- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпрос за велосипед
Сериозно съм се решил да се яхна на един велосипед та имам няколко питанки
1. Спрял съм се на DRAG Hacker SF. Някой има ли впечатления за това колело?
2. Другият ми въпрос мислите ли, че може да се ходи с колело на работа или това е много рисковано за София? Става дума за 14км. Първоначалната ми идея е да карам колелото уикенда за удоволствие, но защо не и до работа през седмицата
едно време беше лесно - фащаш балканчето и газ![]()
честно за колело немога да ти помогна, ама в софия си е самоубиййство. Понякой път кола като карам не ме забелязват, та камо ли пеш или с колело. За тва градския една карта и си пич![]()
Баварец вадя от гараж, после на масаж!
Гледаш репортаж за мен и моя антураж!
Хаха ,точно и аз мислех да си взимам някакво колелце,но като влезнах в магазина и минимум 350 лв средно добро....а това ,което си го предложил ми иглежда средно добро(като за градско)![]()
Това е най-добрия избор, ако ще го караш само градско. За парите си е супер.Доста е здраво.
Попринцип MTB (планинско) колело от начален клас почва от 500лв., но щом ще караш градско това Hacker-че ще ти свърши чудесна работа. Чувал съм доста добри отзиви за този модел. Попринцип няма да ти пречи да ходиш на работа с него, стига да внимаваш и все пак да можеш да изминеш 14-те километраРадвам се, че все повече възрастни си купуват колелета. Като за начало си се спрял на добро колело и ще ти свърши направо перфектна работа в града.
Все пак ако искаш можем да ти предложим и друг вариянт
А иначе както казаха - за парите си е супер и си е доста здравичко.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Днес ме засипаха с още оферти. Те вече не са от специализирани магазини за велосипеди. Не знам споменах ли, че цената на хакера е 280лв.
Ето ги и другите ми предложения:
![]()
ми аз редовно си карам колело в София и нямам оплаквания досега ,така че защо да не ходиш до работа с колело? като се има впредвид задръстванията в Сф сигурно ще стигнеш по-бързо с колело ,отколкото с автобуса
иначе от марки колела не разбирам ,но ако няма да караш с него в планината няма особено значение май кво ще ти е
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Вземи си с дисковите спирачки ;д
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Недей! Hacker-a си остава най-добрата оферта от всичките тези колела.![]()
Не си взимай с дискови. Дискови спирачки под 700-800лв. спират точно колкото подметка със 280км/ч. Иначе тия са няква куча марка. Поне аз така си мисля. От рода на Passati и Ultra. Тия ги забрави. Взимай си Hacker-чето и си карай с кеф![]()
Хахаха, пише, че колелото е с алуминиеви джанти... nice![]()
Чак сега забелязахМойто е със чугунени аеро джанти
![]()
Вчера купих колело от ТЕМПО. Уж за по-ниска цена, а си дойде на пари като Hacker SF (269лв.). Спрях се на MARLIN Cascade, което по външност изглежда като Hacker-а, но е с по дебели двустенни капли, 21 скорости с много приятни механизми за превключване SHIMANO (палци UP-Down), алуминиеви лостове за спирачките, преден амортисьор (ZOOM като на Hacker-a). Проблем е, че колело от хипермаркет е като да си купиш хляб. Бутват ти го в ръцете с едно "безаварийно". Предния дерайльор е просто закачен и много далече от правилната си позиция и ествествено не превключва, а и веригата прави опит да падне. Днес след работа отивам за регулиране на механизмите и утре почвам да карам.
![]()
Не трябваше да си взимаш колело от мега гига ултра хипер супер дупер марект....
Направих сефтето от Надежда до Люлин. Голям е кеф.
Я дай една снимчица да погледна,защото и аз мисля да взимам нещо за лятото ,обаче хем да не е много скъпо,хем и да не е прекалено голям боклук...до към 300лв. Иначе hackera ми хареса като идея![]()
Ами първия опит да стигна с колело до офиса е успешен. От Надежда 3 до Младост 1а с подбиране на маршрут за да не движа много по булеварди ми отне 1 час и 15 мин.
може би е малко късно, но като любител на колоезденето, съм длъжен да ти споделя, че си направил доста голяма грешка. първото ми колело беше подобно на това (преди мнооого години) и когато се качих на следващото, а имено хакера, направо се преродих. а и за такива сравнително големи градски преходи си трябва повече отзивчивост от страна на возилото. а тези от бакалските магазини нямат никаква, ама буквално никаква отзивчивост.
пробвай и други колела и по-нататък, да речем за новия сезон, може да го смениш с нещо истинско.![]()