- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Да благодарим на Бог
Ами земята не е рай, или като стане нещо лошо и веднага Бог е зъл?Първоначално написано от gandalfepi4
Разсъждавайте по тоя начин - ако Бог съществува, трябва да е добър, и съответно трябва да му се благодари.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
^ лапай пишки момче - библията пише че ТОЙ ги причинява
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Много сте ми интересни като разсъждавате за Бог,но за момент тука лойд,неймлес и др. замисляли ли сте се,че освен християнство чада мили мои,има и ислям и будизъм,и индуизъм,и 100-ци други религии,които също изповядват даден Бог.Нямаш гаранция че Библията е най-праведната книга на света,съответно че Бог-ът който е описан в Библията съществува,не на Корана или на Тората,НА БИБЛИЯТА!!!
Имам чувствово че не си задавате елементарни въпроси и вярвате,че като умрете в следствие на вярата ще отидете в Рая.А корените на религията кои са?От политеизъм към монотеизъм,от много богове към един бог нали?
П.С.:Бтв,ЛОЙД18 ти евангелист ли си?
да, по-рано му стоеше и в подписаПървоначално написано от playy
Недей така, ... мога да ти говоря с примери, е няма да са толкова известни като от твоето прословуто село ... , но ги имаПървоначално написано от LLOYD18
... И лошото в случая, че изобщо не са на изчезване, а точно обратното
![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"
Недей така, ... мога да ти говоря с примери, е няма да са толкова известни като от твоето прословуто село ... , но ги имаПървоначално написано от LLOYD18
Определено, и в твоето село ги има ... , попитай някой да ти покаже няколко примера, и по тях се води за останалите, които видиш
![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Баба Диско Парти"!
"На бай Тико внук му" -
Не съм евангелист...Първоначално написано от playy
Добре започвашш дай... кажи КАКВО си >?Първоначално написано от LLOYD18
![]()
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Баба Диско Парти"!
"На бай Тико внук му" -
Бог който е описан и в библията, и в корана, и в тората е Един и същ.идеите на учението обаче се разминават....предполагам знаеш че християнската библия(в частност Стария завет) лежи върху еврейското учение за Бога...Стария завет е менталната подготовка на човечеството да може да възприеме учението на Новия завет.....как древният човек би възприел учението за Троичния Бог след като няма никакво понятие от божество....виж каква последователност има....Бог Отец се разкрива в Стария завет....човечеството се подготвя за второто лице на Св. троица Което след изпълняването на Закона в лицето на Новия завет дава на света и учението за Св. Дух-третото лице на св. Троица..."Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл , а да ипълня." казва Христос....известно време след което казва на учениците си : "А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене."(Ин 15:26)Първоначално написано от playy
Всичко това се загатва в Стария завет не пряко...освен обещаното "семе" което ще ни изкупи от греха....
Следователно тората се "разрешава" след като това идва Месия в лицето на Христос....евреите не искат да приемат Месия който да саможертва Себе си в името на грехопадналото човечество, те чакат "войн"
Добре,мерси за отговора,за разлика от на неймката е доста по-добре обоснован и подкрепен с цитати.
ПС:Относно тези християнски течение-православие,католицизъм,ев ангелизъм и т.н ти от коя се причисляваш мислиш ли,че някое от тези течения най-правилното,защото общоприетите доста се дърпат с 'сектите'.
и ако имаш проблем с това има още стотици хиляди богове от които да избирашПървоначално написано от playy
ако говориш за яхвето "да", иначе "не". не знаеш ли че ранните, оригинални християни са били политеисти? сигурно неБог който е описан и в библията, и в корана, и в тората е Един и същ.
"аз те обичам толкова много че ако не ме обичаш ще ти навра огнен тризъбец в гъзa, убий неверника и не яж бекон щото е ужасяващо" - струва ми се чат пат еднакво?идеите на учението обаче се разминават....
а то върху митраизъм и каанатската религия и малко египетски заемкипредполагам знаеш че християнската библия(в частност Стария завет) лежи върху еврейското учение за Бога...
и кой ти го каза това? щото не ми се вижда много логичен прехода от "убий педала с камъни" към "педала е ужасяващ греховник"Стария завет е менталната подготовка на човечеството да може да възприеме учението на Новия завет
нали осъзнаваш че 99.99999999999999999% от хората по това време са били теисти?.как древният човек би възприел учението за Троичния Бог след като няма никакво понятие от божество
закона е вечен, излъга за съдържанието на библията. прочети последното изречение от откровениевиж каква последователност има....Бог Отец се разкрива в Стария завет....човечеството се подготвя за второто лице на Св. троица Което след изпълняването на Закона в лицето на Новия завет
ако ядеш миди си готов за ада?дава на света и учението за Св. Дух-третото лице на св. Троица
suuuuuuure...."Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл , а да ипълня." казва Христос....известно време след което казва на учениците си : "А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене."(Ин 15:26)
Всичко това се загатва в Стария завет не пряко
ех ако знаеш какво са мислели по-въпроса старите християниосвен обещаното "семе" което ще ни изкупи от греха
а там някъде не пише ли че законът от тората е перфектен и ще стои вечно и нито йота няма да падне от него? само питамСледователно тората се "разрешава" след като това идва Месия в лицето на Христос
не, чисто и просто иисус не покрива признаците за месия, всеки малко по-начетен евреин (или пет минутки в гуглето) би ти го казалевреите не искат да приемат Месия който да саможертва Себе си в името на грехопадналото човечество, те чакат "войн"
не мога да си обясня и защо повечето християни са такива дръвници та не могат да съберът две и две и не видят че евреите са абсолютно, 100% прави по отношение на това
eто *пуф* http://www.simpletoremember.com/arti.../jewsandjesus/
5 секунди в търсачката и въпроса е решен, ставай мюсюлманин сега и те почвам за мохамед и лунния му бог
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
![]()
![]()
![]()
както винаги си много оригинален и забавен....мерси за подбраното цитиране ...
