.
Отговор в тема
Страница 5 от 18 ПървиПърви 12345678915 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 450
    Повече от фен
    Азз протестирам! Мисля, че ако мръсния види, че чистия се мие след като го е погледнал, ще се досети, че той е мръсен и ще се измие

Голям фен Аватара на deni979
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Ge7OverHere
    Азз протестирам! Мисля, че ако мръсния види, че чистия се мие след като го е погледнал, ще се досети, че той е мръсен и ще се измие

Има някаква логика,ама все пак те хората ще са шашнати след пожара и няма да мислят толкова.

Повече от фен
    9 / 2 / 2

Град
    Пловдив
    Според мен е или 9/2/2 или 3/6/2, ама не ми се вярва някой на 6 години са спечели такъв фестивал.

Повече от фен
    Добре, добре. Ето:
    В едно село наближил празник и решили да организират състезание по надбягване с коне, само че малко нестандартно. Участвали само 2 състезателя, а пистата била главната улица в селото. Уловката била такава: който кон стигне последен до финала печели. Дошъл денят на състезанието, двамата състезатели яхнали конете си на стартовата права и зачакали другия да започне пръв. Минало известно време и от публиката ги привикал един старец. Те слезли от конете си, отишли при него, той им казал нещо, след което те се качили отново и тръгнали да се състезават.
    И така, какво им е казал този чичко? :]

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Ge7OverHere
    Добре, добре. Ето:
    В едно село наближил празник и решили да организират състезание по надбягване с коне, само че малко нестандартно. Участвали само 2 състезателя, а пистата била главната улица в селото. Уловката била такава: който кон стигне последен до финала печели. Дошъл денят на състезанието, двамата състезатели яхнали конете си на стартовата права и зачакали другия да започне пръв. Минало известно време и от публиката ги привикал един старец. Те слезли от конете си, отишли при него, той им казал нещо, след което те се качили отново и тръгнали да се състезават.
    И така, какво им е казал този чичко? :]
    Казал им да си разменят конете.

Повече от фен
    Печелиш Кола

Град
    Пловдив
    Аз обаче се изчерпах. Нека някой друг да каже задача, че аз си затрих готиния сборник и няма откъде да взимам освен от интернет.

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    2 пъти трябва да се напишат 1 и 2 на различни кубчета. Мисля че има значение как се слагат и другите цифри, но сега излизам и нямам време

Повече от фен
    0,1,2,3,4,5 и 6,7,8,2,1,0 като за 9 ползваш 6 на обратно :]]]]

Повече от фен
    е 7,8 и 4,5 си се заменят без проблем така, че е вярно. Отстъпвам си реда на aras

Повече от фен
    Аз така като гледам има няколко варианта. Ето един примерен:

генерал / кабинет / бухалка
    капитан / килер / пистолет
    лейтенант / мазе / лопата
    сержант / таван / отрова
    войник / спалня / нож

Ако има грешка някъде казвайте

Повече от фен
    От това, което си написала като условия мога да извадя 3-4 верни отговора.

не съм сигурна, но ще се пробвам

Генерала: в кабинета с бухалка
    Капитана: в килера с пистолет
    Лейтенанта: в спалната с отрова
    Сержанта: в мазето с лопата
    Войника: в таванската стая с нож

Град
    Пловдив
    Лошото е ,че нямам твърдо верните отговори. На тази задача попаднах преди време на език,от който нищо не вдявам. Преведоха ми я, мъчих се с нея и стигнах тогава до следните отговори:

генерал, кабинет,бухалка
    капитан, килер, пистолет
    лейтенант, спалня, отрова
    сержант, мазе ,лопата
    войник, таван, нож

А пък както се вижда, има разминаване в последните 3 реда за лейтенанта, сержанта и войника.Така че гаранция някой от нас греши, а може би и двамата.. Пак ще се пробвам.Оттогава е минало много време.
    И аз получих същите отговори.

Аз пък решавах нещо подобно, но с друго условие... Довечера ще я порешавам и ако открия отговора ще ви го кажа . Не че смятам че моя ще е верен, но имам опит в решаването на подобни задачи .
    Mitko Lowe youu

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    ...Не знам защо казваш, че можеш няколко варианта различни да докараш...
    Защото е така. Задачата е непълна, съответно не може да се достигне до един единствен верен отговор. Вероятно това е причината :
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    На тази задача попаднах преди време на език,от който нищо не вдявам...
    Впрочем, това е грешно орязан вариант на задачата на Айнщайн :
    "1. 5 къщи, всяка с различен цвят.
    2. Във всяка къща живее един човек от различна националност.
    3. Всеки от тях предпочита определено питие, пуши определен вид цигари и гледа едно домашно животно.
    4. НИКОЙ от 5-те човека не пие същото питие, не пуши същите цигари и не гледа същото животно като някой друг.

Въпрос: Кой гледа рибка?

