- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Да благодарим на Бог
Заключението ти в по-горния пост,че Иисус е месията,сарказъм ли беше?
и какво трябваше да значи това?Първоначално написано от LLOYD18
няма да адресираш въпроса ми (въпреки че библията ти го повелява) но ще се радваш на факта че религията ще просъществува?!![]()
какво толкова радостно намираш във факта че религия която съществува от 2000 години трябва да дава смисъл на 200 000 годишно човешко съществуване? каква радост намираш в това че 40 000-те й СЕГАШНИ деноминации сте се избивали в името на това кой интерпретира текста вярно? каква радост намираш в това че ЯВНО абсолютно всички религии минус една (в най-добрия за тебе случай) са грешни?
аз просто добавих една към списъка с погрешни религии след като отговорих на тези въпроси на които ти не искаш да отговориш а се гърчиш неистово като глист в шепа
вярващите не били овце - смешко. знаеш ли думата пастир колко пъти е използвана за апостоли и месия в библяита? знаеш ли колко хора след като вземат мозъците си в ръце и прочетът библията стават атеисти или другорелигиозни или просто започват да казват "ми това е вярно но в много разтеглив и не много точен и метафоричен смисъл който аз не знам много многооо...."
аз знам:
http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/...than-religious
толкова си жалък и отвратителен. религията ти е в отвратително състояните
http://www.southernstudies.org/2009/...the-south.html
докато рационализма и информираността се увеличават
http://www.deeppencil.com/atheism-rising/
затова повечето историци не са на твоя страна, за това религията ти бива загробвана все повече и повече
a ти вместо да направиш нещо по въпроса, вместо да отговориш на въпроси които биха помогнали на много хора (както библията ТИ ПОВЕЛЯВА) ти се заключваш в тъмен ъгъл и с идиотска усмивка, с течащи лиги и маниакален поглед крещиш на себе си въпреки че адресираш света че тези въпроси не съществуват, че фактите ги няма, че статистиките не са истина, че това че атеистки страни са много по-човечни и проспериращи от религиозни е недоказано, че бялото е черно а черното бяло
ДАВАЙ, ДАВАЙ унижавай се повече! покажи на всички точно колко струва твоята вяра - псувни от уплаха, бягане от въпроси, отхвърляне на доказателства, криене от отговорност и реалността
FEED ME MORE OF YOUR STUPIDITY!!!
как може да не е? разбира се че беше сарказъм - как може някой който не се казва и не бива наричан от никого имануил да бъде месията който трябва да се казва и да биде наричан имануил?Първоначално написано от playy
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
жал ми е за тебе....
Не беше сарказъм....показах колко тъпо е човек да вади от контекста и да цитира...както прави ГандалфнеепичПървоначално написано от playy
знаеш ли какво значи емануил? означава в превод от еврейски Бог е с нас !!!Първоначално написано от gandalfepi4
Той е "Емануил"!!! Бог в плът пребиваващ с хоратаПървоначално написано от gandalfepi4
Св. Дева Мария е била от Давидовото коляноПървоначално написано от gandalfepi4
Хубаво е че го осъзнаваш !!!Първоначално написано от gandalfepi4
" Книга за живота на Иисуса Христа, Син Давидов, Син Авраамов." Мат 1:1Първоначално написано от gandalfepi4
То ти се казва, че е и месията с божествена мощ...но е просто посветен и добре познаващ билките смъртен!Първоначално написано от LLOYD18
Im back...
значи идва от спермата на мъжът на майка си, а не от тази на яхвето така ли?Първоначално написано от LLOYD18
ако го беше изтъкнал това преди 300 години щяха жив да те изгорят твоите съверници
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
в интерес на истината знам и грам не ми пречи. то всяко име си означава нещо бе тъпунгер с тъпунгера. как да кръстят месията - етимологичния вариант на "син домат погълна полунощ" ли?знаеш ли какво значи емануил? означава в превод от еврейски Бог е с нас !!!