![]()
![]()
смешник
![]()
![]()
![]()
не адресира нито една от точките които поставих когато предния пост ти е "не сменям темата" и наричаш мен смешник?
хайде де бонбон, адресирай поне последното за джизъса че не е месия
Ти не разбираш нравствената идея на Християнството....ЛЮБОВТА... овечеството беше изкупено от греха в лицето на Бог Син-Иисус Христос, жертвайки Сам Себе си заради теб, мен, всички които са живели и всички които ще живеят...„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в него, но да има вечен живот. Понеже Бог не е пратил Сина в света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него. Който вярва в него не е осъден; който не вярва, е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син.“ (Ин 3:16-1Първоначално написано от gandalfepi4
... Възлюби...това е идеята...говори се за духовно царство, не за царство тук във времето и пространството...но повечето от евреите не разбирали .... те били буквалисти ... основата на една религия ако помислиш малко трябва да е ЛЮБОВ, а не меч,омраза,убийства... а каква по голяма ЛЮБОВ от това да се пожертва Сам Себе си заради тварите които Той е сътворил....тази идея в нито една друга религия я няма...именно за това, само по себе си Христианството е уникално, без никакъв подобен аналог в което и да е било учение философия или религия...ако Христос не покрива изискванията за Месия не знам кой тогава би го изпълнил...
^ ох да. злият, безчуствен атеист е напълно неспособен да разбере що е това любов когато просто може да изнасилва трупове на животни нали? се тая, това няма нищо общо с въпроса.
и спри да дрънкаш за евреите - бог казва че месията ще направи определени неща и ще има определени черти. джизъс не може да е месията според тях (или яхвето е лъжец)
спри да дрънкаш някакви неща отностно това колко ти харесва религията - мога от раз да се сетя за четири по-човечни и хубави (поне за мен) религии (няма да ги споменавам щото знам че пак ще се отплеснеш)
въпроса е достатъчно сериозен:
http://www.simpletoremember.com/arti...jewsandjesus#1
ето четири пророчества по които да бъде познат меисята, които той (неотречимо явно) не изпълнява
eто и още малко
http://www.evilbible.com/jesus_false.htm
можеш ли да отговориш конкретно поне на някои от тях, 2-3 не повече ако ти е толкова трудно, или пак се връщаме до "амииииии... има смисъл, но той е строго метафоричен и предзначен за квантови физици от моята деноминация които са специализирали в раннохристиянска теологияяя..."
и спри да слагаш по 500 триеточия на пост бе момче (или дядо, така и не ти разбрах възрастта)
The Bird of Hermes
Ей пич всеки може да вади цитати извън контекста и да ги обърне срещу идеята и смисъла на всичко....изпуснал си нишката...търсиш друг смисъл за да опорочиш основната идея, която вече съм почти убеден, че си изгубил...
МИ ПРОЧЕТИ ГО КОНТЕКСТА БЕ БРАТ! тъпата библия не съществува само във въображението ти
дай контекста и така
или просто е по-друг случая
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PK7P7uZFf5o[/youtube]
????Първоначално написано от gandalfepi4
Изпускаш нишката брат...не е лошо да попрегледаш пак
а бе брат ти да не си еврейче???
не е лошо ТИ да попрегледаш
месията ще го наричат емануил
иисус не го наричат емануил
месията ще е от рода на давид
иисус не е от рода на давид
преди месията да стане на 12 еврейските страни ще бъдат унищожени
еврейските страни не са унищожени преди възмъжаването (или около времето му) на иисус
заключение - иисус е месията
а иначе не съм евреин
The Bird of Hermes
Ейййййй разгеле !!!! значи щастлив съм че разговорите ни са ти помогнали да го осъзнаеш !!!Първоначално написано от gandalfepi4
Майка ми да не е писта за инвалиди бе менПървоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
^ кypа ми е самолет, гъ3a й писта
но много се отплеснахме и заспамихме след като неволно ти позволих пак да смениш темата
няма ли да адресираш някой от фактите от по-горния ми пост според които иисус не може никога да е месията?
Кой знае...некое безмоторно едноместно...Първоначално написано от gandalfepi4
2011 година от рождеството на месията....и мнооооогооо по умни от тебе са се борили срешу това и са тълкували...но все пак сме 2011 AD(което сам знаеш какво е )....не си нито първия нито и последния който ще се опита да направи това....благодарение на такива "умници" като тебе христианството ще продължава да съществува...вярващите хора не са овце ...те гледат и изследват писанията а хора като тебе правят така че те още повече да знаят и вярват....Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
БЛАГОДАРЯ !!! продължавай в същия дух...Благодарение на теб научих работи за които не съм се и замислял....което ме прави малко по силен от преди....Благословението Господне да те озари и тези работи които знаеш да се обърнат в твоя полза...не си просто момче...имаш акъл...насочи го в нещо полезно и хубаво....
Успех