- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Да благодарим на Бог
^![]()
REGGAE BOOM <3
![]()
![]()
![]()
Мойта приятелка определено не изглежда толкова долнопробно пич, гледам че ти си излезнал горе долу добре на снимковия материал който ми предостави, но мадамата е много зле...брат и това ако е куул животец по добре си сложи край
![]()
![]()
![]()
oф, най-искрените ми извинения лойд18.
обърках момичето, толкова много женски орди са минали през одаята ми че се случва често уви![]()
беше толкова нетактично да объркам derpette, за приятелката ти -
http://www.youtube.com/watch?v=LyJI9xDUYV8
поне има хубав глас
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Няма нужда брат за това са приятелите...но най добре след като си преспал с толкова отвратителна жена е май да си поискаш извинение на самя себе си...ако те терзае нещо друго с удоволтвие ще поговоря с теб...виждам че имаш нужда от внимание... !!!Първоначално написано от gandalfepi4
oх, лойд18, благодаря ти. да с удоволствие бих се възползвал от милата ти покана за приятелски разговор.
би ли ми отговорил на въпрос отностно твоята вяра - как така все още имаш надежда и си верен на религията си като в книгата която трябва да е боговдъхновена се споменават само 4 от 60-те знайни евангелия и при това такива за който се знае че с едно изключение са фалшифицирани и преправяни до голяма степен на много места?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Ае гандалф...кво си се турил със златиста коса...Стига така брутално се ебава с лойд...вярно, момчето не си го иска...ама..
Междудругото...може ли да туриш снимка...от доста време се чудя как изглеждаш...ако не искаш пред публика, дай на лични...просто съм любопитен....
Im back...
Всичко което е необходимо за духовното израстване е поместено в Библията(Стар завет-50 книги; Нов Завет- 27 книги(4 евангелия)) останалите са апокрифни евангелия с неясен произход и писатели...На човек който иска да върви по Пътя на Христос онова което е поместено в 4-те евангелия е напълно достатъчно...на човек, който не иска да върви по пътя и 200 знайни евангелия няма да са достатъчни....Препрочитайки Новия завет аз считам за себе си, че това е достатъчно много информация която задоволява религиозната ми потребност (не само мойта а на много милиони хора по света с много повече познания от тебе и мене)...Ти препрочитайки словоизлиянията, цитирането извадено от контекста на явни противници на Христа, откритите апокрифни евангелия(с неясни произход и писатели) си по склонен да се довериш на тях, което няма да ти донесе никаква полза отколкото на скромните 27 новозаветни книги, които те учат как да живееш... Това си е твой избор ... Ти приемал ли си някога причастие...бил ли си някога на трапезата христова...чувал ли си някога източна църковна музика......искам да ти кажа брат, че аз се занимавам от доста години с църковна музика, композирам такава също, а и с психология на музиката въобще и на църковната музика....повярвай ми много хора като тебе съм виждал..извън църквата....наперени, готини, можещи планини да местят търсещи милиони причини да не влезнат там....същите хора съм виждал и в църквата след това...Първоначално написано от gandalfepi4
че той снимки е слагалПървоначално написано от TheMightyNadenica
ти гадже ли си търсиш? Няма да си паснете - нормално изглежда
![]()
защо? библията се знае че е написана с политически цели като реакция на действията на марц(к)ион?Първоначално написано от LLOYD18
не е така. всяко евангелие се знае от кой е. толкова много експери са се занимавали с въпроса с години наред че вече има доста изчерпателни данниостаналите са апокрифни евангелия с неясен произход и писатели...
с какъв авторитет казваш това?На човек който иска да върви по Пътя на Христос онова което е поместено в 4-те евангелия е напълно достатъчно.
но биха дали доста по-добра идея - и на мен ми стигат само екшън сцените от рамбо за да се кефа но целият филм си заслужава доста повечена човек, който не иска да върви по пътя и 200 знайни евангелия няма да са достатъчни.
