.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 58

10ти клас? Извращаване???

Не знам само аз ли забелязвам или е някаква тенденция, особено в края на тази година учителите буквално започнаха да ни се подиграват. Миналата година(9ти клас) в общи линии правиха всичко възможно, за да извадим по-хубави оценки, а тази година когато вече оценките влизат в дипломата тотално се извращават. Всички искат да изпитват, ако не влезеш точно в часа който са решили да изпитат, 1 единица надолу в оценката(на изпитването говоря). Ако пък си позволиш да не влезеш и следващия път, ти намалят срочната(от там и годишната) оценка.
    Ако пък нямаш достатъчно оценки, няма изчакване братче-не влезеш ли-изпит....
    Контролните определено са по-гадни, а дори още не сме приключили с изходните.

В общи линии, май от всичките ми спорни оценки, навсякъде ще получа по-ниските и то благодарение на последните 1-2 седмици. Нищо че цял срок си се мъчил, сега просто... нямам думи. Колят и бесят, а за чий го правят, не знам..

Мега фен Аватара на Chacho
    Най-вероятно го правят, защото всеки мрънка за оценки, изпитвания, неизпитвания, оформяне, т.н. Ако учителите трябваше да тичат и да се съобразяват със всеки, просто нямаше да си свършат работата в рамките на учебната година, а честно казано - тези неща са си грижа на учениците.

Ти защо не влезеш в часовете, когато са решили да изпитват/правят контролни и да си решиш проблемите? И без това има половин месец, 2 седмици ще трябва да се съобразяваш (че сигурно и по-малко)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Е то е ясно. Просто нямам физическата възможност ден за ден, да се готвя по минимум 3 предмета. Нещо от сорта контролна и 2 изпитвания или писмено изпитване и изходно. По каквото успея да се подготвя влизам и ме изпитват, обаче ни усетиха че правим така и започнаха най-умишлено да ни се гаврят.
    Не влезеш ли точно в ей тоя час-гориш. И това като ти го кажат 2ма учителя за един и същи ден и кво правиш.
    От днес за утре имам 2 устни изпитвания и 1 писменно+едно което нз как да го нарека, но и за него трябва да уча. Е как да стане??

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    И оценките от 9ти клас ти влизат в дипломата. Какво мрънкаш? В края на всяка учебна година е така, а в 12ти клас цялата година е така!
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Еми да,няма как да стане всеки ден да учиш идеално по всичко.Затова е тъпо в края на годината да се сещате да си оправяте оценките по всичко.Учителите не са длъжни да ви подаряват тройка или по-висока оценка и да се съобразяват с вашите желания

Ако си знаеш материала, ще си изкараш добра оценка, но затова са от 2 до 6. На мен ми се налага да прочета 1 учебник за седмица, да отида на изпит и след това имам 2-3 дена за съвсем друг учебник и отново отивам на изпит. Плюс това, ако кажа/напиша, колкото е нужно, за да изкарам 6 в училище, сега едвам ми стига за 2 или 3. И не е невъзможно, ако съм учил през годината - нямаше да го имам този проблем. Сега го имам и си понасям отговорност за това, никой друг не ми е виновен.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от NAPAST94
    Е то е ясно. Просто нямам физическата възможност ден за ден, да се готвя по минимум 3 предмета. Нещо от сорта контролна и 2 изпитвания или писмено изпитване и изходно. По каквото успея да се подготвя влизам и ме изпитват, обаче ни усетиха че правим така и започнаха най-умишлено да ни се гаврят.
    Не влезеш ли точно в ей тоя час-гориш. И това като ти го кажат 2ма учителя за един и същи ден и кво правиш.
    От днес за утре имам 2 устни изпитвания и 1 писменно+едно което нз как да го нарека, но и за него трябва да уча. Е как да стане??
    Ще дойде време, когато ще се готвиш за сесия и ще се чудиш как въобще това ти се е струвало трудно или невъзможно. Имаш физическата възможност, просто имаш и мързел и си търсиш оправдания.Не те нападам, аз в гимназията бях същия и по същия начин реагирах, ама с времето виждаш, че не е правилно това дето си го мислиш.

Супер фен Аватара на zero
    Аз не мога да ви разбера ... Дали са ви да научите 5 теми за 1 седмица и накрая искат да ги знаете и се оплаквате ...
    Ако знаете след това като станете студенти как ще се косите що не сте научили там 5 теми за повече, щот е тогава ще учите кат съдрани
    р.с: още съжалявам за единствената си тройка в дипломата ... дето така и не си напънах гъза за 4/5, ама мързела бил голяма работа

Супер фен Аватара на scrooper
    Щом въобще ти е до форум, значи всичко са празни приказки
    always late but worth the wait!

anonymous708973
    Guest
    Има нещо такова. Ще имам 5 петици за годината - химия и физическо. Поне засега толкова се очертават..

