.
Отговор в тема
Страница 16 от 18 ПървиПърви ... 612131415161718 ПоследнаПърви
Резултати от 376 до 400 от общо 450
    Голям фен Аватара на deni979
    Град
    Пловдив
    Ам, решава се с две таблици:
    В едната могат да се подредят така:
    http://prikachi.com/images/628/3660628F.jpg
    А в другата:
    http://prikachi.com/images/630/3660630K.jpg
    Великан значи голям човек.Значи има общо с голяма река и с човек.Човек, коза и гост нямат някакви определения и окончания,затова са подредени едно до друго.Козичка е умалително на коза,затова е сложена под нея.Jitu и jito имат едно и също начало,затова са една до друга,а mtu и jitu имат един и същи край.Така е и при другите.После само таблиците се напасват.Хич ме няма в обясненията,надявам се да разбра.
    А колкото до задачата на Beer,нищо не ми идва засега наум.

anonymous708973
    Guest
    Изобщо не разбрах. Явно не са за мен тия неща.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Изобщо не разбрах. Явно не са за мен тия неща.
    Просто аз обяснявам като първия човек...

Цитирай Първоначално написано от Beer
    Понеже мисля, че темата пак умира ще постна аз една задачка, а ако този който е наред сложи, решавайте първо неговата.

Ти си един от 20те затовника осъдени на смъртна присъда, която ще бъде изпълнена утре.
    Твоят цар е ужасен и безмилостен човек, който обича да си играе с нещастието и страданието на хората. Той идва при вас днес и ви казва:

-Ще ви дам шанс да избегнете смъртното наказание утре. Ще ви наредим в колона по един (опашка) и на всеки един от вас ще сложим червена или черна шапка. Естевствено няма да имате възможност да виждате цвета на собствената си шапка, а единствено на затворниците, които седят пред вас. Няма да имате възможност да си комуникирате по какъвто и да било начин (пипане, подсказване).

(последният затворник ще вижда 19 пред себе си, предпоследния ще вижда 18 пред себе си и тн..)

Като се започне от последния затворник на опашката, този който вижда всички пред себе си, ще му бъде зададен елементарния въпрос "КАКЪВ Е ЦВЕТЪТ НА ТВОЯТА ШАПКА?"
    Ще му бъде позволено да отговори само и единствено "ЧЕРНО" или "ЧЕРВЕНО". Ако каже каквото и да било друго нещо всички до един ще бъдете екзекутирани.

Ако познае цветът на своята шапка той ще бъде свободен , ако ли не ще бъде убит моментално. И продължаваме с 19тия 18тия и така до края.
    Е, Успех утре, ХАХАХАХАХА!

Така, след като всички имате възможност да си говорите свободно през нощта, възможно ли е да измислите начин, който да гарантира свободата на някои от затворниците?
    Ако да, колко хора ще могат да бъдат освободени със сигурност?

Супер фен Аватара на mayaaa
    Понеже мисля, че темата пак умира ще постна аз една задачка, а ако този който е наред сложи, решавайте първо неговата.

Ти си един от 20те затовника осъдени на смъртна присъда, която ще бъде изпълнена утре.
    Твоят цар е ужасен и безмилостен човек, който обича да си играе с нещастието и страданието на хората. Той идва при вас днес и ви казва:

-Ще ви дам шанс да избегнете смъртното наказание утре. Ще ви наредим в колона по един (опашка) и на всеки един от вас ще сложим червена или черна шапка. Естевствено няма да имате възможност да виждате цвета на собствената си шапка, а единствено на затворниците, които седят пред вас. Няма да имате възможност да си комуникирате по какъвто и да било начин (пипане, подсказване).

(последният затворник ще вижда 19 пред себе си, предпоследния ще вижда 18 пред себе си и тн..)

