- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Предстоящи осмокласници ^^
digitalgirl93,аз прочетох почти всичко,обаче повечето произведения за 8 клас не ми харесаха(но това си е само мое мнение) Иначе предпочитам литературата за 7 клас,както написах преди.
Според вас ще мога ли паралелно с немския да си уча и англииски,защото ще го забравя.Ще си взема помагала и диск,както си е в училище и ще си го уча с немския http://www.pons.bg/?act=products&do=...2&prod_id=3167.![]()
А ти няма ли да го учиш като 2-ри език?Първоначално написано от kamen971
Да ,но първата година неПървоначално написано от deni979
и ще го забравя.А после като втори език с по-малко часове.Аз искам да науча и двата езика така ,че ще ги уча паралелно,защото ако се отдам само на немския,ще ми е труднo да взема после ТОЕФЛ.
Аз от първи клас уча немски и сега в 73-то пак, ама ще гледам да го науча най-накраяИначе ще уча английски на уроци
Аз ще ги уча по същия начин.Според мен най-добрият вариант е първата година да се учи само немски,за да може да се научи.Следващото лято аз ще запиша един интензивен курс по английски, за да си го припомня и после пак ще ходя на курсове, за да взема сертификати.Според мен по-добре първата година си учи само немския,че иначе в главата ти ще настане пълна каша.Първоначално написано от kamen971
![]()
Аз ще уча немски в училище,английски на курсове,а отделно паралелката ми е с руски и българскиГолямо чудо ще бъде
![]()
Къде мислиш да ходиш?На частен учител на някой езиков център.Първоначално написано от deni979
Аз имах частна учителка по математика и тя много ми помогна,обаче за учене на език ми е все едно - все ще го науча,докато с математиката бях адски зле и ми трябваше индивидуален учител
Ами мисля в езиков център, но може и частен учител.Първоначално написано от kamen971
![]()
Утре след зъболекаря имам гости и трябва да подреждам...Вместо на зъболекар обаче пак бих отишла на Витошка - със сигурност е много по-яко![]()
И аз мисля в езиков център да го уча от началото на новата учебна година.Първоначално написано от deni979
Обаче не съм ходила на зъболекар от много време,така че се налага да отида![]()
Извинете,че постоянно ви се намесвам в разговора,ама си споделям проблемитеПък и сега нямам какво да правя
Аз по Бел и Мат бях на уроци в център,в група.Но сега съм адски притеснен за езиците,защото първата година като уча само немски,ще забравя англииския.Не знам как да постъпя,първата година да си уча немски,после да се запиша на уроци по англииски ли?Просто съм пред огромна дилемаПървоначално написано от syrena
.Влязох с немски,защото исках да науча и двата езика перфектно,но как да уча и паралелно англииски.Може би да се запиша на уроци?Сертификатите ми трябват за да мога да кандидатствам,главно в UK за това трябва да залягам много и на англ.,но мисля това лято да си взема помагала на Понтс-слушане,четене,граматика и всичко.
Мисля да науча поне 150 думи и граматика и вс. и 8 клас ще си уча и паралелно англ. с немския,а 9 клас ще имам и англииски като втори език.Но въпреки това ще се готвя във вкъщи отново.После 10-11-12 клас ще се запиша на интензивни курсове-нямам как иначе.Ще гледам да вървя паралелно и с англииските паралелки в гимназията.Ще гледам да си набавя и учебници по англииски и да залягам на граматика и прочие.Защото всички университети след 12 клас искат сертификат ,а той не се взима толкова лесно.
![]()
Нещо много езиково стана тукаЛеле,как ми липсва стария ми клас,бяха големи сладури
Дано и в новия клас са готини хора
![]()
Спокойно с желание се научават езиците на сравнително добро ниво.А перфектно не си ли в държавта, в която се говорят няма как да го научиш.Според мен първата година залягай над немския пък английски си учил 7 години(предполагам) и ще го учиш още 4, тъй че няма смисъл чак толкова да се вманиачаваш.
![]()
Аз в шести клас ходех на уроци по математика на ВЕДИ,обаче нищо не научавах и не разбирах и нямаше никаква полза от тези уроци,затова в седми клас ме записаха на частен учител и резултатът беше чуден![]()
Айде,аз написах 100 мнения,че ми писна да съм новак и сега изчезвамДо утре!
Хора да знаете днес какво стана.Вървя си аз с една приятелка из центъра и гледам срещу мен се носят някакви хора усмихнати до уши,носещи табели"Free Hugs''.И аз не се сдържах и някаква се захилих.И две от момичетата като се затичаха към мен...Аз първо ги погледнах бая странно,а те ми викат:"Е айде де безплатно е''.И така се разпрегръщах с напълно непознати на средата на улицата.
Сега като се сетя ми става готино, като знам, че още са останали позитивни,луди и усмихнати хора.
Иначе вече си оправих багажа и сега с нетърпение чакам утре да си пътувам самичка във влака, никой да не ми е на главата и да си слушам музичка.![]()
Лелелеллл.. почвам да се комплексирам от тия, дето са в мойта гимназия ;хсе тая.. поне времето радва (:
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Защо така? Смисал защо си комплексираш ?Първоначално написано от polssa
![]()
еми сички са много амбициозни и т.н.. с едни високи балове..Първоначално написано от GoodbayLove
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Абе не се комплексирай ! Това ,че са амбициозни и с високи балове не значи ,че са по-умниПървоначално написано от polssa
![]()
GreenDay