но за тая химия... Аз не помня мен да са ме изпитвали за оформяне някога, а сега по химия имам 2 оценки, в средата на юни! И днес ще ме изпитва.
    Имам 5 и 3 като текущи. 3-ката е на контролно, което правих със седмица закъснение, защото ходих на обмен в Германия, при което тя едва ли не ми каза, че като съм решила да дам на немския приоритет, сега ще си сърбам надробеното Както и да е. Имах вариантите на проклетото контролно (решени от учител по химия), написах го едно към едно, пропуснах последната задача (защото я беше добавила ей-така, при това от материал, който са взели, докато бях в Германия) и очаквах 5. БАМ - тройка! КАК БЕ!? И сега ще ме изпитва. Трябва ми или 5, или 6 за четворка за срока. Първият срок имам 6 и с тая тройка шматката ми плю на всичките старания. 6 първи, 4 - втори, 5 за годината.

Просто не помня някога да съм учила толкова за края на годината... Пф!

Цитирай Първоначално написано от marin4itu
    И оценките от 9ти клас ти влизат в дипломата. Какво мрънкаш? В края на всяка учебна година е така, а в 12ти клас цялата година е така!
    От 9ти клас влизат само музика, рисуване, инф. технологии и май психология и логика. Може и нещо друго да има, но не съм сигурен. Математика, англ, история.. абе почти всички останали не влизат и това са ми го казвали учители.
    А в 12ти клас специално се правят най-големите подаръци.. дори и от най-строгите учители. Така е поне в моето училище

Цитирай Първоначално написано от Biskfitka
    Еми да,няма как да стане всеки ден да учиш идеално по всичко.Затова е тъпо в края на годината да се сещате да си оправяте оценките по всичко.Учителите не са длъжни да ви подаряват тройка или по-висока оценка и да се съобразяват с вашите желания
    Вярно е, че не са длъжни, но на мен ми е странно защо същите тези учители миналата година се смилиха над нас и буквално ни направиха мечешка услуга, а тази година ни правят на криви в края на годината.

Цитирай Първоначално написано от zero
    Аз не мога да ви разбера ... Дали са ви да научите 5 теми за 1 седмица и накрая искат да ги знаете и се оплаквате ...
    Ако знаете след това като станете студенти как ще се косите що не сте научили там 5 теми за повече, щот е тогава ще учите кат съдрани
    р.с: още съжалявам за единствената си тройка в дипломата ... дето така и не си напънах гъза за 4/5, ама мързела бил голяма работа
    Е тези пък 5 теми от къде си ги измисли. Аз когато имам да науча 5 теми по литература, или пък 4-5 урока по история ги уча и изкарвам добри оценки. Обаче като имам да науча 5 урока по едно, 5 по друго, едно изходно и цял дял по някой друг предмет за 2 дни и просто трябва да избера по кое да се стегна и да влезна, а за другото следващия път. НО тук идва тънкия момент, на учителите нищо не им пречи да ни оставят да го правим, но те започнаха с номерата - не влезнеш ли в точно ей този час - гориш. И го правят най-умишлено, за да не можем да се подготвим добре.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her

Именно!!! Такова учене и умишлено прецакване от страна на учителите досега не съм виждал.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    NAPAST94, математиката със сигурност влиза! Поне в моята диплома за средно образование е влязла. И да 12ти клас се правят услуги, но е много натоварено през цялата година, точно както е натоварено накрая на другите учебни години. Това е защото годината е по-къса, накрая почти никой не ходи на училище, обаче оценките трябва да се направят. И има едно постоянно изпитване и правене на контролни. Между другото на мен в 10ти и 11ти клас ми беше най-трудно.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Колкото по-рано разберете, че и учителите са хора и са пристрастни на емоции и го използвате в своя полза, толкова по-добре.Разбира се, желателно е да го осъзнаете преди края на 12 клас. Не знаете на тоя човек дето ви е за даскал, какво му на главата, дали детето му не е болно, дали директора не го е ядосал, или просто главата не го слуша. Не ги защитавам, попринцип не е правилно един учител да се поддава на емоции или на пристрастия, ама всичките го правят, научете се да го използвате в своя полза и тогава ще видите, че с 2-но по-малко учене ще изкарвате по-хубави оценки, не става въпрост да бъдете подмазвачи, щото много хора го бъркат това с подмазването, става дума да реагирате според ситуацията. Тея даскали може да го правят това, защото от миналата година някой родител да се е оплакал, че нивото е ниско и директора да ги е натиснал, може да не зависи от тях, може да са чули някой ученик, да се прави на много интересен и да са решили, да ви дадат урок, недейте да реагирате толкова бурно, ще стане по-зле. Знам, че е гадно, ама това го казвам от личен опит, защото моята даскалка по немски може да беше адски добра, ама изпитваше и пишеше оценки според това, кой какво и е казал миналите часове и дали и е говорил в час и дали и се е правил на интересен, беше адски отмъстителна, ама какво можеш да направиш или докажеш?. Понякога за да продължиш напред трябва да отстъпиш.

