.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Явно си ме разбрал погрешно или аз съм се изразил така,парите нямат значение на покер масата,там ги приемам като просто чипове.
    Защото някой път във пот-а се събира доста големи суми и ако почна да си мисля неща свързани с тия пари,може да повлияе кофти на преценката за човека отсреща и да не отиграя правилно ситуацията.
    Пример-преди време когато едва още от няколко месеца се изхранвах с покер,реших да седна срещу покер про-то ElkY (btw тои е един от най-добрите играчи в света на StarCraft,печелил е световните гейминг серии) както и да е,влезнах във Френският покерстарс (тои е французин и там се подвизава) влезнах във залата,гледам Бернард Гроспелие стои на 4 маси 5/10$ седнах срещу него и се почна....имаше един момент които по средата на масата имаше много пари,и аз бях фаворит във ръката,и почнах да си мисля вече как съм я спечелил и т.н. докато неусетно френският покер про ми прибра пот-а + 4 цирена сума.От тогава вече гледам да не мисля за парите с които играя.

Та да се върнем на темата.
    Още преди да съм почнал искам да кажа,че това си е лично мое мнение.
    Всички твърдят (сега ще ми скочат една камара народ) че едвали не не им трябват пари,не им трябва нищо стига да намерят "перфектното" момиче и да са щастливи с него,всичко говорят така но само един малък % са наистина искрени.
    За мен парите са нещо много важно,защото когато бях малък живеех супер бедно (като наистина имам предвид много бедно) и наистина знам какво е....тогава нямаш настроение за нищо пък едвали ти е до любов...не ти пука и как се обличаш/изглеждаш...
    а жените искат момчето да е добре облечено,да ухае приятно,да може да се чувства приятно в неговата компания...аджеба се питам аз ако си някой прошлек как ще се чувства ОК момичето...няма как да стане,преди години може и да е било така,но сега парите въртят света.
    Всичко опира до тях,дори елементарни човешки нужди.Какво може да правиш без пари,или със много малко пари ? ще ходите по поляните с момичето и ще стоите прегърнати докато си обеснявате колко се обичате и колко е романтично...не знам аз виждам нещата по друг начин.
    Аз предпочитам никога да не съм "влюбен" (слагам го в кавички защото за мен това не е така,но за там си имам други теории и разсъждения)

извинявам се че извъртях темата но така ми се получи може би защото не съм във много трезво състояние,утре ще препрочета какво кои е писал и сигурно ще едитна.
    Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game!

Мега фен
    ^Е ,приятел ,значи си както на моето ,така и на всички останали писали в темата мнение. Това и твърдях/ме - парите не са всичко ,но без тях пък няма нищо. Трудно ще си щастлив с два лева в джоба (макар че има и хора ,на които им стига и това ,което е супер) ,но и с 1 милиард да си ,ако всичко около теб ти гледа парите - ще се чувстваш сам. Това не е щастие ,поне за мен. Хубаво каза ,че предпочиташ парите пред любовта и честно казано ,съгласен съм с теб ,защото получаваш всички шансове в живота ,но се беше изразил доста кофти - явно оттам и недоразумението ,което се получи.

/ off

@Raphael - или си трол ,или си много прост. Съдейки по написаното си просто емоционално-нестабилен простак. А свръхчовекът е комбинация от интелект ,безразличие (даже апатия) ,воля ,сила и визия - нещо ,което определя позицията ти като 'по-добър' от остатъка. На практика - ако имаш видът ,волята и образованието да си позволиш такова отношение ,СИ свръхчовек. Ако не - то си просто шизофреник или с нарцистични отклонения.
    И ти се подиграх на вярата в Бог ,защото е най-чистият ,очебиен ,важен and so on признак ,че ти липсва воля и интелект. Какво остава за 'духовното ти равнище'. "Човек трябва да носи хаос" - да ти звучи познато ? Покрай безплатната консултация - имаш си свръхчовек в темата (или поне така изглежда ... няма как да знам реалността) - NomNomNom и Isildur. Хора ,които са се борили с живота и продължават да се борят ,развиват се и се усъвършенстват. Да ги наричаш 'низши твари' (то май беше отправено към мен ,но да беше уточнил) точно ти е някак нелепо.
    Съжалявам за офа ,но имам излишно голямо Его и не умея да превъзмогвам нападки

