- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тема за единадесетокласниците- 2011/2012 :)
реших да направя и наша темичка..
как ще завършите, какви са ви впечатленията от 10 клас?
аз лично мразя 10 клас, не се спогаждахме със съучениците и на всичко отгоре, успеха ми май ще е нещо от рода на 5.47
Впечатления? Какво "впечатление"? От учител, от материал, от хората в клас?
Успеха ми е 5,76 slash 5,80, още не знам тоя по физическо кво ще ми остави.
В началото на годината си казах - "преминаваме към двуцифрените класове, тва не е добре" и наистина не е добре. Тази година ми се налагаше да залягам повече над учебниците, но пък съм доволен.
Успехът ми ще е 5.66 в най-добрия случай и 5.50 в най-лошия, но за сега върви както си мислех 5.66.
Впечатленията са ми тва, че трябваше да избираме ЗИП сега в края на годината, като цяло учебната година мина доста по-бързо (всяка е по-бърза от предишната) И се потрудих, за да имам хубави оценки за дипломата, тва е като цяло. Одеве с една приятелка от 11-ти клас си говорим и вика, че в 11 е бая по-скапано, ама ще видим, не мога да го мисля сега
Авторке, между другото често попадам на тва, че си броиш дните до края, та ги следя от твоя подпис
Лятоооооооо е, време за купони, море и супер настроение![]()
![]()
браво на вас аз се надявам на 5,30 ще видим как ще се представя на стажа)) много беше трудна тази година както казаха учителите.Догодина отпадат сички разкавателни и ще се набляга на професионалните,които далеч не са от най-лесните,но в сравнение с Физиката и Химията
) Аз ще си наблягам на езиците и това е др не ме интересува... а също така Бел и Математика ще им обърна внимание.Тази година ще имам по Бел-5 а по Матем-6 ,догодина ще се напъна и по 2-те шестици и здраве да е
![]()
![]()
![]()
![]()
Ще завърша с 6.00....Ами какви впечатления да имам...9ти клас учих повече,а завърших с непълна 6цаКато цяло доста бързо мина годината..и сравнително лесно
![]()
Завършвам с 5.83 или 5.94 - ще имам 5 по химия и евентуално физическо.
Уж 10 клас бил най-лесен, така си е. Излетя ми много бързо годината, нямам особени впечатления. Адски интересна литература, съжалявам, че я проспах. Историята също беше готина, полезна е, колко я знам е друга тема![]()
5.77 или 5.85
Нямам впечатления от 10-ти клас. Същите предмети, същите учители с малки изключения и се разминах между капките. Доволна съм. Само дето годината ми мина бързо, за което ме е яд, защото 12-ти клас наближава супер бързо, а тогава ще бъде големият гърч.![]()
Ох..беше по-лесно от 9ти клас за мен, но пак беше адски натоварено. Имам чувството, че в дипломата ми след 12ти клас ще пише "Завършила МГ с профилирани предмети: Математика, ИТ, АЕ ... История, География, Физика, БЕЛ, Информатика, Химия...и т.н". Просто всеки си е наумил, че неговият предмет е най-важен, че ние си нямаме друга работа освен да зубрим само един учебник. Ох ще завърша с 5.67 сигурно, надявам се да не е по-малко :X
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Ебати тарикатите...Аз в 10 клас имах поправка на целия материял.Не защото не съм учил, а защото грам интерес нямах към специалните предмети.
хехе, бяха около 70+ когато си го сложих, а сега само 4..времето лети, а и идва наистина прекрасното лято..няма да е най-хубавото мисля, но пък не се знае. Не обичам да планирам аз .. : )Първоначално написано от Audiophile
Защо ли наистина!? :P Господина, класната ще го оправи, не се косиПървоначално написано от lemonyheart
Вие двечките, леле, не мога да повярвам, че сте 10 клас!!! И двете ви давах поне 11..![]()
А иначе какво ще правите лятото? Решили ли сте вече? Море, планина, село или у дома? Или всичките
Как сте се настроили са 11 клас?
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО ЗА ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС! СТРАХОТЕН УСПЕХ ИМАТЕ ВСИЧКИ, ДАНО И ДОГОДИНА ДА ВИ ВЪРВИ КАТО ПО ВОДА!
Така и така сме 4-5 човека в нашата тема, та да си продължим по нея. Аз лично смятам най-вече да си почина през лятото, защото годината мина бързо, но имаше и някои натоварващи периоди, сега съм в голяма хармония със себе си, хаах.