Напълно съм съгласен с горния коментар, но ето ситуацията:

Няма значение предмета, между 5 и 6 съм. Цяла година си мълча в часовете, не преча, пиша си плановете. Когато мога, взимам участие. Госпожата по родитеслки среща казва, че няма никакви проблеми с мен, всичко си е наред.
    И изведнъж влизаме в часа и тя ни съобщава, че следващия път който не влезе(часа е след 2 дни) да бъде изпитан, ще му бъде намалена оценката с 1 единица. Съответно за дадения ден, както и за предишния аз имам да уча по сума неща.
    Какво да направя в дадената ситуация и има ли начин да се възползвам от това, че дадения учител е човек?---твърдо НЕ според мен.

ПС: За математиката не знаех че влиза...... още една петица в дипломата.

Град
    София ;д
    Еми помисли и на тях дали не им идва това малко в повече..
    Don't cry, say fuck u and smile. ( :

Супер фен Аватара на lisi4ety
    Град
    Just touched down in London town
    Абсолютно същото е при мен.
    Другия понеделник трябва да сме оформени, а само по френски предстои да ме изпитат 2 пъти O___o
    Някаква страхотна подигравка - всеки ден поне по 1 контролно/изходно + изпитване.

Повече от фен
    Да супер гадни са накрая. Неска правихме 2 контролни по 20 задачи като за второто контролно ни каза, че трябва да го правим 10минути преди края на часа. Ама да си го поеме тая, защото имам максимум 5 грешки По физика пък нещо и стана и както цяла година никой не беше изпитала за 2 часа целия клас мина и написа некви слаби оценки. Да не говорим, че на контролното само максимума точки бяха за 6 и никой няма 6.

Точно за 2-3 дена като седнете по 7-8 часа да учите, ще си научите за прилични оценки. Въпросът е, че не сте свикнали да го правите.

Също така през годината учителите системно правят компромиси и ги притисне времето в края на годината да оформят оценките, събират бележниците, попълват дневниците, да се занимават с административни въпроси и педагогически съвети, то очевидно не могат да се съобразят със всеки. На вас тогава ви се струва, че ви правят всичко на пук, а те просто трябва да влязат в ритъм, защото нямат избор - гонят срокове. Все пак това им е работата и носят отговорността да си я свършат А, ако трябва да сме честни, без да прилагат крайни мерки, няма как да им се получат нещата.

Ще дойде момент, когато никой няма да ви пита, как ви е добре - нито на края на годината, нито през останалото време.

Повече от фен
    Аз предпочитам 2 отколкото 7-8 часа учене

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Точно за 2-3 дена като седнете по 7-8 часа да учите, ще си научите за прилични оценки. Въпросът е, че не сте свикнали да го правите.

Също така през годината учителите системно правят компромиси и ги притисне времето в края на годината да оформят оценките, събират бележниците, попълват дневниците, да се занимават с административни въпроси и педагогически съвети, то очевидно не могат да се съобразят със всеки. На вас тогава ви се струва, че ви правят всичко на пук, а те просто трябва да влязат в ритъм, защото нямат избор - гонят срокове. Все пак това им е работата и носят отговорността да си я свършат А, ако трябва да сме честни, без да прилагат крайни мерки, няма как да им се получат нещата.

Ще дойде момент, когато никой няма да ви пита, как ви е добре - нито на края на годината, нито през останалото време.
    Е добре, от къде тези 7-8 часа учене? Аз като се прибера в 3 някъде от училище, докато поседя малко на компа, хапна то станало почти 4, а вече съм като заклан. Съответно си лягам и спя най-рано до 5.30-6. И в 6 като стана, прибави ги ей тия 7-8 часа и до колко викаш да уча - до 4 ли??? При положение че имам поне час, час и нещо с майка ми и баща ми се като се приберат да се видим и вечеря. Аз повече от 2-3 часа без почивка зацепвам. Не знам след училище, кой е способен да учи 7-8 часа.