човек няма религиозна потребност - или знаеш писанията или неПрепрочитайки Новия завет аз считам за себе си, че това е достатъчно много информация която задоволява религиозната ми потребност
не си ли наясно с това че болшинството християни не са чели библията, а повечето не може да си дойдете на думата за това кое какво означава? 40 000 деноминации момче(не само мойта а на много милиони хора по света с много повече познания от тебе и мене)
много си бърз да съдиш (лъжа ли се или библията имаше да каже нещо по въпроса?). какво лошо има в това да прочета оригиналите, тези за които експерите са единодушни че не са замърсени като 4-те официално одобрени от църквата която започва инквизициятаТи препрочитайки словоизлиянията, цитирането извадено от контекста на явни противници на Христа, откритите апокрифни евангелия(с неясни произход и писатели) си по склонен да се довериш на тях, което няма да ти донесе никаква полза отколкото на скромните 27 новозаветни книги, които те учат как да живееш
не е. не мога да избера дали да харесвам вкуса на шоколад или на пикоч и не мога да избера дали да се доверя на нещо което е подкрепено с факти, снимки и авторитетни мнения на експерти с опит и изследвания или на нещо което се приема за лъжа дори от теолозиТова си е твой избор
nopeТи приемал ли си някога причастие
aко говориш за ритуалният канибализъм на католиците - небил ли си някога на трапезата христова.
дачувал ли си някога източна църковна музика
какво общо има дори един от тези въпроси със знание вместо с прости емоции? ти от емоции ли се водиш вместо от слово което трябва да е боговдъхновено?
искам да ти кажа брат, че аз се занимавам от доста години с църковна музика, композирам такава също, а и с психология на музиката въобще и на църковната музика....повярвай ми много хора като тебе съм виждал..извън църквата....наперени, готини, можещи планини да местят търсещи милиони причини да не влезнат там....същите хора съм виждал и в църквата след това...
... da fuck?
The Bird of Hermes
[b]LOYD18,виж сега братле,има атеисти които се обръщат към Бог,но има и пастори които стават атеисти.Има също така и християни които стават мюсюлмани и обратно...Научно изследване в Америка показва,че атеистите знаят много повече за религията отколкото вярващите християни,а Америка си е доста религиозна държава.Защо?Защото колкото повече хората се задълбочават в Библията,те си задават въпроси,пораждат се съмнения(ест. ако мислят,а не да са роботи) и стигат до изводи които променят техния светоглед,тяхното становище,но така е и с вярващите.Когато един човек изпадне в някакво нужда,било то утеха от раздяла,някакво заболяване или въобще когато страда,тогава той търси утеха и помощ от нещо по-силно и тогава се обръща към кой...?Точно така-към Бог,към религията,защото там се чувства защитен,там се чувства сигурен и въобще чувството,че живота ти има цел и че си защитен от най-висшата сила наистина се харесва на много хора,но истината приятелю,не е точно така.
ПС:Там където ти живееш и всички сте набожни няма нищо лошо,да няма престъпност,няма просташки изяви и прочие,но ако един човек върши добри дела само с надеждата в отвъдното да бъде възнаграден не мислиш ли,че това осуетява всичко?
[quote="gandalfepi4"]В смисъл че съм се докоснал по някакъв начин до мистиката на нещата и че говоря от страната на човек който има поне малък опит в ХристианствотоПървоначално написано от LLOYD18
На против-това осмисля всичко!!!Първоначално написано от playy
Значи,ако нямаше Бог нямаше да имап стимул да вършиш добри неща и въобще да бъдеш добър?Много жалко,наистина...
Ако нямаше светлина нямаше да има и тъмнина. Ако допуснеме, че няма Бог то категориите "добро" и "зло" отпадат, понеже това са морални категории на базата на идеята за Бог. Така че ако допуснеш, че Бог не съществува се обезмисля и цялото съществуване на доброто и злото в света а с това и цялото съществуване на човека като биологочна единица, понеже свойството на разума, с който се отличаваме от животните е свободната разумна воля с която избираме кое да вършиме добро или злоПървоначално написано от playy
^
Добре, ами атеистите, които правят добро, защо го правят? Те знаят, че няма бог и нямат нужда от такъв, за да правят добри неща.
Това, че има атеисти, които отричат Бога не значи, че Той не съществува изобщо !!! Те могат да отричат колкото си пожелаят, но това не променя факта че тези две морални категории са "произлезнали" на базата на съществуващото Добро(Бог) и сътвореното от Него зло(дявола). Казвам сътвореното от Него "зло", понеже ако нямаше зло нямаше как да разберем какво е добро, имайки предвид, че Бог дава и свободната воля на човек,тои сам да избере кое да върши...ако нямаше светлина нямаше да имаме понятие за тъмнината...Ако нямаше теисти нямаше да има и понятието атеисти...така че атеистите са продукт на теистите...Ако нямаше вярващи нямаше да има и невярващи...следователно АКО НЯМАШЕ БОГ НЯМАШЕ ДА ИМА И ТАКИВА КОИТО ДА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ НЕГО !!!Първоначално написано от ScarlettS
а виждам че тука и не само тука е пълно с такива
Хах..имах малко уважение към теб...но след този пост....Първоначално написано от LLOYD18
Първо...хората не знаят какво е зло и какво добро...като започнем от учебниците, че нямат фиксирани определения, после, че за всеки е различно.....и като привършим, че ние(хората) сме объркани и си нямаме на представа за какво става на въпрос....така че лошото и доброто отпадат като какъвто и да било фактор...