/off 2 - много интересно е ,че оставам с впечатлението ,че един конкретен симпатяга от кофата от доста време се мъчи да ме тролва в кой ли не раздел. Предвид последното изречение ,стилът на писане ,използван в което ми е доста познат ,бих казал че не се справяш добре. Интересно само ми е защо този интерес към моята персона ?
    Или просто ме гони параноята

Мега фен
    Внимание! Яко off-topic

Е ,ще видим след години кой прав и кой крив. Нали знаеш - кучетата си лаят ,керванът си върви. А Ницше е бил едно комплексирано лапе ,и ако ти е фар в живота - толкова по-зле. Интересен е за четене ,но дотам - не защото не разбирам какво казва ,а защото са куп глупости ,излезли от устата на една осакатена душа. Няма да коментирам и към какво общество е насочена философията му ,защото ще трябва да ти изпиша още един wallotext ,а предполагам дори няма да го прочетеш.
    Презирай си когото искаш - за мен ,като (поне имащ се за ... ) човек ,борещ се с проблемите ,вместо да се оплаква и 'нагажда' ,за да се справи ,активното недоволството ,изразено в коренни промени във възгледите ,е признак за слабост ,не за някаква проникновена житейска философия.
    НЯМА кой да ме разбере.
    И психично болните така казват
    За Бог- не си ме жегнал изобщо - много са ме подигравали за Бог - както и Иисус.
    Колкото и да не ти се вярва - драскам си без особени емоции и се впрягам само ако уважавам човека отсреща. В случая просто ми се иска да ти кажа за колко заблуден те имам и го правя. Въобще не ми пука дали ще ти е неприятен този факт или не - нали аз съм доволен. Ако пък си мислиш ,че се противопоставям на позицията ти и оттам объркването ,че не ми е през х*я - не ,не го правя. Няма такава просто. Но е интересно докъде ще стигнеш в раздразнението си.
    Моите слова не са за тази тълпа - защото и ти както всички сте един отлив в един огромен прилив на маймуни.. повече дори от маймуни.

А Славейков беше един реформатор който ревизира изцяло бг. лит ,за да ни покаже духовното
    Славейков е ревльо и мрънкало. Ако това за теб е реформатор - добре. Дано като пишеш си наясно колко жалко човече е бил той ,както и обкръжението му ,недоволстващи от всичко деграданти с изкривен според собствените им представи морал.

Ако смяташ ,че нечие ЛИЧНО мнение ,базирано на неспособносттa въпросният да се 'впише' в обществото ,което хули , е обективно и достойно за приемане - добре - твое решение. Някои от нас ,овчиците ,обаче , предпочитат да се замислят защо някой ги ръси тези неща. И отговорът обикновено е на един поглед разстояние.
    Мисли си ,че си 'различен' ,но повярвай ми - не си. Като тебе има бол ,които си въобразяват ,че са голяма работа.
    Не виждам специалното в теб ,освен специалната ти способност да лепиш етикети на всички ,освен на самия себе си. Последното не би било проблем ако наистина си нещо повече и даже бих ти се зарадвал ... ама не си.

ПС: Не ми преразказвай "Тъй рече Заратустра" ,защото до момента точно това правиш . Като нямаш глава да мислиш - не си ползвай 'потенциала' да ми драскаш интерпретативни съчинения. Чел съм я вече тази бумага и да ти кажа - тъпичка е. Неоснователен егоцентризъм и абсолютна вяра в собствената правота без обективна причина.

