- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Логически задачи
Браво бе, много сте бързи!![]()
1 - да , видяла е наобратно
2 - 2рият, стрелял е на тъмно
3 - момчето е престъпник, защото бута момичето под влака, а момичето е .. болно![]()
според мен бая си е умряло ама нищо :]
Или направо умряло....Първоначално написано от Djenka
![]()
Е.. айдее сегааПървоначално написано от deni979
Може само крак да е премазал влака
![]()
я някой да пуска че искам да пусна и аз една умряла задача :Д
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Е пускай ти де![]()
Съжалявам, но ще открадна реда на някой... Ето задача и от мен:
Трима приятели наели стая в хотел за която всеки платил по 10 лева. Стаята обаче струвала 25 вместо 30, така че собственика на хотела пратил пиколото да върне на момчетата 5 лева. Всеки от приятелите взел по 1 лев, а на пиколото дали 2 лева бакшиш.
Сега: Всеки от приятелите е платил по 9 лева за стаята. Общо 27 лева. На пиколото са дали 2 лева. Какво се е случило с още един лев, който липсва?
MitkoLowe youu
![]()
Еми то май няма такъв лев,който да липсва.Той нали му дава 5,той раздава по един и за него остават 2.Първоначално написано от mimybiby
![]()
Изгубили го?![]()
Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.
Няма такъв лев. Общата сума, до която трябва да се докарат парите е 25 лева. 3х9=27 - 2лв = 25лв. Грешно е да се прибавят двата лева.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
аха ми ще се помъчаПървоначално написано от aras97
ама после..
Пускам задача без ред, надявам се да не се сърдите. Не е нищо особено, но поне темата ще се раздвижи...![]()
Решили учените да направят експеримент за личното пространство на човека и да се опитат да го разрушат.Направили 2 експеримента.В единия участвал един Англичанин-Левичар и един Американец-Десничар.Отворили по средата на тетрадка и им казали да започнат ЕДНОВРЕМЕННО да пишат.Те моментално е сбутали и се скарали.След този провал учените махнали Американеца от експеримента и намерили един Японец-Десничар.Казали им едновременно пак да започнат да пишат по средата на една тетрадка и изписали цяла страница и 2-мата преди да се сбутат.
Въпросът е:
Защо във 1-вия експеримент се сбутали и си нарушили толкова бързо пространството, и защо във втория след изписването на 1-та страница?
Японецът е по-нисък?
Англичанинът и американецът са трябвали да пишат върху един и същи лист, затова са се скарали.
Вторият експеримент се е получил, защото японците пишат наобратно /тоест отдясно наляво/.След изписването на първата страница е трябвало англичанинът да пише върху страницата на японеца, а японецът върху тази на англичанина...
Ти си наред.Първоначално написано от KatVonD
![]()
Ако искаш пусни пак тиПървоначално написано от deni979
![]()
Преди няколкостотин години група изследователи тръгнали на морска експедиция към далечния север, която щяла да продължи 4 седмици. Те гласували и приели единодушно да отпразнуват пристигането си с печено прасенце. Но се сблъскали с проблем - как да запазят месото прясно за 4 седмици. Ако завържели месото за въже и го влачели в студените океански води, водните хищници щели да го изядат. Ако вземели сняг и лед, за да държат месото охладено, ледът и снегът щели да се разтопят и да потопят кораба.
По какъв начин можели да запазят месото прясно до пристигането им до крайната цел?![]()
Да.Бедното прасееее....Първоначално написано от aras97
![]()
Хвана ме.
Напишете ми девет цифрено число, използвайки цифрите от 1 до 9 (всяка от тях), така че първата му цифра да се дели на едно, първите две - на две, първите три на три и така до края като цялото число трябва да се дели на девет. Мерси!