.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Въпрос към вас, китаристи

Окей, ето го и моето запитване. Аукустичната китара е с метални струни, а класическата- с найлонови, нали тъй? Тъй. Аз имам класическа (Martinez MTC-080-PB). Тя е с найлонови струни. Но съм свирила на един приятел на китарата, която беше с метални, и тъй като я беше намерил някъде, не можем да разберем дали е аукустична или класическа. Та, така. Искам да си купя нови струни. Ако на мойто кашонче му купя метални, ще звучи ли по- добре, или да си държа на найлоновите?
    Не разрешавай на никого да подронва самочувствието ти, справяш се прекрасно и сам =)

http://www.obektiv.info/?cat=2&article=2421
    ^
    Whatever they said =)

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    не можеш да сложиш метални струни на тая китара, най-малкото защото найлоновите струни се връзват на главата...
    отделно самата китара е устроена за найлонови струни и за звук от такива

дръж си найлоновите :P

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев
    Има опастност да ти се изкриви грифа,по-добре недей!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Какво ти пречат найлоновите? Много хора са против твърдението, че са по-добри за начинаещи, но аз съм абсолютно съгласна с него.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Град
    Sofia
    абсолютно е все тая...

Град
    Plovdiv, Gangsta Paradise
    На класическите китари грифа е по-широк . Аз започнах с такава и ми е много по-удобна , като свикнеш на такава , електрическата е като детска играчка. Така се развива сила на захват на пръстите и по специфични техники на свирене с отделните пръсти, разлагане или фламенко ...

Аз имам 5 китари , пробвал съм и акустичната с метални струни(взема се едно метално магаре от някоя орфейка и се захваща за дъното на китарата) но звученето се разваля, по кофти е

Препоръчвам струни с Low Tension на Dunlop , d'addario , elexir или на yamaha 9 или 10ки. (цена 10- 12лв)

Абе има ли китаристи от Пловдив , да посвирим ,да обменим опит
    ROCK will save the world

Град
    Sofia
    elexir са малко под 30 лева, не са 10лв.

Голям фен Аватара на Junieee8
    Град
    it's simple... you have to find me
    Цитирай Първоначално написано от ROKER_KRIS
    На класическите китари грифа е по-широк . Аз започнах с такава и ми е много по-удобна , като свикнеш на такава , електрическата е като детска играчка. Така се развива сила на захват на пръстите и по специфични техники на свирене с отделните пръсти, разлагане или фламенко ...

Аз имам 5 китари , пробвал съм и акустичната с метални струни(взема се едно метално магаре от някоя орфейка и се захваща за дъното на китарата) но звученето се разваля, по кофти е

Препоръчвам струни с Low Tension на Dunlop , d'addario , elexir или на yamaha 9 или 10ки. (цена 10- 12лв)

Абе има ли китаристи от Пловдив , да посвирим ,да обменим опит
    на колко си
    sometimes we
    to hide
    sometimes we
    to hide

Благодаря много на всички, които ми отговориха.
    Какво ти пречат найлоновите? Много хора са против твърдението, че са по-добри за начинаещи, но аз съм абсолютно съгласна с него.
    Не ми пречат, обичам си китарата. Просто си мислех, че може да звучи по- добре с метални струни.

Щом всички мислите, че по- добре да си спестя новите струни, ще кажа "благодаря за помощта" и ще се съобразя с вас =) Мерси много!
    Не разрешавай на никого да подронва самочувствието ти, справяш се прекрасно и сам =)

http://www.obektiv.info/?cat=2&article=2421
    ^
    Whatever they said =)

Град
    Sofia
    за да звучи по-добре, купи си нови струни (найлонови) и я настройвай

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си