Второ...ти си бот! Животните са свободните...а ти си роб, във всяко едно отношение...било то душевно, физическо, психическо, умствено, логическо и тн...! Все едно затворник да си мисли, че е изцяло свободен, и то само защото има избор между боб и леща за вечеря...Смешно!
Im back...
Може да има ама тези хора са в специализираните заведения за душевно болни...Първоначално написано от TheMightyNadenica
Ако ти се мислиш за такъв недей да ме въвличаш с тебе.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Не знам ти дали поне малко си ме уважавал, но след това ти изказване не виждам вече никакъв смисъл да адресирам и да отговарям на каквото и да е било от твоя страна.Само ще ти кажа: човек не е роб понеже има право на избор !!! Ние може да сме роби в момента, във времето и пространството, но не и отвъд него, не и в мисълта която е напълно свободна !!!Първоначално написано от TheMightyNadenica
Охх в момента не обсъждаме дали има или няма бог и дали щеше да има понятие атеисти, приеми че го има . За атеистите няма бог и все пак те правят добро и знаят, че няма да отидат в рая и така нататък. Защо го правят? Преди да има християнство не е ли имало добри неща?Първоначално написано от LLOYD18
Аз ги приемам така както приемам че има и вярващи. Атеист не значи лош човек-никога не съм го твърдял и казвал.Атеист не значи глупав човек. Атеиста не знае, че няма да отиде в рая просто защото рая за него не същетвува.Атеиста върши добро по силата на Божият образ който е в него. Християнството борави с едно понятие естествен нравствен закон. Той е за всички -и за атеисти и за вярващи. Той е вложен в него...а естествения нравствен закон съвпада по всичко с 10-те Божий заповеди...Атеиста не вярва в Бог, но не значи че не спазва заповедите му.Първоначално написано от ScarlettS
Другото което искам да кажа и не знам колко от вас го схващат е че Второто лице на Св.троица не съществува от преди някакви си 2000 години...Тогава преди 2000 години, след като човечеството е било ментално подготвено за учението за Второто и съответно Третото лице на Св.Троица след като е имало почва това учение да се разпространи в тогавашния цивилизован свят, тогава Второто лице на Св.Троица се въплащава в Личността на Иисус Христос, като показва как трябва да се изпълни закона и как трябва да се приложи естествения нравствен закон. На практика Той не променя нищо, просто Бог в плът дойде за да ни покаже как трябва да живееме.
Защо всички неистово се опитват да се борят срещу Бог, след като Той нищо лошо не ни е направил, ами напротив - Дойде в плът като се принизи(поради всесъвършената си Любов) да страда не за някой друг ами заради нас.
Виждам,че си яко религиозен-православен ли си?Няма особено значение,просто искам да те накарам да видиш нещата от другата им страна,братле.Религията в миналото е имала голяма сила и църковните власти са държали множество имоти и пари.Даже смело мога да кажа,че по онова време,папата е бил най-големият атеист.Така,доста от войните тогава са били на религиозна основа и ако се усмелиш да кажеш нещо против църквата-директно на клада.Един вид,тогава политиката без църквата е била невъзможна.Е кое му е хубавото на това...?Сега църквата не заема такава позиция в обществото и в политиката.Не бъди настроен да виждаш само хубавата страна на църквата и религията...
Братле не съм яко религиозен....яко религиозните са по манастирите и се молят за нас и за това Бог да се смили над нас- и съм православен ! Това, че хора с нечисти и користни цели са използвали в един исторически момент религията това не я прави нещо пошло...пошли са хората които я използват с такива цели.Първоначално написано от playy
oлеле! та ти наистина си бил втори акаунт на тапата![]()
значи си ни измамил и лъгал толкова време? това толкова много божии заповеди и напътствия нарушава... колко жалко че ще гориш в ада forever докато на мен ангелки ми бият чикии в рая
The Bird of Hermes
Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
Нямам нищо общо с тапата....а ти престани вече наистина с тия чикии ами си фани приятелка и се обичайте...може да ти стане нещо накрая от това онаниране....успокой топката....има и други работи които можеш да правиш в свободното време....
имам си приятелка от седем години. мастурбирам само когато чета за нови археологически открития свързани с абрахамската религия
The Bird of Hermes