- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Предстоящи осмокласници ^^
сирена, пусни снимка да те видим, може и да се познаваме! (: , както и kali13depp
Ето моите книги :
"Крадецът на праскови"-Ем.Станев
"Дервишево семе"- Николай Хайтов
"Преди да се родя"-Ивайло Петров
"Нежната спирала" -Йордан Радичков
"Зимни вечери" - Хр.Смирненски
"Дамата с рентгеновите очи" - Св.Минков
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Като цяло тези произведения са най-важните.. Трябва да схванете за какво точно иде реч.. Стихотворенията са лесни.. Като изключим "Японският филм" - ако преди това не се прочели/чули повода за написването на стихотворението,няма да разберете смисъла на стихотворението..Първоначално написано от polssa
Иначе ако има някакви проблеми - питайте..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
ох размотавам се цял ден....капнала съм :Д
ии нищо не съм прочела още...смятам да ги почвам в малко по-късното лято :Д
за утре още нямам планове но както винаги ще се намери къде и с кой да се моткам![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Мислех,че книгите за лятото ще са интересни,обаче като прочетох ,,Японският филм" и започнах ,,Нежната спирала",направо ми се отчете.Трябва да си намеря все пак нещо за четене,ме не може цяло лято да не прочета нито една книга,а книгите за лятото ще ги чета през септември.
А за снимката - нямам хубава снимка,не съм се снимала скоро,а на 15 юни не можах да се снимам с класа,защото ни бяха организирали някакво ужасно парти с родители,направо ужас,и родителите правеха снимките,обаче сигурно ще ги пратят и тогава ще кача снимки.
Както и очаквах, книгите са пълен бълвоч, но са 100000 пъти по-добри от миналогодишните. Писна ми да чета за турците, османско робство, мизерия, смърт.. Сега поне авторите са по-съвременни и творбите са по-увлекателни.. (и по-кратки) Само "Нощем с белите коне" е дълго, но все някак ще го прочета, хаха![]()
А, сори за двойния пост, амааа сега виждам, че списъкът,който аз имам е мноооооооого по-различен от вашите. Аз имам следните произведения:
Николай Хайтов - Диви разкази
Ивайло Петров - Преди да се родя
Христо Смирненски - Приказка за стълбата ; Децата на града
Светослав Минков - Дамата с рентгеновите очи
Емилиан Станев - Крадецът на праскови
Йордан Радичков - Нежната спирала ; Горещо пладне
Валери Петров - Тавански спомени ; Японски филм
Блага Димитрова - Жена
Павел Вежинов - Бариерата ; Нощем с белите коне
Димчо Дебелянов - Скрити вопли ; Пловдив
Кажете ми, зависи от учебника,който имаме или при всички задължително списъкът е еднакъв?? 'Щото сега си мисля, че нашата глупава госпожа ни е дала грешни произведения ..![]()
![]()
![]()
syrena - "Японският филм" нормално е да не ти е допаднало.. Просто когато разбереш повода за написване на стихотворението,ще видиш,че има и смисъл в него..
"Нежната спирала" също си е хубава.. А пък да не говорим за "Преди да се родя" и "Крадецът на праскови".. Тези са ми любимите произведения.. "Дамата с рентгенови очи" също си е хубава ,интересна.. Като цяло произведенията в осми клас не са трудно.. Повечето са хумористични..
- А повода за написването на стихотворението "Японският филм" е излъчването на филма "Голият остров",в който всъщност е "подчертано,че японците са работливи натури.. (ако мога така да се изразя)..
syrena, я кажи кой клас беше и как ти е името ;дд
Ние нямаме да четем ,,Нощем с белите коне",иначе имаме 13 книги.
Oт колко време не съм писала.. то нова тема ималоето ги моите книги
1. Николай Хайтов – разкази
2. Ивайло Петров – Преди да се родя
3. Светослав Минков – Дамата с рентгеновите очи
4. Емилиян Станев – Крадецът на праскови
5. Йордан Радичков – Нежната спирала
6. Павел Вежинов – В един есенен ден по шосето
Стихотворения на : Димчо Дебелянов, Елисавета Багряна, Николай Лилиев, Христо Смирненски, Никола Вапцаров, Валери Петров, Блага Димитрова.
Иначе писах на първо място ЕГ ПЛОВДИВ с Английски език.
Дано ни приемат всички по първо желание още на първо класиране
![]()
SmilezZz - щом казваш,че книгите са хубави,ще взема да ги прочета,може да ми харесат.
Обаче ,,Дамата с рентгеновите очи" ми хареса.
"Преди да се родя","Дамата с рентгеновите очи","Крадецът на праскови","Нежната спирала","Японският филм","Жена" и "Скрити вопли" от въпросния списък са задължителни..Останалите можеш и да не си ги четеш.. "Дервишево семе" е от сборника "Диви разкази".. От Христо Смирненски трябва да прочетеш задължително "Зимни вечери"..А от Павел Вежинов "В един есенен ден по шосето"..Първоначално написано от JustForFun
Стихотворенията ще ги прочета от интернет,защото ги има там,иначе трябва да чета ,,Нежната спирала", ,,Крадецът на праскови", ,,Преди да се родя" и ,,Дервишово семе",ама като гледам почти всички сте по-напред от мен с четенето.
Има време,спокойно.. За максимум 3 дена ще ги свършиш.. Иначе миналата година бях пуснала една тема за списъците,мисля че ще бъде полезна и на вас..Първоначално написано от syrena
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...3d3d98f4f13ec4
Има ги и почти всички произведения онлайн..
И пак казвам - при проблем или просто ви интересува нещо,се обърнете към мен.. Все пак аз също съм минала по този път и знам какво ви е..
^ хайде кажи мииииииииииииииииииииииии иииииии ;дд
как се казваш и от кой клас беше ... хайде бързо ;дд
Много ми е интересно какво музика слушате? Чалга, английска, хип-хоп, рап или какво ? Аз слушам най-много чалгаНо и отстаналите стилове ги харесвам, с много малки изключения.
Слушам чалга,поп,хип-хоп (понякога), дъп степ иии не се сещам![]()
Всичко без метъл, хард рок и т.н. . мисля, че няма смисъл да споменавам операта![]()
.
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
\Първоначално написано от magiie
/
Hey, Mister Lover!
I need a dancer!
To make me shake my body!
To make me break the floor!
So show me your move!
Your sexy ass move!
You make me wanna touch..!![]()
оф, да де.. че кой в днешно време слуша опера?! Иначе и аз не слушам метал :&