Като се започне от последния затворник на опашката, този който вижда всички пред себе си, ще му бъде зададен елементарния въпрос "КАКЪВ Е ЦВЕТЪТ НА ТВОЯТА ШАПКА?"
    Ще му бъде позволено да отговори само и единствено "ЧЕРНО" или "ЧЕРВЕНО". Ако каже каквото и да било друго нещо всички до един ще бъдете екзекутирани.

Ако познае цветът на своята шапка той ще бъде свободен , ако ли не ще бъде убит моментално. И продължаваме с 19тия 18тия и така до края.
    Е, Успех утре, ХАХАХАХАХА!

Така, след като всички имате възможност да си говорите свободно през нощта, възможно ли е да измислите начин, който да гарантира свободата на някои от затворниците?
    Ако да, колко хора ще могат да бъдат освободени със сигурност?
    Първият затворник, запитан за цвета на шапката му има важната задача да установи съответствието на черните и червените шапки пред него.Той трябва да каже "черно" ако види нечетен брой черни шапки и трябва да каже "червино" ако види нечетен брой червени шапки. След това всеки следващ затворник ще знае, какъв цвят е шапката му и ще се спаси.

Следователно със сигурност ще се спасят 19 затворника, а двадесетият има шанс 50/50 да се спаси.

Това, което трябва да се досетите, за да решите тази загадка е:
    Първият затворник, запитан за цвета на шапката си, ще вижда останалите 19 шапки на другите затворници.
    19 е нечетно число, от алгебрата знаем, че единствено сбора на четно число + нечетно число = нечетно число
    След като първият запитан за цвета, отговори кои шапки са начетен брой, всеки следващ, слушайки обявения цвят от предходните затворници, лесно ще се ориентира какъв цвят е неговата шапка.
    Харесвам те защото... Защото си ти. Прикрит от всички твои лъжи!!!

Моят сайт!

aras97 абсолютно си права!
    Единствено ми е много чудно беше ли чувала за тази задача преди и знаеше ли отговора или сама стига до него? Ако да, колко време ти отне?
    Пускай задачка

Не съм много сигурна, но май въпроса трябва да е нещо подобно: "Ако попитам другия човек(от другото племе, де ) коя пътека не води към селището, коя ще ми посочи той?", защото и двамата ще посочат вярната

Не мога да измисля, давай ти, пък аз ще отида да ям

Град
    Пловдив
    11.44?
    Не шофирай, ако си пил!Направи
    услуга на себе си и на хората
    около теб!Прибери се вкъщи жив!

Град
    Пловдив
    Реших да определя разстоянието от моето жилище до жилището на моя приятел.Крачех равномерно и половината път броих крачките си по двойки,а другата половина по тройки,при което двойките крачки бяха с 250 повече, отколкото тройките.Колко крачки е разстоянието от моето до неговото жилище?

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    3000 крачки

Нека една крачка е х. Значи в първата половина от разстоянието отчеташ броя на 2х разстоянията, а във втората половина - на 3х разстоянията.
    Нека във втората си направила у преброявания.

=> y.2x+250.2x=y.3x |делим и двете страни на х
    2y+500=3y
    y=500 преброявания във вторато половина
    500.3=1500 крачки са във втората половина.
    2.1500=3000 крачки е цялото разстояние
    Да това е отговорът.Давай задачка.

Според мен след 86 мин или в 12:29. Ама не съм сигурна в отговора си.
    Mitko Lowe youu

Повече от фен
    yima - 20
    tir - 5
    yohtt - rpat - 1
    hosf - 2
    hosfihosf- 2+2
    hosfirpat - 2+1

Схемата е от ляво на дясно: нечетно*четно+нечетно*четн +....+нечетно(ако е нечетен брой)
    Ако завършват на i означават бройката на предното (тоест са четни)

