- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Логически задачи
Ако нямам грешка в сметките отговорът е 89 + Х.90 = ??
Като Х е някое от числата от 1 до безкрай![]()
![]()
![]()
Мисля, че така ще се получи, но нямам време да ги проверявам. Ще ми е интересно да разбера логиката по решението.
Въпреки, че не е мой ред.. искам да ви напиша една. Доста е трудна и ппц се отговаря на нея с въпроси + да/не/не е важно, но ако искате питайте
Значи баща и син отиват в ресторант и си поръчват печена чайка (за тва не питайте, но е свързано). Синът опитва от чайката, става, излиза, застава пред 1 кола и се самоубива. Въпросът е защо.
Подсказка - на бащата му няма нищо, в самата чайка няма нищо, но причината е свързана с нея. Чакам въпроси![]()
Няма лошо да се включиш,но нека първо да отговорят на задачата на Ge7OverHere и тогава пусни твоята....Първоначално написано от ameli
E ти,ако на това казваш отговор:89 + Х.90 = ??Първоначално написано от ameli
![]()
Да пускам ли решение? (Решения може да има повече, достатъчно е да дадете едно)
Пусни,моля те, че после няма да мога да го видя една седмица, а ми е интересно.Първоначално написано от Ge7OverHere
![]()
Мерси, мерси
Нужно ли е да казвам, всеки може да провери. А и в теб не се съмнявам.
Ако ги номерираме: за k ( 1<=k<=n-2), питам k-тия за (k+1)-вия робот. Ако каже, че не работи, питам k-тия за (k+2)-рия и така.. Ако каже, че работи k става номера на робота, за който сме питали, демек питаме (k+1)-вия за (k+2)-рия и така n-2 пъти... Като го направим това ще излезе, че не работят повече роботи от колкото трябва. Гледаме последния робот, който сме питали и е казал за друг робот, че не работи и избираме другия робот.
Не така. Следващия робот зависи от отговора на предишния. Ако питам първия за втория и той каже, че втория не работи, тогава питам първия за третия. Ако първия каже, че втория работи, тогава питам втория за третия. И така в зависимост дали питания работи или не избирам дали да сменя този който питам. Пробвай да си го разпишеш.
13 човека сядат на една маса в ресторант и си избират по едно ястие от меню с 5 възможни избора. Сервитьорът взима поръчката, но докато стигне до кухнята вече е забравил каква е тя. Тъй като не я е записал никъде, той казва на готвача да приготви 13 ястия от менюто, избрани на случаен принцип. Каква е вероятността това да са правилните 13 ястия?
1/158 203 125
Не е това отговора
Съжелявам за оффтопика, но мисля, че задачите които пишете са свързани прекалено силно с математиката и не просто с математика, а с математика за по-големи. Мисля, че за да оживее темата трябва да се придържаме към логически задачи по-достъпни за останалите от форума. Това си е мое мнение разбира се.
По темата-ще ми е интересно да разбера по какъв начин се получава отговорът.
Да пуска някой друг тогава
Не съм се обидил ама щом темата тръгва да умира се чувствайте свободни да пускате
Ge7OverHere доколкото разбирам се отказваш от реда си. Аз ще задам задача, макар предната да не е решена.
Имаш 12 топки за тенис, от които една е по-тежка или по-лека. Ако разполагаш единствено с везни, колко най-малко претегляния ще трябва да направиш, за да намериш тази топка (със 100% сигурност трябва методът винаги да работи) и как ще стане това?
(хич не е лесна, ще подсказвам при затруднения)
Направих го с 4
1 - 4x4
2 - 4x4 - някоя от горните с тази, която е останала. Така разбираме коя е четворката с различно тегло и дали е по-тежка или по-лека
3 - 2x2 - мерим 2x2 топките от различната четворка и тъй като знаем дали трябва да е по-лека или по-тежка различната взимаме точната двойка
4 - 1x1 - мерим 1x1 топките от различната двойка и взимаме тази с различно тегло (зна
Така. Прав си, но е възможно да се научи с 3 тегления.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Теглим
1 2 3 4 / 5 6 7 8
Предполагаме, че не са равни и теглим
1 2 5 6 / 7 3 9 10
Ако везната е в същото положение като в първото теглене взимаме групата (1 2 7)
Ако везната се е обърнала взимаме групата (5 6 3)
Ако са равни, значи топчето с различно тегло е номер 4
При положение, че имаме група от 3 топчета (примерно 1 2 7)
Теглим
1 7 / 9 10
Ако се промени наклона на везната значи топчето е 7
Ако си остане наклона на везната значи топчето е 1
Ако се изравнят значи топчето е 2
Така е и при другата ситуация
Ако още при първото телглене са равни, оставаме с групата 9 10 11 12 и теглим
9 10 / 11 1
Ако са равни, значи топчето е 12, ако не са теглим
9 11 / 1 2
Ако се промени наклона значи топчето е 11
Ако си остане наклона значи топчето е 9
Ако се изравнят топчето е номер 10
Евала за бързата мисъл, единствено си пропуснал, че
Ако са равни, значи топчето с различно тегло е номер 4 или 8
Ти си на ход^^
Аз няма да пускам, отстъпвам си реда
Един мъж лежал умрял насред поле. Бил гол, а в ръката си държал една клечка. Как се е озовал там и защо и за какво му е била нужна клечката?