Лятото ще ида на море с приятели, за планина не се знае, може и да се качим за 2-3 дни някъде, ама тва не мога да го мисля сега. Останалото е обичайното излизания, забавления, басейнчета и така.
За 11-и клас не ми се мисли особено, защото лятното настроение надделява над всичконадявам се да се справя пак подобаващо
Айде аз да питам един въпрос: записвахте ли някакъв ЗИП. Понеже съм в Ег и ние записвахме, аз избрах история
![]()
BloodyF и аз мислех,че PinkPan7her е по-голяма...
Обаче имаше доста интересни неща тая година.Литературата и историята ми бяха интересни,пък и това ми е профила (от догодина и философията ми става профилиращ предмет) ...знам ги доста добре ;ддд Етиката и правото ми бяха интересни,научих и малко математика хехе![]()
![]()
![]()
Радвам се,че в 11ти клас вече ми отпадат някои предметипък и стипендия ще взимам ,защото имам 6,00
![]()
Лятото исках да работя някъде...сервитьорка нещо а-у..е нашите не ми давати както винаги ще работя върху себе си цяло лято
![]()
Първите 2 седмици на юли мисля да ги прекарам изцяло с приятели. После за седмица-две може да отида при бабите си, там също имам доста приятели а и е супер спокойно и релаксиращо. После ощя седмица с приятели и после заминавам за 10 дни в Словакия, после още 10 дни ще съм в БГ с момиче от Словакия (програма на разменни начела). Ще ходим на море с нашите за 5-6 дни. После то вече ще е Септември. Приятели, малко преговор за даскало.. Мисля да наблегна на английския през лятото, че 11 клас мисля да почна уроци и началото на 12ти да карам TOEFL.
Audiophile, нас ни принудиха да подпишем едни готови декларации за 1 час ЗИП по ИТ и 2 часа СИП по математика.
аз исках на СИП по Етика и Право да ходя, ама късно се сещам, вече няма да го учим за съжаление.
Обожавам правото.. <3
DesireToFire, на кое ниво по АЕ си?
bloodyF, кофти се е получило при вас. СИП по етика и право? При нас има сипове само по чуждите езици, а 'Етика и право', 'Философия' ги няма в избора за ЗИП. Ще се съглася с теб, че правото е доста интересно, тва ми беше най-интересният предмет тази учебна година.
Поред нивото ми в училище съм Upper intermediate. Не съм ходила досега не курсове (освен за няколко месеца във втори клас:Д), но редовно си решавам сборници с тестове когато ми е скучно, чета книги на английски и си гледам всички филми без субтитри. Миналата година бях на разменна програма в Англия и бях а момиче от там близо месец и съм нямала абсолютно никакви проблеми с общуването или нещо те да не ми разберат, като цяло постоянно си говорехме с момичето всякакви простотии. Така че поне си мисля че спийкингът няма да ми е голям проблем. Обаче със сигурност ми трябват уроци. А и ще почна при учителката ми от 8ми клас. От тази жена за една година научих повече английски от колкото от другите за 7 :Д. Някой друг ще кара ли някакви изпити?
Иначе ние до 8ми клас имахме ЗИП математика, който се водеше СИП. Сега нямаме нищо, но може да пишем СИПове по каквото искаме. Аз писах английски и изобразително. Миналата година бях писала химия, но не се сформира група. А в сиповете по математика мисля да влизам когато имам време да оставам след часовете, но не мисля да се записвам "официално" там.
И аз ще се включа след няколко дни,че още ми е така натоварено..за последно трябва да се напъна и да си науча по история,че срока за оформяне е утре,а госпожата ме заплаши,че ще ме остави неоформена,ако не си науча и не поискам да ме изпита..При положение,че първия срок имах същите оценки като от 2,какъв е проблема да ме оформи..само ми създава работа![]()
![]()
Утре ще разбера дали съм хванала пълно 6... Иначе толкова не съм учила никога през живота си, но като цяло се изплаща.
Т'ва лято ще се скъсам от излизаници, купони и почивки. Единствено мисля да се занимавам с езици![]()
always late but worth the wait!
