Споко.. какво ли не правим момичетата, за се харесаме ... толкова е лесно да си момче ... !

А видях, че ще си правиш студено къдрене.

Няколко съвета от мен...
Ако кажа " не се къдри" едва ли ще има някакво значение, но все пак.
Студеното къдрене е най-лошия начин, по който можеш да си увредиш косата. По-лошо е от това да си търкаш мокра коса с кърпа, дори по-лошо е от топиране на косъма.
Изобщо, нарушава се косъма много и става накъсан.
Сега в салоните се използва къдрин, който щади косата дооста повече в сравнение с къдрина от младините на нашите родители (даже и майка ми преди се е къдрила така, било е доста модерно ).

Но от друга страна по-слабите химикали, не къдрят косата особено много.
Или ще ти е напълно прецакана косата и много къдрава. Или г-д запазена, но не много къдрава, а на вълнички.

Дължината на косата също играе важна роля за това дали ще е по-къдрава или wavy.

И говоря от личен опит. Да... бях малко и заблудено момиченче преди 3 години... и се "накъдрих" студено.

Косата ми беше доста дълга и преди да отида всички ми казваха колко ще ми е къдрава, как щяла да ми стърчи с големи букли .. едва ли не ме подготвяха за афро прическа .

Но истината беше съвсем различна. Косата ми беше мнооого леко чуплива - не знам дали защото беше дълга или понеже използваха щадящ къдрин, почти не се забелязваше, че ми е къдрава. Трябваше да си сложа пяна или да съм правила нещо предната вечер, за да си личи повече. Единствената ралика беше, че когато беше мокра, беше къдрава.
Не си личеше много, че е изтощена, но се заплиташе много, късаше се и просто исках да я изрежа тази част. Тогава реших, че няма да си мъча косата повече и започнах да се грижа за нея и да не я третирам с топлина и химикали.

А и къдравото издържа "видимо" 2-3 месеца после още 2 месеца се позабелязваше нещо. Но вредата си остана докато не я отрязах.

И така... надявам се не съм те наплашила. Аз не искам да те "откажа" от къдренето, щом си си решила, а да само да те подготвя. Да знаеш, че може да не се получи толкова добре и перфектно, колкото си очаквала.

Дано при теб да се получи по-добре. И да се харесаш!
Искрено се надявам
Успех !!!