Указания:

1. Англичанинът живее в червената къща.
    2. Шведът гледа куче.
    3. Датчанинът пие чай.
    4. Зелената къща е отляво на бялата.
    5. Норвежецът живее в първата къща.
    6. Собственикът на зелената къща пие кафе.
    7. Човекът които пуши Пал-Мал, гледа птичка.
    8. Мъжът в средната къща пие мляко.
    9.Собственикът на жълтата къща пуши Дунхил.
    10. Пушачът на Марлборо живее до този, който гледа котка.
    11. Мъжът, който гледа кон, живее до този, който пуши Дунхил.
    12 Пушачът на Винфиелд пие с удоволствие бира.
    13. Норвежецът живее до синята къща.
    14. Немецът пуши Ротманс.
    15. Пушачът на Марлборо има съсед, който пие вода."

Повече от фен
    Добре, къде е грешката при моя вариант според твоята таблица? Според мен си разбрала първия жокер грешно. Зачертала си на лейтенанта лопатата със зелен хикс, а жокера се отнася само за помещенията.

Град
    Пловдив
    Ами виждам, че няма задача, надявам се да нямате нищо против, ако аз пусна.
    В една стая има 3 ключа за лампа и един човек. Ключовете са за настолна лампа, която се намира на бюро в стая в другия край на сградата и няма визуален контакт към нея. Само един от 3те ключа е свързан с лампата и може да я запали, другите 2 не правят нищо.
    Човека има право да включва и изключва ключовете, колкото пъти иска.Но има право да иде само 1 път до стаята и да се върне, за да разбере с кои от 3те ключа се пуска лампата.

Уточнение: В началото всички ключове са в положение изключен.

Голям фен
    Цъкам ключ А, изчаквам 10-15 минути и го изгасям, като включвам ключ Б и отивам в стаята с лампата.

Ако лампата свети, значи ключ Б е свързаният с нея.
    Ако не свети, значи е или ключ А, или ключ В, затова докосвам крушката, ако е топла, то тогава е ключ А, защото крушката е работила в продължение на 10-15 минути и е загрята, ако е студена, значи крушката не е работила, затова остава да е ключ В !

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou
    Цъкам ключ А, изчаквам 10-15 минути и го изгасям, като включвам ключ Б и отивам в стаята с лампата.

Ако лампата свети, значи ключ Б е свързаният с нея.
    Ако не свети, значи е или ключ А, или ключ В, затова докосвам крушката, ако е топла, то тогава е ключ А, защото крушката е работила в продължение на 10-15 минути и е загрята, ако е студена, значи крушката не е работила, затова остава да е ключ В !
    Да, твой ред е!

Голям фен
    След успешен обир крадец попаднал в затвора. В двойна килия.
    Съкилийникът му казал, че Началникът на затвора е корумпиран и може да урежда бягства срещу заплащане. Но не се знае каква му е точната тарифа. Знае се само, че не е повече от 100 жълтици.
    Всяка сутрин Началникът минава на проверка по килиите и това е момента в който може да му се отправя предложението за подкуп. Не повече от едно на ден.

Представете си, че сте на мястото на крадеца.
    Каква схема на предложенията за подкупи ще измислите, за да научите точната му тарифа. Имайте предвид, че временно сте в този затвор и скоро ще ви местят в друг с по-строг режим, където надзирателите са неподкупни. Затова трябва по най-бързия начин да се измъкнете, но задължително трябва да разберете най-малката стойност срещу която надзирателя може да бъде подкупен.

* Задачата е взаимствана от друг форум.
    ПП: Задачата може да се реши без особени познания по Математика.
    ПП2: Някои неща не са съвсем уточнени в задачата, тоест може да получите различни отговори, ако приемете нещата по различен начин. Но всеки един от въпросните отговори е верен, при някакво разглеждане на задачата.

Град
    Пловдив
    Ами мисля,че може да разбере със сигурност за най-много 50 дни.На първия ден той ще предложи 1 лв,а другият затворник 50лв.На втория ден той ще предложи 2 лв,а другият ще предложи 51лв.Не съм сигурна,но само това ми дойде на ум.

Ще се използва логиката от двоичното търсене.
    Първият път предлага 50. Ако се съгласи - вторият ден се предлагат 25. Той съответно приема/отхвърля. След това се предлага отново средното на 1 и 25 или 25 и 50 (зависи дали е приел или отхвърлил)
    Така с всеки изминал ден възможните варианти се намалят наполовина.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от van1
    Ще се използва логиката от двоичното търсене.
    Първият път предлага 50. Ако се съгласи - вторият ден се предлагат 25. Той съответно приема/отхвърля. След това се предлага отново средното на 1 и 25 или 25 и 50 (зависи дали е приел или отхвърлил)
    Така с всеки изминал ден възможните варианти се намалят наполовина.

Да, обаче в задачата се търси хипотетичната "точна тарифа" : ), други идеи ?

Дени, тези 50 дни са твърде много, поработи над версията си : ).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си