Говорим да седнеш в края на срока за няколко дена. Можеш да си позволиш да не сядаш на компютъра, да се видиш набързо и да не лягаш да спиш. Иска се малко воля, но е напълно възможно.

В дните преди изпита уча по 10-17 часа на ден. 7-8 не са толкова много. Лягам в 5 сутринта и ставам след това в 10.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Има нещо такова. Ще имам 5 петици за годината - химия и физическо. Поне засега толкова се очертават..

но за тая химия... Аз не помня мен да са ме изпитвали за оформяне някога, а сега по химия имам 2 оценки, в средата на юни! И днес ще ме изпитва.
    Имам 5 и 3 като текущи. 3-ката е на контролно, което правих със седмица закъснение, защото ходих на обмен в Германия, при което тя едва ли не ми каза, че като съм решила да дам на немския приоритет, сега ще си сърбам надробеното Както и да е. Имах вариантите на проклетото контролно (решени от учител по химия), написах го едно към едно, пропуснах последната задача (защото я беше добавила ей-така, при това от материал, който са взели, докато бях в Германия) и очаквах 5. БАМ - тройка! КАК БЕ!? И сега ще ме изпитва. Трябва ми или 5, или 6 за четворка за срока. Първият срок имам 6 и с тая тройка шматката ми плю на всичките старания. 6 първи, 4 - втори, 5 за годината.

Ти ако учиш химия така.. мерси. Даже си правиш планове за 5 предположение, че нямаш знания. Не си мисли, че учителката ти е някаква проста и не знае, че си преписала. Но няма да те критикувам за това, всеки си преценя за себе си.. но да се чудиш защо имаш 3, а в същото време не знаеш нищо и да се изтъкваш.. мисля че е глупаво.
    Вафла..

Абе кво всички се правите на много интересни!? Кой не е псувал даскалите по повод и без повод? Да, мъчат ни, да, не ни пишат по-високите оценки без да ни изпитват, следователно - да, ще ги мразим! Може да не е справедливо спрямо тях и може изобщо да не е честно, ама я ми кажете справедливо ли е да искат по цяла година да учиш някви невъзможно тъпи неща, да си подготвен всеки ден, да им търпиш истериите, тъпите шеги, сълзите, глупавите граматични и пунктуационни грешки, гаврите и т.н. ? Не виждам проблем да ги псуваме, когато се налага...

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Стига сте мрънкали ве мързели! Това ви е работата да учите, а не да пиете и да се ебете Контролните ви били трудни-ми кво очакванте? Догодина ще са още по-трудни-аз съм 11 клас и не се оплаквам, колкото и да ми е трудно и ако имам 2-ка или 3-ка не споря с учителите и накрая на годината не врънкам госпожите за по-виисоки оценки, а оставям те да решат колко знам и кво да ми пишат-много мразя такива като почнат да се подмазват на госпожите за по-високи оценки-буквално ги изнудват на мен са ми писали нереалнии оценки и много се нервя, нпаример по немскии имам 6 , аз знам за 3-и питах госпожата от къде ми е таз 6-ца и тя вика ми ей така, щото не мии пречиш в час тия госпожи и те взеха да се побъркват и да пишат нереални оценки, по математика иска да ми пише 4, а аз дори не мога да деля и представа си няям кво учим-тва честно ли е ?
    Все госпожите ви са виновни!

Все ни е тая дали ги псувате, ние също ги псуваме. И на тях им е все тая. Става на въпрос за оценките, които изкарвате.

Системата е такава, че се изисква да се знаят тези тъпи неща, защото ако не ги, то ще ви пишат ниски оценки. Мен ми беше изключително безинтересна еволюцията на човека от 10-класния материал по биология и не съм чел изобщо. Имах само 2ки и 3ки втория срок и ми писаха 3ка, за годината 4ка (при условие, че първия имах 6). През оная ми работа е, но нямаше как да кажа "пишете ми 6, понеже не знам нищо, защото не ми се чете".

И второ - май не се усещате, че сте по ваше желание в гимназията. Никой не ви кара да взимате средно образование! Това означава, че учителите по никакъв начин не са ви длъжни. Нито пък са ви вързали против волята ви и да ви опират нож в гърлата, за да учите, така че от тази гледна точка, никой не ви мъчи.

А пишат високи оценки без да изпитват? Добре де, ако работиш в склад за бира примерно, ти колко каси бира ще си позволяваш да изнасяш, без да ги плащаш?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си