Цитирай Първоначално написано от wikito123
Момичета, днес си купих книжката "Какво става с мен?" на издателство "Фют". В нея имаше начин да разбереш за какъв сутиен си. Направих всичко, както е описано и разбрах за каква чашка съм. За чашка АА. Не ми се вярва много, защото сутиена на сестра ми е Б и ми става.
Като цяло сутиените не са само А, АА, Б или C. Те имат и номера: 70, 75, 80, 85... Ти това със сигурност вече го знеш, но като си тръгнала да говориш с тези буквички... На сестра ти е Б, обаче кое Б?! Като отидеш на магазина и ако кажеш само Б да знаеш, че ще те питат кой Б-номер искаш. Аз също съм си правила тези сметки от книжките, обаче с тях до никъде не стигнах. Даваха ми някакви размери, които въобще не отговарят на моята чашка. Направо отиди в някой магазин за бельо и кажи на магазинерката, че искаш сутиен и тя ще ти предложи няколко след като те види (обаче не ме разбирай погрешно, нямам предвид да се събличаш!!). И да знаеш още, че ако попринцип носиш 70А, не означава, че винаги този номер сутиен ще ти стане, защото понякога номерата не си отговаря, а също така зависи и от модела. Като цяло размисли все още дали ти трябва сутиен. Ако ти трябва просто кажи на майка си, че искаш вече да носиш, че се чувстваш достатъчно голяма и просто имаш нужда. Ако тя е толкова против си купи сама или изчакай.