- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Логически задачи
Ами забелязва се такава зависимост. 3 + 4 = 7, тоест 2^2 + 2^2 -1 = 2^3 -1. Това се дължи на факта, че когато се съберат две еднакви степени се получава същата степен + 1. И така ако съберем 2 на 28 + останалите се получава 2^28 + 2^28 -1 ... FUCK :Д :Д: Д: :Д :Д Нещо съм объркалКрайната степен е 2^на 29 и сбора се получава 2^30 - 1.
![]()
Та крайния сбор е 1 073 741 823 стотинки, или 10 737 418,23 и разликата е 9 737 418,23. Ако е така, аз пасувам за загадка и който има, да я поства :P
aras, ако си то Варна пиши ЛС да те черпя една витуална кока-кола![]()
Ами мисля, че лентата е синя.Според мен учителят е сложил на Анета и Борислава червени ленти и когато са отваряли очите си те са виждали ленти с 2 цвята и не са могли да бъдат сигурни.Накрая Василена се е сетила, че те не са сигурни,защото виждат ленти с 2 цвята и е разбрала,че лентите на главите им са червени и понеже има само 2 червени остава лентата на нейната глава да е синя.
Може пък Василена да има червена лента, а другите две сини![]()
Та вярна ли е моята логика?Първоначално написано от aras97
![]()
В полунощ, в Лондон, в един влак, по коридора минава един човек.
Влиза в едно купе.
От купето се чува писък.
Влизат хора и виждат мъртва жена.
идва полиция.Разследват и хващат Мистър Браун.
Завеждат го в участъка и го разпитват.
Той им казва, че се казва Мистър Браун и... и го пускат.
Защо го пускат?
защото си е излежал присъдатаПървоначално написано от deni979
Да това е отговорът.Първоначално написано от berrynia
Твой ред е.
Заможен мъж е убит в една неделна сутрин в огромното си, отдалечено от града имение. Ужасената му жена веднага се обажда на полицията, която разпитва целия персонала и съпругата и получава тези алибита:
Съпругата казва, че е четяла книга в леглото си.
Готвача казва, че е готвил закуска.
Градинаря казва, че е копал градинката.
Прислужницата казва, че е взимала пощата.
Иконома казва, че е полирал среброто.
В края на краищата, полицията арестува убиеца. Кой е той и как са разбрали?
В Неделя няма поща![]()
Нещо хич не ми се вързва тази прислужница да е взимала пощата,ама не мога да се сетя каква е логиката.Първоначално написано от berrynia
![]()
Аз си отстъпвам реда на deni979
За да открие паролата,която ще му позволи да влезе в един замък,строго охраняван от войник, един шпионин се нарежда на опашка с онези,които искат да влязат. Пред него има една жена и един мъж.Войникът казва на жената ''Десет", а тя му отговаря "Пет".И я пускат да мине.Войникът казва на мъжът "Осем", а той отговаря "Четири'' и също минава.Идва ред на шпионина, на когото войникът казва "Двайсет".Шпионинът отговаря "Десет".Арестуват го, защото отговорът е грешен.Кой е правилният отговор?
7 (пак някой друг да каже ;D)
Това е отговорът!Първоначално написано от Ge7OverHere
![]()
В една гора имало пожар. Двама пожарникари били изпратени да го загасят. След като свършили отишли до близкия поток да се измият. Единия имал сажди по лицето и то било цялото черно, а на другия лицето му било чисто. Кой от двамата /или и двамата/ ще си измие лицето във водата?
Двамата ще се мият, няма как :]
Не е това отговорът.Първоначално написано от Ge7OverHere
![]()
Май този с чистото лице... Или не е ходил да гаси пожара и за да заблуди другия, че е ходил го е направил или не знам какво.
MitkoLowe youu
![]()
Този с чистото лице е, но причините не са това.Първоначално написано от mimybiby
Той също е гасял пожара.
![]()
най-вероятно защото да не изцапа водата, но щом е поток със сигурност можем да си представим токовите линии, които всъщност са посоката на течността (водата)
Иначе ако по-мускурливият си сложе тиквата след по-чистия няма да му навредино все пак мисля, че е "за да не изцапа водата" ..
Не е това отговорът.Първоначално написано от zero
![]()
Да. Твой ред еПървоначално написано от aras97
![]()