напълно отделен въпрос е и че бог няма как да е с бога, но защо да мислим когато можем да пишем глупости
според една от десетките доктрини да.Той е "Емануил"!!! Бог в плът пребиваващ с хората
предполагам че искаше да кажеш давидовата пишка. се тая пак грешиш, не е от неговият родСв. Дева Мария е била от Давидовото коляно
"и ето, отвориха Му се небесата, и видя Духа Божий да слиза като гълъб и да се спуща върху Него. И ето, глас от небесата, който казваше: Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение.Мат(3:16-17)... "Аз и Отец едно сме" (Йоан 10:27-30).Първоначално написано от TheMightyNadenica
"Иисус му КАЗВА: стани, вземи одъра си и ходи"(Ин.5: 8 )Първоначално написано от TheMightyNadenica
"Царедворецът Му казва: Господи, дойди, докле не е умряло детето ми.Иисус му казва: иди си, син ти е жив. И човекът повярва думата, що му каза Иисус, и си тръгна.Когато той вече слизаше, срещнаха го слугите му и му обадиха: син ти е жив."(Ин 4:49-51)
"В синагогата се намираше един човек, който имаше нечист дух бесовски, и той завика с висок глас:о, какво имаш Ти с нас, Иисусе Назареецо? Дошъл си да ни погубиш ли? зная Те, Кой си Ти, Светия Божий.Иисус му запрети и рече: млъкни и излез из него. И бесът, като го повали всред синагогата, излезе из него, без да му повреди ни най-малко."(лука 4: 33-35)
" Когато свърши всичките Си речи към народа, който слушаше, Той влезе в Капернаум.Един стотник имаше слуга, когото много ценеше; и слугата беше болен на умиране.Като чу за Иисуса, стотникът изпрати при Него иудейските стареи, да Го помолят да дойде, за да избави слугата му.И те, като дойдоха при Иисуса, молеха Го усърдно и казваха: той заслужава да му сториш това, защото обича народа ни, и синагогата той ни построи. Иисус тръгна с тях. И когато беше вече недалеч от къщата, стотникът изпрати насреща Му приятели и Му каза: Господи, не си прави труд, защото не съм достоен да влезеш под покрива ми; затова и аз сам не счетох себе си достоен да дойда при Тебе; но кажи дума, и слугата ми ще оздравее. Защото и аз съм подвластен човек и имам мен подчинени войници; едному казвам: върви, и отива; и другиму: дойди, и дохожда; и на слугата си: направи това, и прави. Като чу това, Иисус му се почуди, и като се обърна, каза на идещия подире Му народ: казвам ви, нито в Израиля намерих толкова голяма вяра. Пратените, като се върнаха в къщата, намериха болния слуга оздравял.
На другия ден Иисус отиваше в града, наречен Наин; и с Него вървяха мнозина от учениците Му и много народ. А когато се приближи до градските врата, ето, изнасяха мъртвец, едничък син на майка си, а тя беше вдовица; и много народ вървеше с нея от града. Като я видя Господ, смили се над нея и рече й: не плачи. И като се приближи, допря се до носилото; носачите се спряха, и Той рече: момко, тебе думам, стани! Мъртвецът, като се подигна, седна и почна да говори; и Иисус го предаде на майка му."(Лука7: 1-15)
"Аз съм възкресението и животът; който вярва в Мене, и да умре, ще оживее. И всеки, който живее и вярва в Мене, няма да умре вовеки. Вярваш ли това? Тя Му дума: да, Господи, аз вярвам, че Ти си Христос, Син Божий, Който иде на света." (Ин 11:25-27) ... след което възкресил Лазар след няколко дневна смърт...Първоначално написано от TheMightyNadenica
Един просто просветен билкар смъртен не би имал власт над живота и смъртта.....
ти си откачен бе мен!!!!Първоначално написано от gandalfepi4
Знаеш, че имах предвид друго... С Нас е Бог на земята, сред нас, поставяйки началото на Новия завет на човека с Бога, изпълнявайки а не нарушавайки закона....изкупва човека от греха със саможертва...възвръща рая на изгубилия "това право" след грехопадението човек...Първоначално написано от gandalfepi4
Когато човек няма какво да каже най-често говори глупостиПървоначално написано от gandalfepi4
Гандалф...ебаваш ли се с мен?!?!?!?!?