Обикновено 10 клас винаги се мислят за много големи и някак си де да знам и ние така бяхме в 10 клас-всички са прайха на мн важни, спориха с госпожите, праят са на мн важни, а тая година сме съвсем други и разсъждаваме съвсем по друг начин и съвсем по други теми, вече мислим по-зряло и в 12 клас ще е така, тогава се осъзнаваш и почваш да ходиш редовно на даскало, щото това ти е последна година и някак ти става тъжно, дори с моя клас/11/ последните дни си говорихме кога минаха 4 години и колко малки бяхме в 8-ми клас и тогава нямахме никви грижи, пък ся с всяка година ангажиментите стават повече-всеки започва да си търси работа вече, да взима шофьорски книжки и да разсъждава по-зряло-тази година дори тези, което от 8-ми до 10-ти клас спяха и имаха само 2-ки тая година се стегнаха и имат 5-ци! Това е моето мнение! Така, че се стягайте в 11 и 12 клас за да си изкарайте една хубава оценка на матурите и дипломата, ся не ни се ходи на даскало, но след това няма да ви е по-лесно, напротив-като си ученик нямаш никви грижи, после тряя да почваш работа и тогава започват проблемите-като си ученик не осъзнаваш кво те чака и постоянно мрънкаш за незначителни работи-че ви давали домашни, че сте прайли много контролни, че пишат много двойки,постоянно обвинявате учителите и не знам си кво-тряяло да ставате рано, голямото междучасие не стигало, всеки ходи когато си иска на даскало и знае, че класната ще му ги извини и не осъзнава, че няма полза от това, като започнеш работа всеки ще те мачка както си иска, щото вижда че си начинаещ и тогава започват проблемите-не си мислете, че като завършите/дори и висше/ ще работите мечтаната работа
много се разписах, но едва ли ще има полза, просто аз разсъждавам по различно от повече от учениците/отиват на дскл-пият кафе-пушат-влизат в някой час и спят в него-няят представа кво учат-хапват-заминават си-на края на год почват да изнудват учителите за по-високи оценки-не уважават даскалите, егоисти са-ходят на даскало само за ядене, спане, пушене, ходене по кафета, но не и за учене
аз не съм някакъв зубър,но пиша всичко в час и слушам, защото ми е интересно, пък другите работи след даскало-не знам защо някой, който иска да научи нещо в даскало се смята за зубър и някакъв забил и малоумен??? А това е съвсем нормално може да си отличник и пак да ходиш на фитнес, по клубове ,да пиеш и пушиш, но повечето смятат че е под нивото има да учат и да пишат в час още по малко да носят тетрадка, камоли учебник-не знам защо така разсъждават днешните ученици/въпреки, че и аз съм ученик, но никога няма да разсъждавам така, защото няма никакъв смисъл от това /
За да те успокоя ще ти кажа, че такъв СИП или ЗИП Етика и право няма. След 10 клас можеш да избираш ЗИП общообразователните предмети, а Етика и право се води към т.нар. Философски цикъл, след 11 клас можеш да избираш ЗИП философия мисля, че ще ти е интересно щом се вълнуваш от тези науки.Първоначално написано от bloodyF
В дипломата ви след време ще видите каке написано философкси цикъл и едни тиренца отдолу него..![]()
Хайде, и успех в 11 клас, там е мазалото.![]()
Вафла..
mrtn,в моята гимназия има такъв СИП
аз исках конкретно тази година, защото само правото ми е интересно.
в дипломата е ясно, всяка оценка от различните години влиза там.
мерси иначе, дано да се справим и с 11 клас
Аз досега бях ходила като теб преди сума години на уроци, но сега се стегнах и записах Advanced (не е последното ниво в моите уроци, следва го Proficiency) и съм много доволна. По принцип от 8ми клас (бях подготве) знам адски много неща, защото учителката ми беше свестна. След това в даскало ни дойде една....нека я нарека възрастна дама, че иначе ще трябва да употребя нещо по-грубо..с която нищо не правим по цял час.Първоначално написано от DesireToFire
Та, записах се през април (то уж от февруари трябваше да сме, ама..) и от тогава събота и неделя ходя и приключваме през юли. Много научавам честно казано, езиковото училище се казва Lingua Mundi, а учителката Даниела Георгиева. (малко реклама)
И сега през септември някъде мисля да ходя в British Counsils и да държа изпита за международен lifelong сертификат. Дали ще ходя и ако отида дали ще го получа е отделен въпрос,ама нищо![]()
*някой ако има опит с това да казва!
*казвайте и кой предмет ви беше най-труден тази година![]()
Мен лично математиката ме озори (в комплект вървят химията и физиката, ама на тях не обърнах никакво внимание, просто са ми досадни) И за кво като сме езикова гимназия учим математика на второ равнище като МГ-тата?![]()
# Някакви мнения за Pathways? Аз нещо английския го поизоставих, ама ще гледам да се промени сегашното положение.
.....