определени номера. И ги тегли ... Теглото ще е с толкова по-малко, колкото разликата в произведението на броя на фалшивите монети на измамника ... Така разбира кой лъже. (Ако измамникът е роб номер 2, то от него ще са взети 2 монети, следователно теглото ще е с 4 гр. по-малко)

После, ако речем е сложил торбички взима една от фалшивите монети и прави проверка : ) !

ПП: Не знам дали ме разбрахте, малко накратко го обясних, без да правя точните сметки ...

Град
    Пловдив
    Ами първо,ако ги сложи всичките и липсват 2 грама маха да кажем 335 монети и остават 338.Ако и там липсват пак маха половината и така докато не остане фалшивата? А ако в тези 338 не липсват грамове ги маха от кантара и слага да кажем 165 от другата купчинка...И така докато не открие монетата....

Повече от фен
    Loup вярно ти е решението.

Голям фен
    Някой друг да пуска задачка ... : )

Град
    Цитирай Първоначално написано от Ge7OverHere
    Loup вярно ти е решението.
    Айде питай, че и аз съм ви приготвила задачка

Повече от фен
    Djenka пускай ти щом Loup няма да пуска, само ако може да има със сигурност отговор и той да е точен :]

Голям фен
    Пускай де, аз нямам налични в момента : ) !

Град
    1. Бащата звъннал на дъщеря си, помолил я да купи някои неща, които ще му трябват за пътуването, и й казал, че парите са в плик на бюрото. Като погледнало набързо плика, момичето видяло написаното отгоре числото 98, извадила парите, прибрала ги в чантата си, а плика хвърлила. В магазина момичето напазарувало за 90 лева, но когато трябвало да заплати, освен, че не й останали 8 лева, както предполагала, не й достигали 4. Вкъщи разказала на баща си и го попитала да не е сгрешил, като е броил парите. Баща й казал, че правилно е преброил парите и грешката е в нея. Каква е била тя?

2. Двама стрелци влезли в една стая. Първият с един изстрел отвил крушката на лампата, а вторият с един изстрел я завил. Кой от двамата е по-точен?

3. Едно момиче и едно момче са брат и сестра. Майка им е в болницата, а бащата - в затвора. Момчето иска да отиде при бащата, а момичето - при майката. Проблема е, че и болницата, и затвора са оградени с релси, по които минава влак. Как всяко дете ще посети когото иска?

Малко са тъпички, но давайте.

Повече от фен
    1 - видяла го е на обратно 86 - 98
    2 - втория, защото е стрелял на тъмно

Град
    Пловдив
    1.Не е извадила всичките пари и е хвърлила част от тях в коша?

Град
    Пловдив
    3. Момчето бута момичето под влака и отива в затвора,а момичето в болницата?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си