- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Логически задачи
Да кажем, че е летял с балон, с негов приятел. Балонър е започнал да пада. Наложило се е единия да се хвърли, а другия да изгори дрехите му за да се спаси. Този човек изтеглил късата клечка и скочил гол?
Цигулка - Моцарт - Иван
Пиано - Бах - Николай
Цигулка - Моцарт - Катя
Цигулка - Бах - Мария
Пиано - Вивалди - Людмил
Пускай ти.
Не разбрах горната задача въобще, да се огледа пак, моляМоже ли и аз да пусна една, моооляяя
![]()
На един остров живяли само красиви жени с огромно самочувствие. Един ден там попаднал мъж. Дълго се крил, но накрая жените го хванали и решили да го утрепят. Мъжът бил хитър, погледнал ги и им казал.........
КАКВО ИМ КАЗАЛ?
Колко бързо го разбра.Първоначално написано от aras97
![]()
“Never sneak up on a vampire.”
4 лева
хмм, не точно... казал е "нека най- грозната от вас да ме убие!"![]()
4 e
А може ли решението на задачата с портфейла?![]()
Аras97 мерси за решението.Пътуването мина супер,но ми липсваше темата.
Не знам дали тук е мястото да попитам,но някой от вас занимава ли се с математическа лингвистика,защото ми се струва страшно интересно?
![]()
mtu-великан
mbizu-коза
jito-гост
mgeni-голяма река
jitu-човек
kibuzi- козичка![]()
jitu-великан
mtu-човек
jito-голяма река
mgeni-гост
mbuzi-коза
kibuzi-козичка
Можеш ли да постнеш отговора на тази загадка, стана ми интересноПървоначално написано от ameli
![]()
УМ
МИР
ФЛАГ
СЛАВА
ПОБЕДА
СВОБОДА
ЕДИНСТВО
СОЦИАЛИСТ
МАТЕМАТИКА
РАЗМИШЛЕНИЕ
КВАЛИФИКАЦИЯ
ВЪОДУШЕВЛЕНИЕ
ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ
САМООБРАЗОВАНИЕ
В колонката горе има 14 думи.Като се почне от
втората,във всяка дума броят на буквите е
с една повече ,отколкото в предходната.
От всичките 14 думи изберете четири думи така, че да
бъдат верни следните две равенства:
a^2=bd, ad=b^2.c
С a,b,c и d тук е означен броят на буквите съответно първата,втората,третата и четвъртата думи,избрани от вас.Кои са тези думи?![]()
с 6, 3, 8 и 12 букви
Да, давай задачка.Първоначално написано от Ge7OverHere
![]()
Темата съвсем умря,затова ще пусна задача.![]()
Двама граждани-единият на кон,другият на автомобил-тръгват едновременно от селото за града.Единия от тях е млад, другият възрастен.След известно време става ясно, че ако възрастният е изминал тройно повече разстояние, ще му остане да пътува два пъти по-малко.Ако младият е изминал два пъти по-малко разстояние, ще му остане да пътува три пъти повече.
Сетете се кой е яздил коня-възрастният или младият?
Да.Твой ред е.Първоначално написано от punksss
![]()
Понеже мисля, че темата пак умира ще постна аз една задачка, а ако този който е наред сложи, решавайте първо неговата.
Ти си един от 20те затовника осъдени на смъртна присъда, която ще бъде изпълнена утре.
Твоят цар е ужасен и безмилостен човек, който обича да си играе с нещастието и страданието на хората. Той идва при вас днес и ви казва:
-Ще ви дам шанс да избегнете смъртното наказание утре. Ще ви наредим в колона по един (опашка) и на всеки един от вас ще сложим червена или черна шапка. Естевствено няма да имате възможност да виждате цвета на собствената си шапка, а единствено на затворниците, които седят пред вас. Няма да имате възможност да си комуникирате по какъвто и да било начин (пипане, подсказване).
(последният затворник ще вижда 19 пред себе си, предпоследния ще вижда 18 пред себе си и тн..)
Като се започне от последния затворник на опашката, този който вижда всички пред себе си, ще му бъде зададен елементарния въпрос "КАКЪВ Е ЦВЕТЪТ НА ТВОЯТА ШАПКА?"
Ще му бъде позволено да отговори само и единствено "ЧЕРНО" или "ЧЕРВЕНО". Ако каже каквото и да било друго нещо всички до един ще бъдете екзекутирани.
Ако познае цветът на своята шапка той ще бъде свободен , ако ли не ще бъде убит моментално. И продължаваме с 19тия 18тия и така до края.
Е, Успех утре, ХАХАХАХАХА!
Така, след като всички имате възможност да си говорите свободно през нощта, възможно ли е да измислите начин, който да гарантира свободата на някои от затворниците?
Ако да, колко хора ще могат да бъдат освободени със сигурност?
Добре бе, как го решихте това?!Първоначално написано от aras97