Безплодни като камък
    Съвсем умишлено оставям това настрана ,тъй като съм убеден ,че няма да ми отговориш ,но нека си задам въпроса - А ти какво си сътворил ? Тъй като цялата пръдлософия на Ницше се гради около креативността (да го наречем) ,идваща като следствие от разчупеното мислене и променения мироглед - какъв е плодът на твоето съществуване ? Какво значително си свършил в живота си ,че така настървено плюеш по хора ,които не познаваш (впрочем ако беше лично по мен щях да ти отвърна с удоволствие ,но както и да е) ? Или просто си лаеш ей-така - чул-недочул и вече е експерт. Ако изобщо решиш да отговориш (а предвид Егото ти съм убеден ,че ще погледнеш ... аз бих ) на този пост ,моля започни с тези въпроси. Много бих искал да разбера на базата на какво е това самочувствие.

Айде със здраве ,тъй като едва ли има какво повече да ми кажеш. И един съвет - щом си решил да си над тълпата ,гледай да е с нещо ,а не просто с голото желание да си повече. Макар да съм на мнение ,че кралете се раждат крале ,току-виж се оказало ,че греша.

ПС2: трябва да спра да влизам по форуми докато не намеря начин да притъпя желанието си да заформям крайно нецивилизовани и безплодни спорове. Мдам...

[quote="Auriss"]^Е ,приятел ,значи си както на моето ,така и на всички останали писали в темата мнение. Това и твърдях/ме - парите не са всичко ,но без тях пък няма нищо. Трудно ще си щастлив с два лева в джоба (макар че има и хора ,на които им стига и това ,което е супер) ,но и с 1 милиард да си ,ако всичко около теб ти гледа парите - ще се чувстваш сам. Това не е щастие ,поне за мен. Хубаво каза ,че предпочиташ парите пред любовта и честно казано ,съгласен съм с теб ,защото получаваш всички шансове в живота ,но се беше изразил доста кофти - явно оттам и недоразумението ,което се получи.

/ off

Ако си с 1 милиард повярвай никак няма да се чувстваш сам.Защото когато си милионер няма да си в компания на хора които бачкат за минималната нали така ?
    От там вече се сещаме,че водим съвсем различен стандарт на живот.
    Няма да се чувстваме самотно защото винаги ще можем да отидем на почивка с приятели (не казвай,че и те са заради парите с теб,защото те няма да са ти в компанията ако бачкат за 300 лева а ти си милионер)
    Преди години може и да е било така-да нямат особено значение парите,но сега са почти всичко.
    казвам почти,защото само няколко процента от болестите за които знаем не могат да се излекуват (след време може и да направят лекарство/лечебни процедури) чрез които са се излекуват но ще са много скъпи,и пак опираме до парите.Кой ще може да си го позволи ?
    Пичовете дето бачкат за минималната и са срещнали любовта или ония богопомазаните дето са със "American Express Platinium" ?
    Маи тия вторите,ти как мислиш ?
    или дори и да сме супер умни и да имаме голям потенциал,във университета или самото учреждение където искаме да учим за да постигнем нещо ни искат космическа за нашият стандарт сума какво правим ?
    заеми ще теглим или какво ? а после ? а ако не завършим,или нещо се прецака ?
    пак сме преебани,от където и да погледнем винаги трябват пари,включително и за любовта.Защото когато живеем с някого когато не можем да плащаме сметки и да задоволяваме елементарните си нужди почват скандалите (нищо че нито една от двете страни не са виновни) за най-дребните неща,постоянно сме под напрежение и мислим как да върнем парите които сме заели,или когато отидем в магазина си правим сметка ако купим по евтината паста за зъби дали ще ни останат пари за кайма,ама ако купим Х гр. кайма дали ще ни останат пари за да си купим едно безалкохолно/сок и дали ще имаме утре да дадем на детето за училище и т.н. едни от най-простите нужди.
    И така целият ни "красив и обгърнат с любов свят" се преобръща,не мога да се съглася,че някой които му стигат както ти се изрази 2 лв. е щастлив,може привидно да е така.Но повярвай вътрешно му е страшно кофти.
    Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game!