Im back...
Той не само с тебе се е...ва!!!Първоначално написано от TheMightyNadenica
Първоначално написано от LLOYD18
я се скрий бе! вече отиваме в абсурдната ситуация когато двама спорят и единия осъзнава че греши но воден от простотия продължава да спори-
дадох ти ясни и недвусмислени доказателства че иисус не може да е въпросния месия (дори и по негови собствени думи) а отговора ти се изразяваше в някакви обидни за теб самия глупости, лъжи и ad hoc обиди
не и от скоро, за кое конкретно говориш, кьофтьо?Гандалф...ебаваш ли се с мен?!?!?!?!?
Еми онзи пост дето...звучи така...леко набожно...все едно го е писал тапата...офф чек...той тапата не пише нищо различно от - аз съм готин християнин, а вие сте тъпи атеисти...Първоначално написано от gandalfepi4
А инак какво от скоро...?
Im back...
^ за това дето съм станал митраист ли бе![]()
мале къф си прос кьофтьо
The Bird of Hermes
лойди, и да има бог, според мен не е това, което религията ни описва.
а относно библията - писана е от хора и на места си противоречи, затова и не смятам, че е много уместно да я цитираш като доказателство. ако това дето го цитираш е от библията де, щото погледнах набързо :Д
REGGAE BOOM <3
Ми тогава предлагам ти да спреш щото май твойто граничи вече с простотията.....Първоначално написано от gandalfepi4
Щом Христос е Бог кой тогава ще изпълни пророчеството за Емануил(евр.- с нас е Бог)
^
миии не знааммм... може би, нека да направя сляпо предположение, ИСТИНСКИЯТ МЕСИЯ????? той трябва ли да е бил роден вече, за да можеш ти да се чустваш специален?
или пък, още едно напълно произволно предложение - тъпата религия на евреите която е базирана на стари религии, дала раждане на нова секта, която е дала на света няколко писма, които са довели до правенето на няколко евангелия няколко от които са взети от марцион който е направил библия, което е довело до църквата да вземе някои от тях и да изфабрикува едно-две и да направи първообраза на твоята библия, която е била променяна по няколко пъти на десетилетие в продължение на стотици години и противоречи на философия, морал, логика, наука и история просто попада в 100-те % (евентуално) - 1 религии които не са верни и ти не си абсолютния, богоподобен, непрегрешим авторитет който без каквото и да е образование в сферата (ако посмееш да излъжеш че не е така ще те изнасиля интелектуално) ще каже кое е вярно и кое не, напук на десетки хиляди деноминации, билиони другорелигиозни и хилядолетия от труд по въпроса?
едно от двете е пич, аз клоня към второто
The Bird of Hermes
Първоначално написано от gandalfepi4
Ъъъъъъ....?
Im back...
Това което говориш са абсолютни догатки на някви антитеисти в които дори и ти не си сигурен и убеден, но е по лесно да повярваш на тях....
Не разбирам начина по който се изразяваш...прекалено сложен е явно за мене....мислиш си че като толкова много говориш опитвайки се да строиш сложни изречения има ефект....най лошото е че започвам да губя интерес към твойте простотии а и не само аз....започвам да се гнуся от твойте гугъл историики и поствания...винаги ми е било много готино да си говоря за Господ с хора всякакви, но към теб започвам да се гнуся...
кажи ми към всичко ли в живота се отнасяш с гнусота и песимизъм или само към религията?....
КЮФТЕ, В ИМЕТО НА КОСМАТИТЕ ЗЪРНА НА РИЧАРД ДОУКИНС НЕ! не не и НЕ, беше просто ебавка, хумор, ирония, сатира, лъжа, измама, мерудия и тн
![]()
The Bird of Hermes
Аз имах в предвид да ми разясниш това...но няма значение вече...Първоначално написано от gandalfepi4
Im back...
много си заблуден. аз съм напълно спокоен и cool пичага, в интерес на истината водя доста невероятен и изумителен живот. нека да ти опиша как мина вечерта ми предната сряда за пример:Първоначално написано от LLOYD18
![]()