- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Логически задачи
Килограм и половин риба -> имаш килограм (вероятно тежест от пазаря) и полвин риба - вървят в комплект... Не може ги земеш по отделно. Следователно за да купиш 1700 риби, трябва да купиш 3400 полвинки риби и 3400 тона желязо.
Следователно 3400*1.5 = 5100...
Забравих само да приспадна цената на желязото втора ръка... Може би заради това има шанс да има малка грешка...
...
Добре де, само аз ли не виждам къде пише за желязо?![]()
Въпроса не е много коректно зададен, защото рибите могат да тежат различно. Но ако килограм и половина струва 1.50лв., то 1700 килограма биха стрували 1700лв.
Хайде, да вдигна тази тема малко по-нагоре, че беше отишла доста назад и сме я забравили. Понеже не се коментира нищо по предните задачи, който има желание, може да пусне някоя нова задачка.![]()
Не съм сигурна дали вече не е слагана тази задача но:
Един полицай се опитва да намери убиец за когото знае със сигурност, че пътува в определен влак. Полицаят също се качва във влака, но тъй като не намира убиеца решава да се допита до кондуктора. Казва му, че във влака има престъпник и го пито дали не е видял някой подозрителен. Кондуктора му отговаря, че не знае кой е убиецът, но преди малко са минали през тунел и той може да е избягал докато е било тъмно. Тогава полицаят рестувал кондуктора. Защо го е направил?
Попитал е за подозрителен човек, но не е уточнил какъв, тоесто дали убиец, дали крадец, просто подозрителен. Кондуктура с голямата си уста се издава и полицая му щтраква белезниците. Между другото трябва да е инспектор, тези обикновенните, до сега през живота ми не съм виждал да арестуват някой...
Да Cold_Tearsss ти си наред.
Ъъъ като отговориш на задача и казваш следващата. Това имах предвид.
Правилен е отговорът и ти трябва да кажеш следваща задача след, като си отговорил.
Ох, Мила, не мога. Преотстъпвам ти това право. Егати кавалера съм....
Еми сега не се сещам за задача, така че който иска да слага.![]()
Хайде аз ще пусна. Мъж отива на работа, но преди това трябва да купи хляб от хлебарницата до реката, до нея има магазин за детски играчки. Има дълга опашка и ако я изчака ще закъснее за работа. Как да купи хляб и да отиде на работа навреме?
П.П Съжалявам ако е пускана, не съм чела цялата тема.
Аз нещо не можах да разбера загадката... Къде се намира опашката? Пред магазина за играчки или пред хлебарницата, защото ако е пред магазина за играчки, просто ще се опита да мине някак си и да вземе хляб, а ако опашката е пред хлебарницата не знам как може да вземе... Това някой по-умен от мен трябва да го каже.
Точно в това е уловката.
Сещам се за няколко вариянта, но знам, че нито един от тях няма да е верният.
1 Да се пререди най-нахално.
2 Да бутне, хвърли някой в реката и след това да изкрещи "Удавник!! Помощ!! Помощ!!!". В настаналата суматоха да си купи скъпоцения хляб.
3 Да сгази някой с колата, но ще има свитетели... ах не става
4 Да мине през Лидел, кауфлант или там как се наричаха...
Офф боже елементарно е (поне според мен). Просто опашката е на магазина за играчки, той го заобикаля и спокойно си влиза да купи хляб от хлебарницата.
Хахаха.. как опашката ще е пред детския магазин? И къде и е логическото на задачата >.< ... Ама някои хора изобщо не мислят преди да пишат!
Cold_Tearsss твърдение номер 2 е подобно на решението...
на опашката определено има дете И.
мъжът ще отиде тихо тихо ще открадне детето *ей момченце, ела ще ти купя играчки от магазина е там* и детето понеже е тъпо и майка му гледа и тя как да си купи по-бързо хляб отива с мъжа.
реката обаче е голяма, мост няма, брод няма, нищо няма. Мъжът ще каже на детето *отиди да извикаш майка си, кажи че един хубав мъжага се дави в реката*.
речено сторено. майката цъфнала до реката светкавично и още преди да се огледала мъжа изскочил от близкия храст и я минал по бързата процедура, пред очите на детето.
на детето не му пука даже и то помага. И ДОКАТО ДЕТЕТО ПОМАГА МЪЖА БЪРЗО ЩЕ СЕ ОПРАВИ И ЩЕ ИЗКРЕЩИ *ВНИМАНИЕ ВСИЧКИ, ПОМОЩ, ПОМОЩ*.
Тълпата народ ще види какво прави детето с майка си и всички ще отидат към тях. именно тогава мъжът ще отиде да си купи хляб.
Внимание: Действието се развива за не повече от 5-10 минути, тъй като мъжът се казва Джо Светкавицата.
Намирате се в обла стая без ъгли, без врати и прозорци. И цялата стая е огледална, а вие сте в центъра. Колко свои отражения виждате?
Иванчо се прибира много пиян. Пие вода и си ляга. На сутринта се оказва, че Марийка е умряла. Защо?
1.) Защото я е пребил, че салатата е стояла в хладилник;
2.) Защото я е разпорил и само си е мислил, че пие вода;
3.) Няма никаква връзка между двата случая (все едно пред магазин са гръмнали някого и в същото време Пена е забременяла);
4.) Иванчо е пил керосин и си е изпуснал душата насън, точно докато Марийка е палила цигара;
5.) Марийка няма ензим за разграждане на алкохола, но се е напила от дъха на Иванчо;
6.) Иванчо е отишъл да спи при любовницата си, Марийка е разбрала, отишла е да прави скандал, в това време се е прибрал мъжът на любовницата от мисия в Афганистан и е застрелял всички, включително Марийка, защото е мислил, че правят оргия;
7.) Иванчо е забравил да заключи вратата и е влязъл сериен убиец и е заклал Марийка;
8.) Иванчо си е наточил вода от душа, забравил е да завие кранчето, къщата се е наводнила и Марийка се е удавила;
9.) Иванчо не е бил пиян, а е ял халюциногенни гъби и Марийка съществува само в съзнанието му;
10.) Марийка е никнейма на Гошо Кривия от сървъра на Це Ес и Иванчо го е убил. Многократно.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."