Мега фен Аватара на Blab
    ,не мога да се съглася,че някой които му стигат както ти се изрази 2 лв. е щастлив,може привидно да е така.Но повярвай вътрешно му е страшно кофти.
    да, ако е меркантилен и обездушен, няма съмнение;

//Auriss, да ти имам ентусиазма.))

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    @MojoJojo88

Няма как да се получи без и 2-та да работят. Имам около себе си 2 двойки където работи само мъжът, но в единия случай става дума за собственик на средна фирма с добро финансово състояние, а в другия за мъж който почти няма време за семейството си.

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    @MojoJojo88

Няма как да се получи без и 2-та да работят. Имам около себе си 2 двойки където работи само мъжът, но в единия случай става дума за собственик на средна фирма с добро финансово състояние, а в другия за мъж който почти няма време за семейството си.
    Еми, нали и аз това казах.

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Подобното привлича подобното. Докато търсиш в своето изживяване (живот) твърдо обособени зависимости, които навярно не отговарят на характера ти, а на норми, зададени в обществото, винаги ще бъдеш отхвърлян. Дали ще е заради пари, или защото заради "нея" не си достатъчно красив едвали има значение..

Парите и любовта са такива, каквито си ги поискаш, стига да знаеш как да си пожелаваш .

Град
    МайнаTown
    напоследък тъпите путки или кифли гледат само парите има ги и някои други които не гледат това до за сега такава не съм срещнал

Значи може да съществува семейство, в което само мъжът работи, но няма как жената да е в тази роля и да носи на гръб съпруга си?

Следите на някогашното мислене, че мъжът е стълбът и опората на семейството и всичко зависи от него, а жената е под неговата закрила, все още са на лице.

Вярвам, че такова разделение вече не трябва да съществува и семейството трябва да балансира, т.е. и мъжът и жената да работят и да градят основи. Но това далеч не означава, че образът на мъжа като глава на семейство трябва да се измени. Естествено е той да бъде авторитет, а жената виждам в ролята на негова подкрепа и източник на сили. Дори изтъркана фразата "Зад всеки един успял мъж, стой една силна жена", винаги ще бъде актуална.
    Парите са важни до толкова, че да изградиш стабилна основа под краката си върху, която да надграждаш. Правейки го съвместно със своята половинка затвърдявате и развивате отношенята си. Другият вариант, когато само един от двамата работи просто не е здравословен и рано или късно си проличава.

Но когато става въпрос за отношенията в по-ранна възраст и ролята на парите е по-различно. Както вече беше казано, когато си осигурен и можеш да покриваш разходите си е по-лесно да не разчиташ на човека до себе си за финансова подкрепа и парите да не значат нищо между вас. И все пак няма нищо лошо ако момчето има възможност да проявява грижовност и го прави! Дори така съм убедена, че той се чувства доста по-добре. Проблем е ако това е приоритет...

Цитирай Първоначално написано от everythingisrelative
    напоследък тъпите п**** или кифли гледат само парите има ги и някои други които не гледат това до за сега такава не съм срещнал
    Несправедливо обобщение породено от някакво разочарование предполагам. Търсенията си човек определя от много неща, основно от средата, в която расте.

От гледната точка на личния опит бих казала, че вече бих подхождала по по различен начин в отношението си към парите и връзката. Преди смятах, че грижейки се за теб материално, момчето засвидетелства своята обич и сериозните си намерения. Сега бих поощрявала човека до мен да пести : )
    Amare vuol dire correre,
    amare vuol dire aspettare.
    Amare vuol dire stringere,
    ma a volte anche perdere.
    Amare vuol dire parlare,
    amare

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си