7 tir yohtti hosf - пет, едно, две
    14 tir hosfi hosfihosf - пет, две, четири
    32 yima yohtti tir hosfi hosf - двайсет, едно, пет, две, две
    65 yima hosfirpati tir yohtt - двайсет, три, пет, един
    78 yima hosfirpati tir hosfirpati hosfirpat - двайсет, три, пет, три, три
    99 yima hosfihosfi tir hosfirpati hosfihosf - двайсет, четири, пет, три, четири

yima hosfihosfi rpat - двайсет, четири, едно - 81
    yima yohtti tir hosfirpati hosfihosf - двайсет, едно, пет, три, четири - 39
    yima hosfi tir hosfirpat - двайсет, две, пет, три - 55

19 - пет, три, четири - tir hosfirpati hosfihosf
    26 - двайсет, едно, пет, едно, едно - yima yohtti tir yohtti yohtt
    51 - двайсет, две, пет, две, едно - yima hosfi tir hosfi yohtt

На 65 не завършва на yohtti, а на yohtt, защото е с четен номер числа и тези не могат да завършват на i вероятно

Повече от фен
    Имаш 5 прости думи с различен корен - yima, tir, yohtt, rpat, hosf. Могат да бъдат показвани само 4 числа - 1, 2, 5, 20. Значи за някое число има две думи. Така мисля аз и предполагам, че yohtt = rpat. Не виждам грешка след това.

"Johtt eдин вид се явява частичка, което ни показва, че числото го разглеждаме само по себе си"
    => yohtt = 1

Но може и да греша, това беше първото ми предположение.

Повече от фен
    Доказвам ти, че не е така веднага:
    За двойката тази дума е една - hosf
    Дали е hosfi или hosfihosfi при както ги наричаш умножение и събиране, винаги е hosf :Д

Повече от фен
    Това, че показват различна употреба не отрича варианта да бъдат разменени (:

Град
    Пловдив
    Хора темата съвсем умря, затова ще пусна една задачка.Тази на Арас е готина, обаче след много начертани таблици и болки в главата се отказах прекалено бързо. Ето сега една лесничка:
    Будилникът изостава с 4 минути за един час;преди 3,5 часа той е бил сверен.Сега по часовник,който върви точно, е 12 часа.
    След колко време и будилникът ще показва 12 часа?

Супер фен Аватара на zero
    Тц .. не ми се струва точно зададена загатката
    Будилникът изостава с 4 минути за един час, преди 15:30/15:50 часа той е бил сверен ...
    Сега по часовник, който върви точно е 12 часа ..

Ми той като е бил сверен, би трябвало да си показват двата 12 часа ...
    Ако продължи да изостава с 4 мин на час от 15:30 до 00:00 има 8 часа и половина, т.е ще покаже след 34 мин 00:00

А ако е сверен 3 часа и половина преди да стане 12 и продължи да изостава с 4 мин ще покаже след 14 мин

Може аз да не съм разбрал, сори

Град
    Пловдив
    Под 3,5 имам предвид преди 210 минути,а не в 3 и половина.Моя грешка. Само че отговорът не е точно 14, а почти 15, защото през оставащите 14 минути ще изостане с почти още минута.Както и да е не избрах най-готината задача,така че ако искаш пускай друга, да се раздвижи темата.

Ето и 1 загадка, която на мен ми се наложи да решавам
    Бяхме на село ии баща ми нямаше с какво да си направи прав ъгъл, нямаше никакъв инструмент, който да му послужи, нито нивел лито нищо.
    А вие разполагате с 1 пръчка/Конец/Арматура ->вие си изберете.
    Все пак гоним 90 градуса

Връзваш пръчката през средата за арматурата(края й), ако е достатъчно дебела, и се получава прав ъгъл.

Цитирай Първоначално написано от aras97
    В старчески дом със странното име "Джунглата" била проведена серия от лекции от външни лектори, също пенсионери. Старите хора в дома, водени от готиното си чувство за хумор и в унисон с наименованието на страческия дом, поискали от лекторите да се явят с маски на животни.Затова нека за улеснение наречем лекторите господин Тигър, господин Хипопотам, господин Мечок, господин Слон и господин Крокодил.Лекциите започнали в понеделник и продължили до петък включително, като всеки ден различен пенсионер говорел за своето хоби.
    Вашата задача е да определите с помощта на долните жокери:
    - името на всеки лектор , съответстващо на маската на животно, зад която той се крие
    - професията, която е упражнявал преди де се пенсионира
    - настоящето му хоби, за което изнася и съответната лекция
    - деня, в който е бил лектор
    1.Петте собствени имена в произволен ред са Клайд, Фритц,Гай, Зигфрид и Спарки.
    2.Петте упражнявани от тях професии преди пенсионирането, пак в произволен ред, са хипнотизатор, каскадьор, масажист, учител по танци и готвач.
    3.Настоящите им хобита, които са и предмет на лекциите им, са рисуване, катерене в планините, писане на стихове, волейбол и гледане на комедийни филми.
    4.Бившият хипнотизатор , който не е изнясял лекция за волейбол, е присъствал на 4 от петте лекции, тоест отсъствал е от една единствена.Гай пък е пропуснал тези във вторник и сряда, понеже са съвпадали като час с времето на друг негов ангажимент.
    5.Мъжът, чието хоби е катеренето, е изнасял лекцията си в понеделник.На нея господин Мечок и господин Крокодил не са присъствали.
    6.Спарки не е фен на рисуването, даже у дома няма скицник или листа за рисуване.
    7.Господин Слон, чието хоби са комедиите, е изнесъл своята лекция както преди Фритц, така и преди господин Тигър.
    8.Бившият каскадьор е бил лектор в старческия дом преди Зигфрид, но минимум след двама други.
    9.Лекцията на бившия масажист е била в деня след тази на господин Крокодил, но преди лекциите на пенсионирания учител по танци и на този, който след пенсионирането си се е отдал на търсенето на рими.
    Тази задача ми е много интересна и вчера час и половина я мъчих, та я измъчих... ;д В крайна сметка стигнах до някакъв отговор, но не знам дали е верен, дали някъде го има правилното решение? А някой няма ли да си пробва също, за да видим на него какво ще му излезе? Хайде, забавно е!

Иначе аз в крайна сметка достигах до това:

Понеделник >> Гай >> професия: бивш хипнотшзатор >> хоби: катерене >> господин Хипопотам
    Вторник >> Клайд >> професия: бивш готвач >> хоби: волейбол >> господин Крокодил
    Сряда >> Спарки >> професия: бивш масажист >> хоби: гледане на комедии >> господин Слон
    Четвъртък >> Фритц >> професия: бивш каскадьор >> хоби: рисуване >> господин Тигър
    Петък >> Зигфрид >> професия: бивш учител по танци >> хоби: писане на стихове >> господин Мечок

Връзваш пръчката през средата за арматурата(края й), ако е достатъчно дебела, и се получава прав ъгъл.
    Разполагаш само с едно от изброените !!!

Такам, не искам да вземам реда на някой, за това ако иска този който е дал верен отговор на предишната задача ( Ако изобщо има постнат верен отговор ) да публикува друга, а моя пост да бъде изтрит!
    Ето я и задачата:

Продавач продава шапки. Една шапка струва 10 рубли. Идва мъж, мери и иска да купи, но има само eдна банкнота от 25 рубли. Продавачът изпраща помощника си с тези 25 рубли при съседката да ги размени с по-дребни. Момчето изтичва и донася 10+10+5 рубли. Продавачът дава шапката и връща ресто от 15 рубли. След известно време идва съседката и казва, че онези 25 рубли са фалшиви и си иска обратно парите. Какво да се прави? Продавачът бърка в касата и й връща парите.

Пита се: С колко е излъган продавачът?

П.С. : Задачата ми направи впечатление колко е интересна, затова я публикувам.
    Mitko Lowe youu

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    ако няма уловка задачата е лесна
    назад е с 50 рубли
    10 рубли за шапката
    15 рубли за рестото
    25 рубли на съсъедката

?
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми